tisdag 6 juli 2021

En olycka kommer sällan ensam...


 Man kan tro det är den rosa tungan som sticker ut där ur munnen, men det är en svullen underläpp som jag upptäckte faktiskt samma dag som hon blev vaccinerad, synd att jag inte såg det när vi var hos veterinären! Har googlat och funderat och det ser typiskt ut som ett "eosinofilt granulom" , som kan förekomma tillsammans med allergiska hudsjukdomar, och Molly har haft troligen eksem, eller utslag på baksidan av bakbenen.  Detta kan var en foderallergi, så jag börjar med att beställa  ett torrfoder mot just hudsjukdomar med extra bra oljor som ska hjälpa immunförsvaret. Hon verkar inte lida av detta, äter och går på lådan som vanligt, men blir det inte bättre så får jag ju gå till veterinären igen!
Idag var det dags för ett besök hos psykologen på "Feelgood" , ett tufft besök där näsdukar behövdes. En vän och fd kollega jobbar också där som företagssjuksköterska, hann träffa henne och prata lite, underbart att få ses en stund!

Mådde sådär när jag kom hem, var osäker på om jag skulle hänga med på den inbjudan som kom från våra vänner på eftermiddagen, att äta med dem på det nyöppnade Miss Voon på takterrassen på MoS.  Maken gick dit, jag inväntade Budbee som kom med den beställda allergimaten till Molly och bestämde mej sedan för att gå till MoS i alla fall, och det gjorde jag rätt i, så skönt att få träffa våra vänner, även om det blev en kort stund. 
Nu är det fotboll som gäller, blir det Italien eller Spanien som går vidare ???

Orsakullan undrar idag : 
  1. Äger du en näsduk?
  2. Tror det finns nån enstaka tygnäsduk i linneskåpet? Idag har jag dock använt en del pappersnäsdukar hos mitt besök på företagshälsovården!

8 kommentarer:

Ditte sa...

Hoppas nu att Molly kommer att må bättre av en annan typ av foder. Dotter Helens labrador, Curre, har också en typ av specialtorrfoder som har fungerat väldigt bra. Han hade också klåda och eksem spm påverkade hans päls. Men nu är han hur fin igen som helst.
Förstår att besöket på företagshälsovården var kämpigt och att det påverkade dig på flera olika sätt.Fint att här också träffa en f.d. kollega.
Vad trevligt att Miss Voon öppnat här i MoS. Har besökt dem på Sturegatan och var väldigt nöjd med god mat. Kanske bra att du tog dig dit en stund.
Ja, fotboll pågår. Spännande! Men känns trist med straffar. Verkligen en jämn match.
Tankar och en stor kram

BP sa...

Blir så ledsen när jag läser att du inte hade en bra dag direkt. Så himla tråkigt och jag lider med dig. Många styrkekramar till dig från mig.

Helt rätt att du mötte upp med vännerna och din man på nyöppnade puben! När det är som deppigast så är det nog klokt att göra nåt helt annat och bli glad igen. Å det lyckades du med.

Hoppas du blev ännu gladare över Italiens seger efter straffar ikväll.

PS. Messade med våra spanska grannar som var helt förstörda efter förlusten och med en nyinflyttad kille. Han och jag höll på Italien, så våra skrik ekade i området kan jag säga;-)

Ama de casa sa...

Helt rätt av dig att gå till maken och vännerna så du kunde skingra tankarna lite i alla fall.
Trist att Spanien förlorade... Hoppas nu på att Danmark vinner ikväll!

Håller tummarna för att Molly snabbt blir bra nu med det nya specialfodret.
Kram

Znogge sa...

Vilken jobbig dag det blev förstår jag. Men helt rätt tänkt av dig att ansluta till vännerna. I vissa lägen behöver man den sortens möten mest även om man känner för att avstå.
Hoppas fodret fungerar för Molly. Svullnaden är ingen reaktion på vaccinet?

Kram

Geddfish ♥ sa...

Åh, så jobbigt allt kan bli ibland.
Men hoppas att Molly kommer att må bättre, och även du, vännen!
Kram!

Ami sa...

En jobbig dag förstår jag. Men skönt att du gick bort till maken och era vänner och fick lite annat att tänka på. Hoppas Molly blir bra. Kram

Susanne sa...

Vad skönt att du ändå beslutade dig för att göra vännerna och maken sällskap. Många gånger mår man bättre om man får annat i tankarna. Skickar dig en stor varm kram och förstår att det blir jobbiga beslut framöver gällande jobbet. Allt gott till dig <3
PS, tack för tipset om filmen, Kungen av Atlantis. Såg den häromdagen och den var riktigt bra. Så många känslor som ryms i en och samma film.

Paula sa...

Du behöver nog bryta ihop och komma igen! Skönt att du orkade umgås en stund. Jag tappade all kontakt med mina vänner när jag gick in i den berömda väggen 1999, orkade och ville inte träffa, prata, förklara, så jag bara försvann ur etern. Visst kan jag efteråt känna att det var synd för många kompisar försvann ju för evigt, men ärligt talat hade jag inga val, så illa var det. Så ta hand om dig, gläds åt att du både tar hand om knoppen och kroppen, kloka du, krya-kramar!