onsdag 7 juli 2021

Mitt i veckan tankar


 En tuff dag idag igen. Ett besök hos min husläkare som försöker skrika under sitt munskydd gör ingen glad, hade han tagit av sig munskyddet och istället talat tydligt hade jag förstått honom bättre. Men jag behövde ett läkarintyg för min fortsatta sjukskrivning, men ni mån tro att jag grubblar om det är det rätta, men min hörsel kräver att jag är snäll mot mig själv, och tänker lite på vad psykologen sa till mej igår! Är helt slut både mentalt och så trött i kroppen av allt som hänt den senaste veckan.

Veckan är verkligen fullbokad, i morgon är det dags för ett besök på hörsel och balansmottagningen på KS, har ingen aning om vad det kan innebära, men jag ska visst vara beredd på ett långt besök stod det på kallelsen. 

Nu laddar vi för England-Danmark i EM-fotbollen, vore ju kul om Danmark vinner, men tror dock det blir England på hemmaplan och allt.

Orsakullan undrar idag : 

  1. Det här är riktigt ungdomligt...
  2. Ungdomarna idag förkortar orden på sina textmeddelanden så jag knappt hänger med, haha! 

5 kommentarer:

BP sa...

Stackars, stackars Susjos! Ja den gångna veckan och den här är verkligen inget du vill minnas mera än några sekunder skulle jag vilja säga.

Tror inte att husläkaren är så van vid hörselskadade personer. Han ville säkert göra sitt bästa, men han gjorde såklart fel. Om jag får föreslå nåt så skulle det vara att du rakt ut säga att personer du möter gör fel. De är ju inte medvetna om det, utan vill vara tillmötesgående, fast på fel sätt. Å om ingen talar om det för dom kan de ju inte göra bättre ifrån sig. Bara en idé alltså, men väl värd att testa.

Ja, England vann. Det var rättvist, men straffen var ett skämt, ett dåligt sådant. Vilken final på söndag - Italien-England - makar på det:-)

Ditte sa...

Tänk, att din husläkare inte begriper att det blir tokigt när han skriker under munskyddet. Undrar om han helt missat vissa kurser i sin utbildning. Det är ju inte så att du skulle höra bättre för att han skriker.Och som patient ska man inte behöva tala om för en läkare hur han ska bemöta dig.
Kanske kan du få tips om en bättre läkare för du ska ju inte behöva må än sämre när du varit där.
Helt rätt att det nu är du och ditt bästa som gäller. Resten kan du lämna därhän så länge. Eller försöka att göra det.
Bra att du ska till hörsel och balansmottagningen och att de ser vad som är möjligt att hjälpa dig vidare med. Kanske kan de ha förslag på en läkare som är bättre lämpad att hjälpa dig.
Ja, England vann men visst spelade Danmark bra. Men de höll inte fullt ut.
Många tankar till dig och jag håller tummarna för i morgon
Kram

Ama de casa sa...

Jobbiga dagar för dig. Dåligt av läkaren att inte förstå hur han ska göra för att du ska ha en chans att höra bättre. När vi var ute på en av våra miniresor förra sommaren så var det en gullig kille i en reception på ett hotell som skulle berätta om stadens historia och berätta vad vi kunde hitta på. Han sa:
- Jag backar ett par steg och drar ned munskyddet så hör ni bättre vad jag säger.
Klokt av honom! Eftersom han "bara" pratade spanska så underlättade det lite i alla fall när vi hörde tydligare.

Hoppas dagens långa besök går bra! På den kliniken borde dom veta hur man ska göra för att du ska ha en chans att höra.

Jag tycker som du - hade velat att Danmark skulle ha vunnit men trodde mer på England trots allt. Spännande blev det! Men synd på utgången.

Kram och hoppas det går bra idag!

Geddfish ♥ sa...

Hoppas på en lyckad dag idag med den "långa" undersökningen!
Det är så okunnigt och så lätt att säga till en som hör dåligt, att "ta på dig hörapparaterna" när man faktiskt redan har dem på.
Min make sa faktiskt ifrån att "vill du höra vad jag säger, vänd dig till mig och var tydlig!"
Nä, det var en usel husläkare, usch....

Varm kram!

Paula sa...

Hoppas det gick betydligt bättre för dig idag än hos den ignoranta läkaren igår. Självklart ska du nu tänka på ditt eget mående och inget annat, du hjälper varken dig själv eller andra genom att gå o må pest.
Krya-kramar