torsdag 1 juli 2021

Tråktorsdag


 I natt gick det inte mer. Min hörsel på det "bästa" örat har på sistone blivit sämre. Stress och press på en fullbelagd avdelning, svårt att höra även i telefonen, sitter på det värst utsatta platsen och har gjort det sen i februari, fullt i stan, svårt att höra när det larmar, kan inte hjälpa till i akuta situationer då all personal bär munskydd, vilket försvårar för mej. Det var med tårar i ögonen jag gick in till chefen i morse och sa att jag måste sjukskriva mej, mitt i semestertider med slimmad personalstyrka. Men hälsan går före allt. Nu ska jag kontakta företagshälsovården tänkte jag, istället för att hjälpa andra måste jag helt enkelt bita ihop och inse att jag behöver hjälp. Tråktorsdag håller Kajsalisa i.

Orsakullan fortsätter sin bloggutmaning i juli och undrar idag : 

  1. Hur många par skor finns i din ägo?
  2. Ingen aning, men jag är inte så fascinerad av skor som min schlagerkompis som äger en massa skor av finaste märken. Mina mest exklusiva par skor har jag fått av just min schlagerkompis då de var för små för henne, ett par Jimmy Choo med taxklack. Är mycket stolt över dem.

11 kommentarer:

Ditte sa...

Så viktigt att du nu hjälper dig själv.Det finns bara en av dig och det finns ingen i ledningen på NKS som kommer tacka dig för att du sliter ut dig och jobbar under dessa omständigheter. Och du har, tillsammans med dina kollegor, gjort och gör, ett fantastiskt arbete. Arbetsgivaren är skyldig att ordna en arbetsmiljö som fungerar och det har de verkligen inte lyckats med.
Tycker du fattat det enda riktiga beslutet. Men så trist att det ska behöva vara en sådan arbetsmiljö.
Hälsan, i det här fallet din hälsa, är absolut viktigast.
Stor kram och många tankar

BP sa...

Vet inte om du kan höra min applåd hela vägen från Täby till Solna (och då syftar jag INTE på dina problem med hörseln)???!!! Men jag försäkrar dig att jag faktiskt applåderar ditt beslut. Äntligen säger jag bara!!!

Du har bara en hälsa, och hörseln är en del av hälsan. Äntligen lyssnar du på din kropp och gör nåt åt situationen på NKS. Det var verkligen dags! Jag är stolt över dig:-) Du har bara en hälsa, är den förbrukat finns det inga reservdelar. Så enkelt är det.

Nu ska man ju inte säga det högt, men jag hoppas på en långtidssjukskrivning för din del. Med lite (läs: mycket) tur får du kanske jobba "på golvet" igen, med det du är utbildat för att göra, nämligen att förlösa barn. Vet inte såklart, men jag kan tänka mig att din hörsel är "mindre viktigt" i samband med en förlossning än vid telefonen.

Många varma kramar från mig! Du gjorde helt rätt beslut! Som sagt ÄNTLIGEN!!!

Anni sa...

BRA att du sjukskrev dig! Din arbetssituation fungerar ju inte med nedsatt hörsel och folk fattar inte hur ansträngande det är med alla konstiga ljud som man hör istället för det de säger! Munskydden (eller visiren) har verkligen inte gjort det lättare. Jag märker hur mitt öra blivit sämre och borde kontakta audionomen för att kalibrera om hörapparaten.
Hoppas verkligen att hjälp och extra vila kan hjälpa dig att må bättre.
Kramar <3

Ama de casa sa...

Instämmer med övriga talare, din hälsa går före allt annat. HELT rätt beslut!
Stor KRAM!

PS: Taxklack fick jag googla på, så skointresserad är jag... ;-)

Znogge sa...

Helt rätt tänkt. Din hälsa går före allt annat och så är det bara. Hoppas att du kan få god hjälp av företagshälsovården.

Kram

Guldkryckan sa...

Man har ju bara en enda hälsa att hålla sig till, bra beslut där tycker även jag.
Har ju själv problem med min hörsel sen födseln så jag vet ju lite om hur problematik kan uppstå när det är mycket ljud runt omkring, men jag har det ju sen födseln så det är nog en annan grej.

Ta hand om dig nu och hoppas företagshälsovården är snabba i vändningarna.

Ha det bäst trots allt.

http://kraka.moah.se sa...

Men oj! Krya på dig och hoppas du får hjälp på vårdcentralen.

Paula sa...

Såå bra att du äntligen tänker på dig själv och din hopplösa situation! Du kan ju inte gå till jobbet med ett brutet ben (jo det kan man,det har jag gjort)men du fattar poängen, jag hoppas verkligen din chef också förstod. Nu ska du bara koncentrera dig på att försöka få adekvat hjälp med ditt stora problem. För jag tror verkligen på att det finns lösningar som kan hjälpa dig! Tusen kramar

Hanneles bokparadis sa...

en sån knapp skulle jag behöva... äger många par skor, dock inte exklusiva, sonen har byggt fin skohylla till mig

Robert W sa...

Så jobbigt, men du har fattat helt rätt beslut! Det är alltför många människor som stupat på sin post för att de var övertygade om att de var oumbärliga. Du kan inte hjälpa någon om du inte själv mår bra. Kram!

Michaela Lejonberg sa...

Bra att du tar hjälp!
Min pappa är hörselskadad sen barnsben och använder hörapparat. Min son har en kraftig hörselnedsättning på ena örat efter en svår öroninflammation och vid senaste kontrollen pratades det om hörapparat även för hans del. Så nästa besök i augusti ska det diskuteras vad jag förstått (var inte med på förra återbesöket pga pandemins restriktioner om 1 anhörig). Men jag är inte orolig och sonen är så van (det är morfars pöjk) Så det är inget konstigt med hörapparat;)
Hoppas du får bra hjälp!
De där knapparna med texten "Jag hör inte så bra" Är toppen, pappa har det på sin arbetsoverall, jacka m.m. och det hjälper honom mycket