onsdag 15 september 2021

Besök hos hörselpedagogen igen

Bokat om tiden till min hörselpedagog en gång, så denna gång behöll jag tiden, trots att den var tidigt i morse.
Här ser ni de tre benen i mellanörat till vänster, hammaren, städet och stigbygeln om jag minns anatomin rätt! Till höger i naturlig storlek ser ni hörselsnäckan och balansorganet som sitter i innerörat.
Det är i hörselsnäckan som hårcellerna sitter som för ljudet vidare till hörselnerven och sen till hjärnan. Det är mina hårceller som är skadade och ett implantat ,dvs en elektrod läggs istället in i snäckan som för ljuden vidare till hörselnerven istället för hårcellerna. Ett pillrigt jobb som ni förstår. Idag fick jag göra ett hörseltest där en person läste upp ord samtidigt som det brusade i bakgrunden. Sen fick jag göra om samma sak men se personen som läste upp orden,  jag har nog inte fattat hur mycket jag läser av på läpparna! 

Eftersom jag vaknade redan halv fyra i morse så var jag tvungen att sova på eftermiddagen för att orka cykla till F&S och köra mitt IW-pass. Så nu är jag pigg igen!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Får alla yrkesgrupper vara aktiva på sociala medier?
  2. Ingen aning om det finns regler för det, men kan tänka mej att det finns många inom rättsväsendet som inte är aktiva på sociala medier.

 

8 kommentarer:

BP sa...

Alltså att ha nyckelringar med olika delar av örat... mmmrrrhhh - ett nytt grepp kan man väl säga...
Besöket låter riktigt intressant och du verkar helt klart vara en top-kandidat för implantatet, vilket jag tycker är helt underbar:-) Tänk, det blir en helt ny värld att upptäcka för din del.
Nu tror jag inte att jag är hörselskadad, men jag har kommit på mig själv att jag ofta läser av på läpparna, speciellt om det är ett främmande språk. Det är liksom en kombi mellan hörsel och syn.

Ami sa...

Jag förstår att det är ett pillrigt jobb, men hoppas det ska hjälpa dig!
Kram

Ditte sa...

Så fint du förklarade! Och illustrationerna i nyckelringarna var bra. Man ser ju tydligt hur små delar det gäller. Och så oerhört viktiga att dessa fungerar.Fint med hörselpedagogen som nu går igenom de möjligheter som finns så att du kan få hjälp.
Givetvis är det ett pillrigt jobb som ska utföras men det viktiga är att du nu blir utredd ordentligt och att du kan få adekvat hjälp. Håller tummarna hårt.
Tankar och en stor kram

Znogge sa...

Så bra att du blir undersökt ordentligt. Jag tror att många omedvetet läser på läpparna när det blir annat som stör. Hoppas det finns god hjälp för dig att få.

Kram och god torsdag!

Ama de casa sa...

Tack för den pedagogiska beskrivningen! Ser onekligen ut som ett pillrigt jobb att fixa till det där, men läkarna är ju väldigt duktiga.

Jag tycker att alla har rätt att vara aktiva på sociala medier, men konfidentiella grejer ska såklart inte läggas ut där.

Ha en fin dag!
Kram

Guldkryckan sa...

Tror nog att jag borde kolla upp utvecklingen på detta området, har en nerv, sa man när jag var liten, som inte för in ljudet till hjärnan.
Undrar jag hur det egentligen är med min "hörselskada" på ena örat?

Men visst är det så att man läser av en människas läppar, även om man kanske inte tror det själv.

Ha det nu så jättefint.

dianasdrömmar sa...

Skönt med en eftermiddagslur kram

Paula Merio sa...

Spännande fakta om innerörat, en anatomi jag inte är så bekant med utom vad benen kallas. Mitt balansorgan tror jag är skadat, annars är det något annat som gör att det är så svajigt i min värld. Var ju öronbarn jag...Men vad ledde nu besöket till, står det klart att du kan få implantatet?
Trevlig helg och kram från pörtet