tisdag 14 september 2021

Ledig tisdag

Jätteseg idag efter natthelgen och urladdningen på jympan igår. Sovit länge, men behövde ändå vila på eftermiddagen innan jag cyklade till min date på Muskot kök och bar vid Vanadisplan i Vasastan, en restaurang med bengalisk mat.
 
Det var schlagerväninnan jag träffade, och vi åt gott, men så är det det där med musiken, varför ska det vara musik på restaurangerna? Sa till om musiken och det sänkte ner den, skönt, men så blev det mer folk som fyllde restaurangen , och då blir det väldigt mycket ljud igen, ack ja! Men vi fick några trevliga timmar ihop innan jag cyklade hem igen.


Orsakullan undrar idag : 

  1. Vad var syftet?
  2. ...med vadå kan man undra? Jag googlar!


7 kommentarer:

znogge sa...

När jag är på restaurang vill jag ha en behaglig ljudnivå men så är det långtifrån på alla. Då har jag ändå normal hörsel så jag kan förstå att det påverkar dig negativt. Skönt att de sänkte ljudet i alla fall.

Kram och sov gott!

Ditte sa...

Har också undrat varför det ska vara musik på en del restauranger. Bra att du sa till. Jag gillar inte heller just den kombinationen.
Trevligt att ni kunde ses och god mat såg det ut att vara.
Ja vad som är syftet? Tja...Det kan ju innebära mycket. Och variera under tid.
Syfte kan ju också betyda orsak och då blir det ju något helt annat.
Många tankar till dig
Kram

Paula Merio sa...

HaHA, nu fick du mig också att googla. Det enda bengaliska jag hört talas om är tigern! Jag är ingen stor älskare av indisk mat, curryrätter som flyter omkring med massor av saker man inte har en aning om vad de är...nu var jag fördomsfull jag vet. Jag gillar nte heller kryddan grön currypasta. Jag som annars diggar kryddig mat...mycket av det du visar på tallriken (vad mycket mat!) såg smarrigt ut dock. Naanbrödet gillar jag också.
Ja usch för musik på matrestauranger, trots att jag inte har problem med hörseln så är det jättejobbigt om man vill sitta o prata med sitt middagssällskap!
Kram

BP sa...

Muskot kök och bar känner jag igen. Inte restaurangen då, men väl lokalen. Den har ju haft många "hyresgäster". Å stället har alltid haft problem med ljudnivån. Lokalen är totalt "oisolerad" vad gäller ljud. Det störde oss många gånger när vi åt lunch där när mitt företag fanns på St. Eriksgatan. Roligt att stället verkar ha tagit över möblerna... också;-)

Kul att åtminstone maten var till belåtenhet:-) När man tittar på dina bilder så kan jag bara dregla:-)

Anki sa...

Maten ser fantastiskt god ut ... men jag får göra som Paula och googla på bengalisk mat :)
Väldigt jobbigt med alltför hög musiknivå!
Önskar dig en bra onsdag!
Kram

Ama de casa sa...

Vilken trevlig dejt ni fick! Men jobbigt med (o)ljudet, speciellt för dig. Här i Spanien är det ofta väldigt stimmigt på restaurangerna, spanjorerna gillar att prata högt och gärna i mun på varandra. Som tur är så kan man (oftast) välja att sitta på uteserveringar där ljudnivån är betydligt bättre.

Haha! Google kan verkligen hjälpa till med det mesta :-D
Kram

Ami sa...

Maten såg jättegod ut. Och roligt att ni fick några trevliga timmar tillsammans. Imorgon ska vi gå ut och äta med Staffan. Kram