fredag 24 september 2021

Fem en fredag

Det blev en joggingrunda idag, eller mer lufsa, för det går inte fort, men ut kommer jag ju, och inget regn!

På kvällen var det dags att åka till Viksjö på bokcirkelträff med god mat och dryck. Bussen körde dock fel och hamnade i Rotebro innan den "vände" och åkte över till E18, jösses! Då hade det börja regna, och inte hade jag något paraply, svårt att hitta mellan husen där också, så en kompis fick möta upp mej! Men till sist var jag framme och kunde pusta ut i mysig miljö.


 

Värdinnan gick ut i regnet och grillade våra fiskpaket som smakade mums!
Sen kom det fram en ostbricka medans vi pratade om de två böcker som vi läst under sommaren, såklart kunde man välja vilken bok man ville läsa, men jag hann med båda två! Båda böckerna mycket läsvärda, och tuffa att läsa, värst var nog Kristi bruds slav, svårt att ta in att hon blev så hjärntvättad, och inte bara hon utan flera i församlingen.Inte nog med ost och kex, sedan kom det in en plommonpaj, mums så gott! Å nu har vi två nya böcker att välja på inför nästa gång!

Det är fredag vilket betyder Elisamatildas "Fem en fredag" som idag har temat : Utflykt

1. Vad gjorde du senast på en ö?
Åt lunch på Marholmen i somras, som faktiskt är en ö nära vår stuga på Rådmansö (som inte är en ö!)

2. När var du senast på en båt?
Det måste ha varit på Viking Lines Cinderella i slutet av augusti när vi gjorde en kryssning upp till Höga kusten.

3. När hamnade du senast ute på djupt vatten?
Bokstavligt talat så var det nog på Östersjön på vår väg till Höga Kusten.

4. Var åker du för att andas frisk luft?
Nog känns luften lite friskare vid stugan på Rådmansö, som dock ligger väldigt nära E18 där många bilar och lastbilar kör till och från Kapellskär.
 Har en tradition att åka till Järvsö varje vinter också med ett gäng tjejer från jobbet, och i Järvsö kan man andas frisk luft!

5. Hur värmer du upp dig efter en kall dag ute?
Önskar sååå att vi hade badkar i vår lägenhet, finns det nåt skönare än att sjunka ner i ett skumbad när man är kall? I Järvsö så ser vi till att basta när vi kommer hem från backen. 
Här hemma blir det myskläder och något varmt att dricka.

Orsakullan undrar idag : 
  1. Kan allt köpas för pengar?
  2. Nej, kärlek och lycka kan inte köpas för pengar...8 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Badkar är praktiskt och skönt till mycket, ibland för barnbarn. Gott och mysigt det ser ut, vår digitala bokcirkel träffas på tisdag, snart träffas vi på riktigt med bibliotekets finska bokcirkel, önskar en trevlig helg!

Ama de casa sa...

Vilken trevlig (och smarrig!) bokträff ni hade :-) En del busslinjer är väldigt krångliga i Stockholm, är man ny på en linje kan det vara lätt att köra fel. Men det ordnade ju upp sig i alla fall :-)

Ha en fin dag!
Kram

Ditte sa...

Skönt att bussen så småningom hittade rätt och fint att du blev mött. Vilken trevlig och riktigt god kväll.Allt såg lockande ut. Böckerna har jag läst och tyckte båda var bra var och en på sitt sätt.
Kul att läsa dina svar och visst är det så att man inte kan köpa allt för pengar.
Önskar dig en fin lördag.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Lyckad bokträff!
Jag har nog läst det mesta om Kristi Brud och förstår inte att man kan bli och kan hjärntvätta andra så. Helt obegripligt, usch.
Jag läslyssnar en hel del men allt läser jag inte ut, det beror på, jag ledsnar fort om det inte passar.
Trevlig lördag! Kram

Scylla sa...

Härligt promenadstråk. Det var länge sedan jag gjorde sådana fiskpaket. Nu blev jag riktigt sugen. Badkar har jag, hade dock gärna bytt det mot en bastu om det funnes plats.

Guldkryckan sa...

Det där med bokträff låter spännande faktiskt, själv läser/lyssnar jag bara på en bok och sen åker den in i bokhyllan, nästan korkat ju, fast det beror på vad det är för sorts bok förstås.
De där religiösa sekterna har jag forskat mycket i, finns en och annan här i mitt GBG som är ganska så suspekta.
Boken om kristi brud ska jag ta och läsa någon gång.

Plommonpaj? Oj oj oj va gott :))))

Ha det underbart nu.

Janerik Sundh sa...

Det hände mig också i Växjös lokaltrafik. Bussen svängde fel, jag tror han trodde han körde 6:an, men det var 5:an. Jag ropade på honom att han körde fel så han förlorade bara några minuter på att vända och komma rätt. Men lite märkligt, det satt säkert 25 pers i bussen, ingen annan sa något.

Att hitta när man är i okända kvarter, då använder jag Google Maps eller någon annan navigator i smartmobilen.

Ha en skön helg!

Paula Merio sa...

Jag skulle också gärna ligga i ett bad tills jag är skrynklig som ett russin! Vilken toppentrevlig träff med god mat och boksnack! Ingendera boken har jag läst, och känner inte suget...det är så tung läsning just för att det är sant. Man ska ju inte sky verkligheten men jag tycker den är rätt närvarande ändå.
Jag har förmånen att andas frisk luft varje dag!
Kram