söndag 5 september 2021

Skyltsöndag och fem en fredag


 En glad Molly mötte oss när vi kom hem idag från Malaga. Yngsta sonen har varit här och matat henne under helgen.


Skyltsöndag idag, som bästa BP håller i, några skyltar från Malaga blir det. Vi lämnade vårt hotell i tid i morse, oroligt undrade vi om någon strejk skulle försvåra hemresan idag, men allt gick som smort! Snabb incheckning, och ganska snabbt i säkerhetskontrollen också. Någon strejk märkte vi inte av?


Måste visa en bild från parken i Malaga igen, ingen skylt dock.

Här är det i alla fall skyltar!
Fina glas med text på och sangria i, ännu en gång försökte jag beställa cava sangria, men fick en vanlig röd sangria, sen gav jag upp, haha!
Ett spännande foto ifrån katedralen.
BP gillar ju kranar, dessa kranar lastade containrar på ett fartyg, det var imponerande att se faktiskt, två containrar i taget! Min pålästa man berättade om hur viktigt det var med vikten av dessa containrar så det inte blir för tungt,  och att de satt fastlåsta på ett speciellt vis för att inte åka överbord, men det händer i alla fall ibland!
En annan sightseeing båt...
Denna franska restaurang gick vi förbi några gånger, gillade namnet!
Skyltar och min man på Gin Tonic bar.
Maken ställer upp på skyltsöndagen!
Avslutar Malaga-skyltarna med denna ståtliga staty. Vilken fantastisk helg vi har haft!

Missade ju Elisamatildas "Fem en fredag", men jag vill i alla fall svara på frågorna såhär lite i efterskott!
Temat är : "Thank you for the music"

1. Vilken artist eller band skulle du gärna se göra en comeback?

Det har ju precis hänt: ABBA!

2. Om du bara fick lyssna på en artist/ett band i ett år, vilken/vilket skulle det bli?

Varför inte ABBA, eller Ted Gärdestad!

3. Vad spelar du mest för typ av musik?

Gillar glad popmusik, och som ni vet mycket schlagerlåtar!  Men gillar gamla godingar som Frank Sinatra också, och lyssnar gärna på Eric Gadd, så det är verkligen blandat!

4. Har du något speciellt musikminne?
När jag sett Tomas Ledin i Folkets park i Hofors ( tror det var 1977) och han sen skriver sin autograf på min arm, den tvättade jag inte på länge sedan! 

5. Vilken artist eller band gjort första stora intrycket när du var barn?

Min mamma hade skivor med Siw Malmkvist, och jag sjöng med i låtarna "Sprattelgumman" "Regnet det bara öser ner", "Prima Ballerina" "Hjälten hela dan Tegelbruksgatan tjugo" m.fl. Såg även henne när jag var sju år på Folkets park i Falun, ett minne jag bär med mig!5 kommentarer:

Paula Merio sa...

Nämen hej, härligt att se ert samarbete för skyltsöndagens räkning. Nu blir BP extra glad!
Jasså det blev en helgresa ni smet iväg på, så kul, förstår att det pirrat i kroppen bra länge nu att få sätta sig på flyget!
O tänk att du har en egen restaurang därnere...ler
Kramen

Ditte sa...

Välkomna hem! Skönt att resan gick bra.
Jättefina skyltar från er härliga resa till Malaga . Blev som en minisemester för mig också att titta på dem- Ett par kände jag igen; sista bilden med statyn och det från katedralen. Och hamnområdet.
Förstår att Molly var glad att se er igen.
Tittade på dina svar och instämmer i 1,2, 3. Vad gäller nr 5 är jag äldre och har minnen av Lill Babs med "Que sera" från 1956 och "Tom Doley" med the Kingston Trio 1958.
Kram!

BP sa...

En skyltkavalkad helt i min smak. Det gissade du, eller hur;-)
Málaga är helt annorlunda än vad jag föreställt mig. Mycket mera positivt och coolt (trots värmen alltså).
Visste inte att staden utsett till "europeisk huvudstad 2020", jättekul ju. Så mycket man lär sig när man läser bloggar:-)
Cava sangria verkar vara ett svenskt påfund, eller ett turistiskt spanskt;-)
Sedan kan du ge en komplimang till din (snygga) man: Bra att han skyltade med skyltarna - annars hade jag ju inte kunnat beundra hans snygga orangea byxor:-)
När jag så kranarna så mindes jag en intervju jag höll med en "kranförare" av just sådana containerkranar vid Årsta Partihallarna. Kranarna var ungefär i samma storlek som dom du visar på bilden. Hytterna var längst upp, så jag fick kliva upp på en slags spiraltrappa. Kan lugnt säga att det gungade rejält och att jag var aningen skakig. Så tack för det minnet;-)

Vad gäller musikfrågorna så är vi ganska olika. Men ABBA gillar vi båda två:-)

Tusen tack för att du skyltade nyss hemkommen från mini-semestern. Stort tack för länken också:-)

Ama de casa sa...

Tror sjutton det att sällskapssjuka Molly blev glad när ni kom hem :-) Skönt att resan gick så smidigt trots hotet om strejk.

Snyggt skyltat!

ABBAs återkomst är du verkligen inte ensam om att uppskatta! Även jag är superglad för comebacken. Och några till med oss, tycker jag mig ha uppfattat ;-)

Min bästa musikminne måste nog ha varit när jag såg ABBA på Folkets Park i Skellefteå sommaren 1974. Det har jag berättat för och jag vet att du nog är lite avis för den upplevelsen ;-)

Välkomna hem igen!

dianasdrömmar sa...

Välkommen hem kram