måndag 20 december 2021

Glad måndag

En glad måndag ,Caritas tema,  som snart övergår till tisdag! Alltid en glad måndag då jag vakar av efter natthelg. Hittade ett fint recept till en God Jul som jag delar med mig!
Fick en bild på blomman som jag skickat till min bror med fru i Falun som en julhälsning, gillar att den står bredvid den fina dalahästen som de fick när de gifte sig för drygt ett år sedan.

Ännu en lugn natt på BB, men redan idag så flyttar vi ut från den lilla fina avdelningen tillbaka till NKS där vi nu i tre veckor ska trängas med neonatalen innan vi flyttar till den stora nya avdelningen, dit de nu försöker rekrytera personal till, i brist på barnmorskor så söker de även efter sjuksköterskor, vilket känns sådär, varför gick vi då en vidareutbildning till barnmorskor om sjuksköterskor kan göra jobbet?

Sovdag, jympa, storhandlat igen, även till syster yster som spärrat sitt bankkort då hon trodde att hon tappat bort det, men hittade det senare i en annan jacka, och sitter nu utan mat, så i morgon blir det en hektisk dag för att hinna med allt!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Är klapparna klara för dig nu? 
  2. Ja, det tror jag....

 

9 kommentarer:

BP sa...

Så himla synd med er avdelning. Suck, och dubbelsuck! Kollade du Stockholmsnyheterna ikväll? Hyrbarnmorskor är senaste "trend". Så mycket bättre lön till er som sliter, så mycket dyrare för NKS och andra sjukhus. Varför inte göra rätt från början...

Tänkte ikväll när jag såg programmet att jag ALDRIG hade engagerad mig i barnafödande och barnmorskors vara eller inte var om det inte hade varit för dina blogginlägg. Så tusen tack:-)

PS. Bra att din syster ändå hade sinnesnärvaro nog att spärra kortet. Hon kunde ju ha tappat det på riktigt om man säger så. Tyvärr lite (läs: mera) extrajobb för dig men... DS.

Znogge sa...

Bra tips för julen där. Svårare än så behöver det inte vara.
Hoppas du får ihop den hektiska dag som väntar och att allt hinns med.

Kram och glad tisdag önskar jag i stället :D

Ama de casa sa...

Jag gillar det där julreceptet :-)

Oj oj oj så rörigt det blir på jobbet nu. Synd när du hade hittat en bra plats som var lite lugnare och som passade dig med din hörselnedsättning...

Din syster har verkligen tur att hon har dig! Du är så himla snäll och ställer upp i alla lägen - eloge!
Kram

Ami sa...

Vilket bra julrecept! Och vilken tur att du finns för din syster.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Glad tisdag från mig!
Ja, ingen glädje utan lite smolk i bägaren. Men det ordnar sig kanske så småningom. Förutom detta med vården, tycker det är huvudlöst kaos att behandla personalen så.
Men vi får tro på det goda och god är du som är så fin mot din syster.
Kram!

Annika sa...

Ditt jobb alltså, och alla svängar där.
PUST och stön.
Stackars din syster, GAAAAHHHH!
Bra att du kan rycka ut som en räddande ängel!!!
Stora kramar!!

Carita Liljendahl sa...

Det var ett bra recept!
Och amaryllisen är jättefin, en riktig julblomma!

Ditte sa...

Receptet passar mig perfekt. Lägger gärna till utevistelse och lite blommor också.
Så trist att ni ska tillbaka till NKS. Och märkligt att sjuksköterskor ska utföra ert jobb. Här måtte det än en gång vara en "skrivbordsprodukt".
Oj, mycket på agendan idag, tisdag. Försök att hinna pausa också.
Varm kram

Paula Merio sa...

Du behöver sannerligen själv blanda ihop receptet på en God Jul som du så snällt delar med dig av! Får man avstå julmusiken, jag är allergisk för den och får svår klåda? Hihi
Låter kaosartat hur det ska bli innan en ny organisation ska hinna sätta sig. Huhu, inte avis alls...
Och stackars syster då, men jag tycker det är bra att hon hade sinnesnärvaro att spärra kortet, tänk om hon verkligen slarvat bort det och någon kommit åt det?
Kramen