onsdag 8 december 2021

Är huvudet dumt får kroppen lida...

Som sagt, dygnsrubbningarna kommer efteråt, det blev 4 timmars sömn i natt, hm.  Dagens aktivitet var ett inbokat tandläkarbesök, som blev onödigt dyrt när jag även sa ja till tandhygienisten som gjorde en storrengöring av mina tänder, dock hade jag inga hål, skönt.

Gick vidare till spel och tobaksbutiken som lämnar ut paket, tänkte inte på vad jag har beställt!!! Började gå hemåt med detta paket ( och ett till mindre), har ju så nära hem, knappt 10 minuters väg, men jag fick stanna på alla möjliga ställen då jag fick mjölksyra i armarna. Halvvägs insåg jag att detta kommer inte att gå! Bokade en taxi (Bolt) som för 80 kr skjutsade hem mig och paketen. Taxiresan tog väl 2 minuter, haha!


Den snälla taxichauffören hjälpte mej in genom porten med paketet. Vägde det när jag kom in: 16 kg! Är fortfarande matt i armarna, haha!
Vad har jag då beställt...jo den glöggfryntlige Susjos beställde i måndagskväll på nätet det STORA Luciatåget gjord av Erkers Marie Persson ( som ju har en butik i Tällberg), och trodde i min enfald att alla 9 figurerna skulle få plats på det stället som jag hade planerat för dem, vi har ju inte så mycket ytor i vår lägenhet! Fyra figurer får plats här, och inte 9!
De resterande luciatåget ställde jag här, om jag nu ska behålla dem, har inte packat upp dem helt än som ni ser, plasten är kvar runt dem. Min man kommer att få en chock när han kommer hem från jobbet ikväll! Men visst är de fina? Det var Orsakullan som påminde mej om det fina Luciatåget, som jag ju sett i Tällberg. (det finns dock två storlekar , hrmmm)

Har nu sovit ett tag och känner mej piggare, men ser att det bara är en bokad på kvällens IW-pass, tanken på att kollektivt åka till F&S och köra för en motionär känns inte lockande, så jag har ställt in passet ikväll.

Orsakullan undrar idag : 

  1. En gång för längesen…
  2. ...apropå vinter och kyla, så stod en väldigt liten Susjos hemma hos farmor och farfar som bodde på Älvgården en bit utanför Hedemora och slickade på staketet vid trappen upp till dörren, det var bara det att staketet var gjort av metall, och det var väldigt kallt ute, så ja, tungan fastnade! Det glömmer jag inte! 


 

9 kommentarer:

Ditte sa...

Så det kan bli! Visst är Luciatåget jättefint men det är onekligen stora figurer. Kanske hade den mindre varianten varit "lättare" att få hem och mer lättplacerade. Men nu hinner du ju känna dig för hur ni trivs med varandra . Å andra sidan är ju Luciatågs säsongen ganska kort. Intressant att höra vad M tyckte
Paketet var ju jättetungt och bra att du ringde efter en taxi för att få hem det.
Skönt att du kunde sova lite och blev piggare.
Att köra ett IW pass med en deltagare? Nej, bra att du ställde in.
Kram och trevlig kväll.
(Illa med tungan som fastnade. Kan känna igen mig i detta)

Geddfish ♥ sa...

Åh, herregud, det var ju ett jätteSTORT paket! Förstår att du inte orkade bära hem det. Och att sen få plats med alla fina figurer, ja.

Jag gjorde ett misstag när jag beställde en Smakbox med mat och dryck. Det paketet orkade jag inte heller bära hem. Fick låna en kundvagn för dessa 15 kg. Och då förstår du att jag inte orkar lyfta upp min elcykel på 25 kg från källaren sådär.

Jag har en gång som barn slickat på mina skridskoskenor och tungan fastnade. Så dum har jag också varit. Varför gjorde jag så? Ingen aning.

Kram!

Janerik Sundh sa...

Först, hur tusan kan du frivilligt öppna munnen för en tandhygienist? Min tandläkare för 10 år sedan hade en tandhygienist, hade hon inte varit så himla trevlig och sympatisk hade hon aldrig fått rumstera bland mina tänder. Fy tusan vad ont det gjorde.

Det var en häftig taxiresa, men jag förstår dig.

Annika sa...

Oj jösses vilket paket!
Förstår om du inte orkade bära hem det där- WOOAA!!
Jadu, lite väl stora kanske??
Vet inte om jag skulle behålla dem faktiskt. Men i mån om rum skulle kanske göra det. Hur höga är de???
skulle kanske satsa på det mindre tåget ändå.

Kramar!!

PS, gillar att gå till tandhygienisten. Var där i måndags. Gillar känslan efteråt, hihi.

Paula Merio sa...

Men kära nån vilket paket! Jag hade fått plats med max två av figurerna här...men visst var de läckra.Jag har blivit van vid att traska till affären och hämta otympliga paket oavsett vad som ligger i dem. Kartongerna är alltid på tok för stora, inte minst när man beställer apoteksvaror. Jag har inhandlat lastband som jag tar med mig ifall paketet inte går att bära, det underlättar mycket.
Ajaj, säg det barn som inte testat att trycka tunga mot kall metall. Sen blir man skinnflådd och det är inte skönt...
Kram

BP sa...

Tandläkaren är dyr, men det hade blivit ännu dyrare om du hade haft hål i tänderna. Ja, ja - think positive;-)

Så jag skrattade åt kånkandet av paketet - hahaha! Ja, tanken är ju god om man säger så. Men hur hamnade paketet så nära containern?! Var du redo att slänga det där eller ;-)

Har aldrig utnyttjat Bolt. Vet inte ens om de kör i Täby, men 80 kronor var ju ingenting. Bra att du gav upp där. Man kan ju inte ha hur många "långa" armar som helst, även om man är vältränad som du;-)

Det "överdimensionerade" Luciatåget vet jag inte om jag gillar, men det är åtminstone annorlunda;-) Du får berätta om din man fick en chock. Jag skulle i alla fall fått en. Känner med mannen din;-)

PS. Din upplevelse med staketet väckte några liknande minnen hos mig kan jag säga - hahaha;-) DS.

Ama de casa sa...

Jag brukar tänka (fast inte berätta för tandläkaren) att jag betalar vad som helst bara du släpper ut mig härifrån utan att starta borren! :-) Skönt att du inte hade några hål - grattis!

Haha! Att vara glöggfryntlig kan ha sina risker ;-) Jösses vilket bautapaket och vilket bautastort luciatåg också! Fint, men kanske behöver dom liiite större svängrum för att kunna tåga tillsammans allihopa :-D

Men vilket sammanträffande! Igår satt vi i solen på en bar tillsammans med ett par vänner och diskuterade det där med att fastna med tungan på allehanda ting. Jag var den enda som gjort det och jag har inte bara gjort det en gång. Satt fast både på stolpar, broräcken och snöskyfflar. Haha! Fast det var "några" år sen nu, har liksom blivit klokare med åren - i alla fall när det gäller vissa saker :-D

Anni sa...

Vilket stort paket! Hade det inte stått att det var ömtåligt hade du ju kunnat skjuta det framför dig på isen/snön. Men innehållet var verkligen maffigt :-)

Har du fått något svar på balans- och magnetröntgenundersökningarna? Kan balansen rubbas av operationen? Det vet jag står som möjlig biverkan om jag skulle operera min otoskleros - å andra sidan har jag ju redan kristallsjuka som kanske beror på otosklerosen?

znogge sa...

Så fint men så stort! Kan förstå att du fick slita ordentligt men tur att det blev taxi sista biten. Jag skulle kunna tänka mig ett sådant men förmodligen i mindre modell då.

Kram och god torsdag!