lördag 11 december 2021

Lördagsfeeling på Fasching

En inställd aktivitet idag gjorde att jag istället trillade lite köttbullar.
Sen kom maken hem tidigare från jobbet och vi åkte in till Belgobaren för en tidig middag, för mej blev det musslor "Moules frites" med pommes frites, och såklart en belgisk öl, dvs Leffe Blonde!
Min man hade bokat biljetter på Fasching för att se en av hans favoriter "Andreas Aleman",som han har sett ett antal gånger, men då har jag inte varit med, så för mej blev det premiär . Andreas sjunger fantastiskt, så vi har lyssnat på honom en hel del på Spotify, soul och r&b är hans genre, och han gör det bra! Som gästartist hade han en till superbra kille som heter Anders von Hofsten.
 
Ett litet klipp där Andreas sjunger sin version av "O Helga natt", sååå bra!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Bensinpriserna är för…
  2. ... dyra, det tror jag alla tycker nu! Min man som jobbar på Arlanda, eller ja en bit bort från Arlanda i hangarerna,  har svårt att ta sig till jobbet kollektivt på morgonen då han ju börjar jobba så tidigt, det går, men tar en väldans tid om man jämför med att ta bilen till jobbet, det är tre mil till Arlanda härifrån Solna, så med bilen går det mycket smidigare.  Jag har ju sen vi flyttade från Rotebro till Solna fått så mycket närmare till jobbet så jag kan cykla (ja inte på vintern då), och positivt är ju att vi inte behöver två bilar längre! 

4 kommentarer:

BP sa...

Moules frites och en Leffes till är helt klart en vinnande kombo. Bra gjort denna (tråkigt gråa men) gröna lördag.
Musiken/spelningen var det inget fel på heller när jag gick in på länkarna. Lagom "volym" för sig i alla fall;-)

Vad gäller bensinpriserna tycker jag mest synt om alla som bor på landsbygden och inte har nåt val.

Ama de casa sa...

Jag gillar Belgobaren! Vi åt faktiskt musslor här hemma i fredags, men vi gjorde en "sidopaj" istället för pommesar till den. Det var inte fel det heller :-)

Jag kan förstå din man som tar bilen till Arlanda. När vi bodde i Sollentuna jobbade Anders i Vällingby och tvärförbindelserna var verkligen hur usla som helst (i alla fall på den tiden). Det gick sååå mycket snabbare med bilen (om han åkte före rusningen) och det sägs ju också att "tid är pengar". Helt klart värt priset att slippa skumpa runt i en buss och se alla förorterna mycket ingående... :-)

Han sjunger verkligen superbra, Andreas!

Ha en fin tredje advent!

Ditte sa...

Belgobaren tycker jag tillsammans med Akkurat på Hornsgatan är bäst i stan när det kommer till "moules frites".
Vilken jättetrevlig lördag! Och verkligen kul med Fasching. Länge sedan jag var där. Men visst är det roligt att gå ut och att vidga vyerna.
Tack för smakprovet och jag tror jag tyckt om alltihop.
Visst är det dyra bensinpriser. Nu behöver vi alls ingen bil så det är ju en ren sparbössa att inte ha någon och inte heller garageplats. Men när jag jobbade i Väsby så körde jag ganska ofta dit från Söder. Pendeltågen fungerade då riktigt illa och som lärare har man ju ingen flextid. Det har ju inte maken eller du heller.
Och för M:s del att ta sig bort till hangarerna är det ju en bra bit från där bussar och tåg stannar.
Skönt att ni nu klarar er med en bil.Sedan är det ju smidigt med bilen för att kunna ta er till landet.
Önskar dig en skön söndag.
Kram

znogge sa...

Vilken bra eftermiddag och kväll det blev! Musslor äter jag inte men resten av familjen tycker det är mycket gott. Nåja, det finns ju alltid ett alternativ att välja.

Bensinpriset är verkligen gräsligt så det är skönt att inte ha så långt till jobbet. Elpriset ska ej förglömmas heller. Helt otroligt att elen är tio gånger så dyr i Skåne som i Norrland :-(

Kram och god 3:e advent!