torsdag 9 december 2021

Tråktorsdag

En av de få lediga dagar jag och min man har tillsammans i december var idag, så efter att ha strulat med det stora paketet med luciatåget som skickades tillbaka ( ja, min man tyckte också att det var alldeles för stort), så kom vi så småningom till MoS.

Men först historien om att skicka tillbaka ett stort paket. Ingen returlapp var med paketet igår, läste det finstilta och där stod det att man själv fick bekosta returen, okej. Nu hade jag i alla fall bil och en man som kunde bära paketet. Sagt och gjort, ner med alla figurer igen, tejpa paketet ordentligt och så iväg till Tobak och spelbutiken. In med jättepaketet, men se där blev det stopp. Ingen returlapp fanns ju. Det fick man själv ordna "online" via DHL och skriva ut. Kunde vi lämna paketet där tills vi ordnat det, nej! Ut till bilen igen med paketet. Till saken hör att vi inte har någon fungerande skrivare hemma, så jag trodde att nu måste vi till biblioteket, de brukar ju ha skrivare.  Men via DHL:s hemsida fick jag till sist rätsida på det hela, betalade en frakt och fick en QR-kod som kunde visas i butiken, och se, då kunde de i butiken skriva ut en returlapp och vi fick äntligen paketet ivägskickat i retur, det tog sin lilla tid kan jag säga!!!! Kändes som en riktig tråktorsdag, kajsalisas tema.

Det var tänkt att vi skulle julshoppa lite, och jo, lite blev inhandlat, men så blev vi hungriga och valde att gå till Restaurang Drama som ligger i anslutning till biograferna, och åt en tidig middag.
Jag valde röding som smakade väldigt gott.
På väg ut från restaurangen stod denna fina julgran. Tråktorsdagen vände och blev riktigt bra!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Min barndomsjul.
  2. Det jag minns mest är när jag som barn bodde i Falun. Traditionsenligt så klädde vi upp oss fint, Granen kläddes dagen innan. På morgonen var det juldagsmorgon på TV med tecknade serier som Scooby Doo,  Vi firade alltid julen med "bara " oss i familjen, som riktigt liten minns jag att vi var hos farmor och farfar. Kalle Anka på TV:n klockan tre, och sen åt vi julbord efter det, skinka, köttbullar, Janssons frestelse minns jag, och lutfisk.  Så kom tomten (troligen var det pappa) och vi fick våra julklappar. Älskade såklart julafton med alla dofter , julgran och paket!

 

5 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Vilken historia det blev om de stora figurerna! Inte det lättaste att skicka tillbaka. Förstod nästan att det blev retur, då de var så enormt stora.
Nej, jag har ett stort motstånd mot att beställa via nätet med tanke på returer.

Men dagen slutade ju gott och härligt med den goda maten uppå faten.
Kram!

BP sa...

Hahaha! Ursäkta att jag skrattar, men figurerna var ju minst sagt för stora. Men att det är så krångligt att returnera varorna och det på egen bekostnad är faktiskt helt underkänt. Det är faktiskt inte alla som har en skrivare hemma, dessutom erbjuder 98 procent av företagen som säljer varor online kostnadsfri retur och bifogar automatiskt en "lapp". Så trist. Men ni lyckades i alla fall. Gissar att din man inte var direkt lycklig... innan ni åt en tidig middag alltså;-)
Så ni kunde åtminstone njuta några timmar tillsammans:-)

Ditte sa...

Vilken historia. Puh! Man kunde ju bli helt slut för mindre. Antar också att frakten inte var i den "lägre kostnadsvarianten" med tanke på paketets storlek och tyngd. Kändes nästan som detta med att returnera paketet var lite "dolda kameran".
Skönt att ni sedan kunde släppa eländet och äta en god middag tillsammans på Drama.
Jätteroligt att läsa om din barndomsjul.Lite känner jag igen men ingen lutfisk hos oss.Mamma var norska så det serverades inte. Men däremot gjorde hon ribbe/revbensspjäll. För egen del åt jag nog bara köttbullar.
Ha det gott! Och skönt att paketet är på väg.
Kram

Ama de casa sa...

Oj vilket strul! Men det ordnade sig ju till slut och ni fick en trevlig kväll tillsammans efter att luciatåget hade tågat iväg. Mitt tips är att du kanske ska undvika nätet när du är alltför glöggfryntlig ;-)

Lät som du hade en riktigt klassisk jul i barndomen - mysigt!

Ha en fin fredag :-)

Znogge sa...

Luciatåget var väldigt fint men figurerna otroligt stora! De hade nog passat bättre i en kyrka eller så. Skönt att det ordnade sig med returen till slut i alla fall. En bra avslutning på dagen när det praktiska var avslutat i alla fall.

Kram och ha en fin fredag nu!