torsdag 2 december 2021

Tråktorsdag

Vilken dag, både tråktorsdag och en bra torsdag på samma gång! Började med att åka in till stan och få massage av min kompis som är här från Hudiksvall och masserar, där upptäcker jag att jag förlorat mitt bankkort och ICA kort! Troligtvis tappad från min mobil, från fickorna i mitt mobilskal! Så fick spärra mitt bankkort innan jag la mej på massagebänken.  Fick sen åka hem där maken mötte mej vid stationen för att ge mej mitt kreditkort ( som jag aldrig behövde använda då swish ju funkar kompisar emellan), och så åkte jag in till stan igen för min andra date med en gammal kompis. Vid medborgarplatsen mötte mej denna gran ( och en lång kö till en vaccinationsbuss!)
Jag gick vidare på Götgatan till restaurang Axela där jag så småningom mötte upp min kompis.
Hon har varit där flera gånger och är så nöjd med maten, det blev jag också, åt en god torskrygg med kantareller och till den fick jag potatispuré. En trevlig restaurang, men (som vanligt ) fick jag be dem dra ner ljudet på musiken, kan inte förstå varför det ska spelas hög musik på en restaurang?
Sen var det dags för bio! Vi är båda så förtjusta i Karl-Bertil Jonssons julafton, och förutom att ha sett tv-versionen i alla dessa år har vi även sett uppsättningen på Scala-teatern för ett par år sedan. Nu var det dags för bio-versionen, med bl.a Jonas Karlsson som Karl-Bertils pappa Tyko Jonsson. Vad tyckte jag då om filmen, jo, först blev jag lite förvånad då handlingen inte var precis som vanligt, utan det blev fler historier som flätades in, men faktiskt så blev det bra!  Här kan ni läsa svt:s recension om filmen, och jag håller med! 4 av 5 stjärnor! Ser nu att det är Hannes Holm som har regisserat. 
Filmen såg vi på södermalms biograf Victoria...verkligen en mysig liten biograf.
Vi åkte inte hem direkt efter utan passad epå att ta en kaffedrink på ett ställe i närheten....
...som tyvärr också spelade musik lite högt så det blir svårt att prata, ack ja, inte lätt att ha nedsatt hörsel. Tacksamt är ju att det nu i flera år  (2014) textar även de svenska filmerna på bio, så på bio kan jag gå i alla fall! En tråktorsdag-kajsalisas tema - som vände och blev en bra torsdag så småningom!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Brukar du titta och/eller lyssna på tv/radiokalendern?
  2. Nej, någon radio kan jag inte lyssna på, och brukar inte numera när man har vuxna barn se så mycket av julkalendern på TV, förutom förra årets : "Mirakel" som var helt underbar! Den följde jag slaviskt. Årets julkalender såg jag första avsnittet sent igår kväll på svtplay, kanske kanske blir det några avsnitt till, vi får se!

 

5 kommentarer:

Ama de casa sa...

En till största delen otråkig torsdag alltså, men trist (jobbigt!) med dom borttappade korten.

Att dom spelar hög musik på restauranger stör även mig. Har faktiskt blivit portad som "vandal" på en bar en gång (minns inte vilken). Var med klassen från programmerarlinjen och satt i en källare. Det var inga andra gäster än vi i lokalen och när dom drog igång musiken på jättehög volym så bad vi dom flera gånger att sänka. Dom vägrade. Vi pratade till och med med hovmästaren en våning upp, men han sa att där i källaren var det barkillarna som bestämde. Då tog en av killarna i klassen helt sonika och drog - försiktigt! - ut sladden till högtalaren. Då blev vi utkastade allihopa och klassade som vandaler. Haha!
16 personer som satt och drack öl... Snacka om att dom gick miste om mycket pengar där! Rätt åt dom :-D

Jag vill också ha text till svenska filmer för jag tycker att dom generellt genom åren har haft väldigt dålig ljudkvalité.

Såg första avsnittet av kalendern igår och jag tror inte att det blir nåt fler.

Znogge sa...

Vilken otur med korten för sådant är så retfullt men det vände ju och blev en bra dag ändå får man säga.
Karl-Bertil Jonssons julafton har jag aldrig sett någon gång och jag är väl snart ensam om det. Har aldrig varit någon tradition hos oss att se den.
Jag tycker årets kalender är helt okej men visst har det funnits bättre, sämre med för den delen.

Kram och god fredag!

Annika sa...

Men usch vilken stress med korten. DET är ju vidrigt när sånt händer.
Men skönt med massage, den kunde du säkert njuta sedan korten blev spärrade.

jag håller med, hög musik på krogen är en styggelse. Vi var ute med kompisar på Black Friday, de spelade SÅ hög musik. Måste de göra det??
Störigt.
Och då har vi inga problem med hörseln. Jag kan bara föreställa mig hur svårt det måste vara för dig.

JA; fjolårets kalender Mirakel var helt underbart fin. Ska se årets så min dotter kommer hem.
Jag har svårt att tro att den kommer upp i Mirakels klass.

Ja, KB Jonsson ÄLSKAR jag också. VILL se, vill se!!!

Ha en fin och bra helg.
Kramar från mig!!

Ditte sa...

Verkligen en både och dag! Så trist att förlorade ditt bankkort och ICA kort. Hoppas ingen hann ta ut något eller använda korten innan du spärrat dem. Men knepigt är det.
Bra att resten av dagen blev bra. Ja, förutom den höga musiken. Kan heller inte begripa varför man ska spela hög musik på restauranger och barer.
Victoria är en fin och charmig biograf och bra nu med tips att "Karl Bertil" går där. Vill gärna se den. Var här för ett tag sedan och såg filmen om Lena Nyman. (Riktigt bra)
Axela passerar jag ofta och har nog mest suttit på deras uteservering sommartid.
Trevligt också att avsluta med en kaffedrink.
Kram och hoppas det blir en bra fredag.

BP sa...

Ja, den dagen började ju verkligen inget vidare för att sedan bli en riktig höjdare. Vilken tur i oturen dock att du inte tappade ditt körkort också...
Har aldrig förstått att man måste ha hög musik på en restaurang. I en bar har jag full förståelse för det, men inte på en restaurang dit man går för att äta, dricka och umgås. Man behöver inte vara hörselskadad för att störas av hög ljudnivå.

Men du verkar ändå ha njutit av en hel dag på vift:-)