lördag 18 december 2021

Sovlördag

Drömmer mej tillbaka till ett varmt och ljust Gran Canaria...

Natten på jobbet gick bra, allt funkar pga den lilla lilla avdelningen och att vi endast är två som jobbar där, vad gäller min hörsel. Men det är stora grejer på gång, nästa år ska vi ha 500 fler förlossningar, och vi går då från 3200 förlossningar till 3700. (mycket pga av att så många barnmorskor sagt upp sig på Danderyd och SÖS, så de måste stänga rum och dra ner på verksamheten)..undrar bara om det hinner bemanna upp VÅR avdelning???  Nu ska en annan stackars vårdavdelning tvingas flytta från NKS och vi ta över 28 rum för att göra en stor eftervårdsavdelning (BB), och det ska ske inom några veckor. Frågan är om jag kan jobba där??? Jag tar en natt i taget så får vi se hur det går........
 

Ett minne dök upp på facebook idag, redan gått 7 år (!) sedan jag licensierades till IW-soft ledare, vart tar tiden vägen?!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Kakans dag, vilken är din favoritkaka?
  2. Kakor är inte mina favoriter...dammsugare  punchrullar hör inte till kakor va, de gillar jag! Men småkakor av olika slag, nja...det enda jag bakar själv ibland till jul det är kolakakor, de kan jag äta, haha!
  3. Snart dags för natt nr 2...

8 kommentarer:

Ditte sa...

Tack, jag drömmer mig också gärna hit. Minns dina fina bilder och er härliga vistelse här.
Skönt att det blev en lugn natt. Hoppas innerligt att man hinner och får tag på barnmorskor till er. Men kan tänka mig att de slutar på NKS också.
Illa med en stor vårdavdelning som ska flytta till er. Här måste du tänka på dig och inte utsätta dig för en miljö so inte är bra för dig,
Tankar och stor kram

Geddfish ♥ sa...

Visst kan man leva på drömmar om tidigare resor. Det är svårt att veta när jag kan drömma mig bort igen. Känns som om det viktigaste är resorna till familjen just nu.
Varm kram!

BP sa...

Nu var det i och för sig åtta grader varmt och soligt idag, men sandstranden var inte fel alls. Kanske den eller liknande kan dyka upp när det blir snö och kallare framöver;-)

Läste om NKS "drömmar". I believe it when I see it. Inte en minut tidigare. Jag menar ditt BB klarade ju inte ens av färre förlossningar utan det var panik i stort sett varje natt. Har du ingen möjlighet att jobba kvar där du är just nu, åtminstone tills du får ditt implantat?

Jag föreslog cheesecake som kaka, men det är fusk det också;-)

Ama de casa sa...

Men oj vilka förändringar som är på gång. Dom verkar inte helt genomtänkta om man säger så... Fy vad jobbigt!

Klart att dammsugare är kakor! Goda såna också. Minns när jag jobbade på Skansen, då skulle vi skriva dagrapporter efter varje avslutad dag. Ibland hade det inte hänt nåt anmärkningsvärt och då brukade jag klämma dit en limerick. En dag efter jag och en kollega hade jobbat i aphuset (som vi kallade "tropiket") skrev jag denna:

Det var två tjejer på Skansen
Som i Tropiket tog chansen
Att efter sin lunch
Äta rullar med punsch
Sen blev det svårt med balansen

Haha! Jag hade en period när jag skrev en himla massa limerickar om allt möjligt. Och vi hade faktiskt ätit punchrullar efter lunchen :-D

Hoppas natten har varit bra!
Kram

Znogge sa...

Det lät verkligen inte som någon förbättring för dig eller vården i helhet. Här är det viktigt att ta sig an problemet på rätt sätt. Självklart borde regionen börja med varför så många har sagt upp sig och vad det beror på. Tyvärr tror jag inte att de tänker så... En dag i taget låter klokt.

Ja, nog kam man drömma om varmare breddgrader!

Kram och god fjärde advent!

Åke sa...

OJJ!!! Vilken ökning...

dianasdrömmar sa...

Underbara skyltar kram

Paula Merio sa...

Det låter verkligen som rena snurren på förlossningen! Som schackpjäser man flyttar runt allteftersom spelet fortgår och olika spelare har olika taktik. blir det inte soppa av alltihop...
Undrar hur du tänkt om du varit i början av din yrkesbana?
Kram