torsdag 16 december 2021

Långt ifrån en tråktorsdag

Så var det dags att få besked idag, om jag är godkänd för att få ett ci-implantat, känns som jag har klippkort till Huddinge sjukhus nu. Balansundersökningarna och magnetröntgen var i alla fall bra, så nu kan jag komma upp på operationsprogrammet! Hurra!
 
Advanced Bionics heter de implantatet som Region Stockholm har upphandlat, jag fick välja på lite olika färger, men de läckraste färgerna i lila och rött bl.a fick jag inte välja, de får bara barnen välja. Men de färgerna behöver inte jag, så mellan svart, hudfärgat, vitt, silver och guld, så valde jag silver, det tror jag passar in i mitt blonderade hår!

På pendeltåget hem igen så bokade jag en tid för min 3dje dos av covidvaccin. Så snabbt hem för en sen frukost och en kort stunds vila innan jag åkte in till stan igen.
På Sergelgatan vid Hötorget fick jag min 3dje dos av covidvaccin, numera finns ju inte Astra Zeneca kvar, denna gång är det Moderna som gäller för mej. 
Sen väntade en date i stan ...och jag fick i alla fall med den tjusiga glaspelaren vid Sergels Torg, tillsammans med månen på bild på min väg till mötesplatsen för kvällen!
...och ett upplyst Sergels torg.
Gick vidare till takbaren på hotell Scandic Continental och väntade på min schlagerkompis.
...efter en drink i baren så julhandlade min kompis på Åhléns, snacka om att allt finns att handla där, från kläder till prylar och skönhetsartiklar mm! Jag är ju mer eller mindre färdig med mina julklappar, fast hittade en dyr men bra liten termos till den där koppen kaffe som jag behöver på min väg från Solna till Huddinge på morgonen, den vi har nu läcker tyvärr i väskan!
Efter lite shopping behövde vi äta, och jag kom på att vi var ett stenkast från "Bistro Bestick", dyrt men så god mat! Det blev Fröyalax till förrätt för mej och sotad torskrygg med goda tillbehör till varmrätt.

På min gata lyser det så fint i många fönster när jag kom hem...
..och amaryllisen har slagit ut i full blom! Inte alls en tråktorsdag idag alltså, Kajsalisas tema.

Orsakullan undrar idag : 
  1. Glöggen på mitt sätt…
  2. Mums med glögg! Jag vill helst ha Blossas Trestjärniga silver, den är spetsad med rom och så god,  så klart dricker jag den varm med skållade mandlar och russin, mmm!7 kommentarer:

BP sa...

Jamen!!!! Stort, megastort GRATTIS till ditt implantat. Är så glad för din del. Å såååå du firade, bortsett från dos 3 då. Maten - yummie, yummie:-)
Å vaddå - vad spelar det för roll vad det kostar - man lever ändå bara en gång. Carpe diem är nog ditt (och mitt) motto.

PS. Helt underbara bilder:-) Så bra din (relativt nya) kamera är:-) DS.

Ditte sa...

Stort grattis till att du nu kan få ditt implantat. Och perfekt att man kunde få välja färg. Tror silver blir jättebra.
Vilken dag det blev! Nej, inte ett dugg trist.
Skönt att du fått tredje sprutan.
Att sedan träffa schlagerkompisen för en drink och sedan äta en god middag blev ju än fler höjdpunkter denna dag.
Roligt att du fick dig en titt i City och du har verkligen fångat känslan av hur det ser ut så bra på bilderna.
Att sedan hemma glädjas åt den fina randiga amaryllisen blev ju det där lilla extra.
Och visst ska man unna sig att göra det man vill om man kan.Instämmer helt.Vad gäller pengar kommer det in nya varje månad.
Trevlig fredag.
Kram

Ama de casa sa...

Men vilken braig dag - helt otråkig, verkligen! Stort, stort GRATTIS till att du är klar för implantat nu och grattis även till tredje dosen!

Smakar det så kostar det heter det ju, och även om det är dyrt ibland så kan det vara väldigt prisvärt ändå - det såg din mat ut att vara :-)

Jag bara älskar den röda pinnen!

Kram - och GRATTIS igen!!!

Janerik Sundh sa...

Dubbelt grattis! Jag hade också två doser Astra Zeneca så jag frågade sköterskan vad jag fick nu, en halv dos Moderna får de som fått AZ tidigare sa hon. Dottern som jobbar i vården hade fått Moderna tidigare och nu fått 3:e dosen, hon liksom de flesta av hennes arbetskamrater hade mått dåligt ett dygn efter varje dos. Det slapp både hustrun och jag.
Men mest grattis till implantatet, det måste kännas härligt.
Ha en skön helg!

Znogge sa...

Stort GRATTIS i dubbel bemärkelse! Vilken bra dag det blev på alla vis. Silver tror jag blir alldeles utmärkt till din hårfärg tänker jag.

Kram o god fredag nu!

Annika sa...

SÅ JÄKLA GLAD för din skull!!!
Grattis!!
Blev så himla glad du jag såg din insta igår!!! Vilken julklapp för dig!
YAYAYAYAY!!!!
Bra med tredje dosen också. SKÖNT!!

Vad god din mat ser ut, mums!!
Antar att den smakade extra gott efter det fina beskedet från Huddinge.

Jag är ledsen att en av mina läsare spoilade And just like that ...
Jag visste inte om det alls eftersom jag undvikit att läsa om serien innan den kom. Men nu vet du ... tyvärr.
DOCK, du kommer att gilla!! Det är så roligt att se kvinnor i vår ålder i en så hypad serie. Såg avsnitt tre igår. Det var BRA!!
KUL att du oxå är sådant SATC fan!! Precis som du har jag också varit på den touren i NYC, med buss! SÅÅÅÅÅ BRA!!! OCH visst, minns att man fick cosmos i Steves och Aidans bar!! Älskade SATC, jag kan se om serien om oh om igen och ständigt hitta ngt nytt.


KRAM till dig!!! Jätteglad för din skull!!!!

Paula Merio sa...

Men så härligt att läsa att du nu står i kön! Men hur lång är kön? Hur lång är väntetiden? Så glad för din skull, håller tummarna för att det blir en snart operation.
Kram