måndag 27 december 2021

Nu är det nog...


 Jag har kämpat länge nog nu på jobbet, droppen blev när vi med kort varsel nu har flyttat från den lilla eftervårdsavdelningen till neonatalen lite provisoriskt innan vi snart ska till den nya stora avdelningen. I morse efter nattjobbet så gick jag in till chefen och sjukskrev mej. Det är ohållbart när jag inte hör i telefonen, och när nu min nya "vibrationstelefon" inte är kopplad till de nya rummen på neonatalen,så jag inte hör när patienterna ringer och trots att de kan fixa det i veckan så känner jag nu att det tar för mycket på mina krafter. Nu hoppas jag på att snart få en tid för min implantat-operation. 

Inte nog med min dåliga hörsel, i natt knakade ryggen till på mej när jag stod i en dålig hållning inne hos en patient och hennes nyfödda barn. När jag vaknade idag så kände jag fortfarande av ryggen, jag kan stå och gå, men inte böja mej ner. Så det var bara att ställa in jympan ikväll på F&S och ligga kvar i sängen och njuta av vår lånekatt Killen, som sov med mig idag i sängen (när bonushusse inte var hemma får man ligga i sängen!)Han är så himla ljuvlig så det finns inte!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Bästa åldern för att…
  2. ...leva är här och nu!

8 kommentarer:

Ditte sa...

Absolut! Det är nog! Bra att du sjukskrev dig. Ingen tackar dig för att du slår knut på dig själv under dess urdåliga arbetsförhållanden.
Illa också med ryggen. Hoppas du kan vila den i form och röra dig lite lätt.
Hoppas du snart får besked om när din implantatoperation kan ske. Men tills dess så är det bra att du är sjukskriven.
Du ska ha ett liv också. Förutom jobbet.
"Killen" är ju för go. Och han ser verkligen ut att trivas. Kan tänka mig att du gör det också. Härliga bilder.
Många tankar och en varm kram

BP sa...

Bra gjort! Helt rätt! På senare tid har du verkligen "tuffat till" dig. Bättre sent än aldrig. Tycker NKS återigen lever upp till sitt dåliga rykte. Åsså hoppas jag ju innerligt att du får ditt implantat snart och att pandemin inte fördröjer en operation. Men med tanke på den prekära situationen med barnmorskor i stor-Stockholm gissar jag att du inte kommer stå sist i kön för en operation.

Så du menar att din man inte uppskattar katter i sängen. Det skulle jag heller inte göra. Hälsa honom;-) Hoppas Killen inte låg på din mans sida av sängen och han - din man alltså - hittar katthår på sin sida - hahaha:-)

PS. Hoppas att ryggskottet lägger sig. Annars är det bara boka tid hos naprapaten. Den yrkesgruppen har det ju kämpigt, så du bör få en tid före nyår. DS.

Ama de casa sa...

Helt rätt gjort! Att jobba under dom omständigheterna är inte bra, vare sig för dig eller patienterna.

Hoppas du får tid för implantaten snabbt nu och att din rygg kryar på sig!

Killen är ju så himla fin - klart han måste få vara i sängen. Ni kan ju ha en omröstning, den lär sluta 2-1 till dig och Killen :-)
Kram

Geddfish ♥ sa...

Bra gjort att sätta ned foten!
Vilken ljuvlig kissekatt, åh jag blir så sugen.
Trevlig tisdag, varm kram!

Guldkryckan sa...

Bra beslut där tycker jag, hoppas de får till det med operationen snabbt nu, antar att det är kö förstås men ändå, det är ju akut.
Ryggen är inget kul att få besvär med, har samma här lite, och knäna, men det ska väl ordna sig hoppas jag.

Vilken gosig katt, det bästa jag vet när de kommer och vilar hos mig.

Hoppas ryggen ordnar till sig för dig nu, ha det så bäst du kan.

znogge sa...

Bra gjort av dig där! Man är sig själv närmast och hälsan måste man vara rädd om. Det är verkligen illa att arbetsmiljön är som den är. Hoppas ryggen bättrar sig.

Kram

Carita Liljendahl sa...

Läser din blogg baklänges, från nyaste inlägget bakåt - så nu förstår jag det där med hörseln. Ibland är det bra att säga ifrån, sätta ner foten - hoppas chefen förstår.

Paula Merio sa...

Men så bra att du var klok nog att sjukskriva dig. Jag hoppas och tror att chefen förstod dig, det gavs inga förutsättningar för dig att göra ett bra jobb, frustrerande. Nu får du tröst till både det och det ryggonda från lånekatten, du kanske rentav stänger in honom i garderoben när det är dags för hämtning...tsss
I någon gammal lektyr har jag läst att man förr gärna lät en varm katt ligga där man hade ont och det hjälpte! Så lägg dig på mage och låt Killen klättra upp på din onda rygg en stund!
Allt gott/Kram