lördag 4 december 2021

Sovlördag


 En lugn första natt på jobbet. Sovdag och mörkt när jag vaknar. Maken har förberett mitt kaffe, och jag får sakta vakna och ladda för nästa natt på jobbet, men innan jobbet så åker vi till yngsta sonen, äntligen på middag, det blir en kort visit för mej dock, men bättre än ingenting alls! 

Orsakullan undrar idag: 

  1. En gåva jag inte blev glad över…
  2. Jag blir alltid glad av gåvor vad det än må vara. Det man inte blir så glad över när man jobbar inom vården det är väl att vi alltid måste jobba jul eller nyårshelgen, alltid lite trist, men har man valt detta yrke så får man acceptera det!

7 kommentarer:

BP sa...

Ja, du lägger dig när et är mörkt och vaknar när det är mörkt den här tiden på året. Tvärtom under sommaren.
Kul att besöket hos sonen äntligen blir av. Njut den korta stunden du kan vara med. Äntligen ska han få sin present också:-)

Visst är det aningen orättvist med att få jobba jul- eller nyårshelgen. Man borde ju kunna dela upp det så att sjukvårdspersonal utan barn får jobba, medan de med barn får vara ledigt.

Ha en fin kväll och en bra natt!

Ditte sa...

Skönt med en lugn natt och att du kunde sova ut. Och mörkret hjälper ju till. Trevligt med middag hos yngste sonen och fint att du kan vara med ett tag.
Detta med att jobba stora helger är ju ett dilemma. Min dotter Liv som är på SAS jobbar under julhelgen, ofta tidiga mornar, mellan 4 och till 9-10. Men sedan behöver ju hon sova.
Önskar dig en fin kväll och en lugn natt.
Kram

znogge sa...

En liten stund är bättre än ingen stund tänker jag. Hoppas den kommande natten blir bra!

Kram

Jossus Travelpics sa...

Vilket fint ljus. Ja förstår att det känns jobbigt, är ju dagar man gärna är ledig.

Janerik Sundh sa...

Jag hade också ett jobb där man på 60-talet, innan datorernas intåg, alltid fick jobba på nyårsaftons kväll. Vi gick hem när allt var bokfört och klart, inte förr. På den tiden accepterades inga differenser heller, det skulle stämma på öret. Men vid tolvslaget var jag alltid hemma i alla fall.

Ama de casa sa...

Hoppas att ni fick en riktigt härlig och trevlig stund tillsammans när middagen äntligen blev av :-)

På Skansen gick ju även jag på schema och jobbade varannan helg. På jul/nyår hade dom alltid fixat schemat så ena gruppen var ledig sex dagar över jul och den andra var ledig sex dagar över nyår. Det var rätt bra faktiskt, även om det aldrig är roligt att jobba när "alla" andra är lediga.

Hoppas att även denna natten har varit bra och ha nu en fin andra advent!

Guldkryckan sa...

Lite knepigt är det ju att ha sådana förutsättningar på sådana helger.
Nyår, jul, midsommar, ja, allt det där.
Men som du skrev, bara att acceptera sina val här i yrkeslivet.
Arbetade ju själv ett tag inom personlig assistent sfären, det var ju som det var.

Ha nu en fin söndag hörru, det är en order ;)