tisdag 30 maj 2023

Det började så bra...

Upp klockan 05 för ännu en skrubb med descutan så man blir riktigt ren inför operationen, som tur var min man ledig idag och kunde skjutsa mej till Huddinge sjukhus, en sån fin spännande dag!
Nu är vi nära!
Fick byta om, fick en infart och ett dropp sattes, fick träffa min läkare som skulle operera mej, hon märkte det örat som ska opereras, ni kan skymta det svarta krysset på öronsnibben. MEN, en stund senare kom hon tillbaka och sa att troligen blir min operation inställd pga personalbrist! En annan patient skulle de ta före, som fått sin tid uppskjuten redan en gång. Jag fick vänta till lunchtid, då fick jag veta att det inte skulle bli någon operation för mej idag, och jag kunde gå hem!

De bjöd på fika i alla fall innan jag gick, och får ekonomisk kompensation om operationen blir inställd med kort varsel, och inte påbörjas inom 24 timmar...men ack så surt att få gå hem utan att bli opererad, när man liksom mentalt ställt in sig för operation. 
När jag kom hem så ser jag att jag oproffsigt inte har tittat till insticksstället där kanylen suttit och där jag nu hade kompress och tejp, så tröja och jacka var nedblodad, suck, inte min dag idag!
Kompenserade eftermiddagen med sol och jordgubbar på balkongen. Har nu väntat hela dagen på att operationskoordinatorn ska höra av sig, till slut sms:ade jag sent på eftermiddagen, då ringde hon upp, och kanske kanske blir det operation i morgon eftermiddag om det finns personal och om jag vill fasta igen. Jag är skeptisk...men vi får hålla tummarna för att det blir så!


 

10 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Åh, nej men shit också! Så jobbigt att t.om vara på plats och så blir det ingenting av det hela. Hoppas att du får det gjort i morgon men jag förstår att du känner dig skeptisk. Jag håller tummarna för dig !
Kram! 💕

Ditte sa...

Så bedrövligt! Jättetrist! En tror ju inte ens att detta kan vara sant. Puh!
Ekonomisk ersättning är väl bra men kan ju inte uppväga att få operationen gjord.
Håller nu tummarna för att du får operationen gjord i morgon.
Du bör ju även få ersättning för de nedblodade kläderna....
Många tankar.
Varm kram

BP sa...

Guuuuuu såååååå surt! Det kallar jag inte för kort varsel, det kallar jag för ett väldigt dåligt skämt. Och att gå upp klockan fem, skrubb med det väldigt illaluktande Descutan, och samma procedur igen imorgon liknar människoplågeri. Det enda positiva jag kan komma på är att du kunde njuta av helt underbart vårväder.

Nu håller jag tummarna att operationen blir av imorgon. KRAM!

PS. Hoppas att blodfläckarna går att tvätta bort. Vanish kanske är en idé. DS.

Geddfish ♥ sa...

Nej och nej! Surt! Hoppas på bättre tur i morgon.
Blodfläckar tas bort med kallt vatten och sedan tvättmedel. Gärna lite Vanish också.
Önskar dig en riktigt bra dag i morgon nu!
Kram

znogge sa...

Så snopet och irriterande att operationen blev inställd. Det är ju ändå lite av en mental anspänning tänker jag. Hoppas på bättre tur i morgon.
Hoppas att du får bort fläckarna på tröjan.

Kram och god kväll!

femfemman sa...

Så jobbigt! Ska ju inte behöva ställas in när du kommit SÅ långt i förberedelser. Hoppas att det snart löser sej! Kram

Anna i Portugal sa...

Men åh nej! Vad jobbigt när en är inställd och helt förberedd. Hoppas det blir op snart så du inte behöver vänta så länge.

Paula sa...

Vilket antiklimax! Så tråkigt när det blir så här,. Du kanske ändå har större förståelse för anledningen, dvs. personalbrist, då du själv är i vårdbranschen men det gör ju inte saken trevligare, alls! Håller tummarna att det snart blir dags för dig! Styrkekram

Annika sa...

Jag såg ju det där på insta. Inte klokt, kan jag tycka. Förstod de inte det innan du ens preppades inför op?
Alltså allt jag kan säga nu är, mååå du få din op så snart det bara är möjligt alltså idag. Tycker fasiken det är skam.
Kramar från mig som verkligen hoppas att operationen blir av NU!!

Guldkryckan sa...

Så jäkla surt att det ställs in så sent, man blir ju lite trött minst sagt.
Beklagar detta och hoppas det går bättre nästa gång och hoppas det är idag.

Ha en fin afton.