torsdag 25 maj 2023

Trevlig torsdag

Idag var det äntligen dags att fira min barndomskamrat Lena som fyllt år. Vi brukar bjuda varandra på middag två gånger per år, just när vi fyller år.  Lena fyller år mitt i ESC -yran, så hon får alltid vänta lite på sin födelsedagsmiddag. I år kände jag också att jag ville hinna fira henne innan min operation nästa vecka, för efter den blir jag ju väldigt döv på ett öra då det ska läka innan jag kopplas in igen med mitt ci-implantat.  Vi träffades på Exit Lounge och bar på Götgatan nära medborgarplatsen, de har väldigt goda tapas! Gambas al ajillo, halstrad tonfisk och gratinerad chevré med rödbetscremé och valnötter, mozzarellagratinerat vitlöksbröd...allt smakade mums!
En mycket trevlig kväll i trevligt sällskap. Ljudnivån är som alltid lite jobbig för mej ju fler människor som kom in på restaurangen, och tyvärr så hjälpte den lilla mikrofonen mej inte som min kompis skulle ha på sig, för den förstärker även ljuden runt omkring, så vi skippade den och jag ändrade min ljudnivå till "tal i buller" istället och får då ett litet behagligare ljud, fast svårare att höra min kompis också då tyvärr, men hon fick artikulera orden rejält så gick det bra! En bra dag som startade med mammografi på NKS och slutade med middag på söder!
 

8 kommentarer:

znogge sa...

Vilken trevlig tradition ni har och att ni firar varandras födelsedagar. Maten lät tilltalande och god men jag kan förstå att det var en smula jobbigt med tanke på din hörsel. Skönt att operationen inte är så långt borta även om jag förstår att det ändå är en viss anspänning.

Önskar en sen god kväll nu!

Kram

BP sa...

En toppen tradition som ni förhoppningsvis kommer fortsätta med i många år till. Maten, som på din tallrik liknade ett sushi-upplägg såg precis så mumsig ut för att få mig att dregla.

Snart, snart Susjos efter nästa operationen kan du höra "på riktigt" igen. Så jag håller tummarna att operationen nästa vecka går bra. KRAM!

Ditte sa...

Vilken trevlig kväll det blev. Och tack för tipset om restaurang Exit Lounge och bar. Så mycket gott och helt i min smak.
Har passerat här en hel del men inte gått in. Men det ska jag ändra på.
Ja, ljudnivån är knepig. Tyvärr. Och så på många restauranger och i många miljöer. Jättetrist.
Fint också att ha gjort mammografin.
Önskar dig det bästa inför kommande operation.
Varm kram

Paula sa...

Vilken trevlig tradition! Synd förstås att hörseln krånglade men du har ju hopp om förbättring snart! Kram

femfemman sa...

Alltid trevligt att träffa vänner. Och yod mat, detchar du verkligen rn förmåga att omge dej med.
Det är ju såvatt restaurangbuller, framförallt höga skratt och bullrande stämmor, kan göra det svårt att höra, även flr den som har normalhörsel.. Förstår att det måste vara extra jobbigt för dej!
Ha en fin fredag

Äventyret framtiden sa...

Jag minns att du någon gång har berättat om att ni firar varandra, din väninnan och du på det här sättet. En fin tradition!
Synd att din hörsel är som den är, minimal, kanske obefintlig just nu men snart, snart...stort lycka till Susjos!

Kram!

Anna i Portugal sa...

Det är en fin tradition ni har där tycker jag. Förstår verkligen att restaurangmiljöer är jobbigt för dig. Trevlig fredag!

LillaSyster sa...

Mat helt i min smak, ser otroligt gott ut! Ha en bra kväll och trevlig helg!