måndag 13 april 2020

Annandag påsk

Det blev aldrig någon middag med ungdomarna här igår, men med hjälp av messenger så kunde vi i alla fall ses på håll, mysigt!

Den helstekta laxen i ugn med tillbehör blev väldigt god , men vi blev bara två vid bordet.

Idag är jag ensam hemma då min man jobbar.

Jag fick ta en ensam  promenad i blåsten idag i Hagaparken.

Idag var det dags att provsmaka den egenhändigt gravade laxen för första gången (nja, jag provsmakade igår kväll också), den blev supergod...bra mycket godare än den man köper! Hurra!

Orsakullan undrar idag : Annandag påsk, en extra ledig dag tillsammans. Vad gör du?
Nja, vi båda jobbar ju på obekväma arbetstider, jag jobbade långfredagsnatten mot påskafton, och nu jobbar maken Annandag påsk, lite jobb blir det för honom trots permittering med 60 %. Så någon extra ledig dag är det inte för oss idag tillsammans, men jag har njutit av en ledig dag, så skönt så!

9 kommentarer:

Ditte sa...

Visst blev det en annorlunda påsk. Men fint att man kan ha kontakt med nära och kära ändå. Så roligt att din gravade lax blev lyckad! Säkert blir det fler liknande "övningar". Ja, blåsigt var det men kom man i lä var det riktigt behagligt. Och skönt att komma ut en sväng är det ju.
Kram och trevlig kväll.

Geddfish ♥ sa...

Vad fint med laxen! Det verkar vara många möten via nätet. Ja, det är tur vi slipper snigelposten för att kommunicera.
Jag var ute en kort sväng i blåsten, men kunde gotta mig en stund på balkongen i lä.
Kram!

BP sa...

Tackar för tekniken. Allt var inte bättre förr!
Kul att din egengravade lax blev en succé. Du kanske får upp smaken för just gravad lax nu.
Så typiskt att din stackars man måste jobba Annandag Påsk. Lite oschysst kan jag tycka, då han ju är permitterad, och då borde man väl kunna lägga arbetstimmarna på vardagar...

Äventyret framtiden sa...

Vilken lycka att det finns fungerande teknik. På samma sätt umgås vi också med varandra nu. Båda barnen med familjer finns hos er i Sverige :)
Vi har inte sett dem sedan den 18 november -19, inte kunnat kramas men det blir nog tider igen så småningom. Därför är det fint att kunna umgås på det sätt som man kan. Hade det varit förr i världen så hade vi fått ta fram gåspennan och skriva brev istället.
Så gott allting ser ut som du dukade upp nu under påsken. Tror jag måste köpa en laxbit jag också när jag far till stan nästa gång. Det är gott med hemgravad lax. Kycklingen finns redan i frysen.
Ha en fin tisdag!

Ama de casa sa...

Tack och lov för den moderna tekniken! :-) Maten såg god ut och jag blev så inspirerad av din lax att vi skulle köpa en bit och grava igår. Tyvärr fanns det ingen lax på Aldi ("vår" affär som vi valt i dessa tider), och man får nog inte gå runt till dom andra i närheten bara för att man inte hittar lax i den första. Vågade inte chansa, så det får bli nån annan gång.

Annandag påsk är ingen generell helgdag i Spanien, men i vissa regioner är den röd, bland annat vår. Så vi fick ledigt :-)

Ha en fin annan dag än en annandag :-D

znogge sa...

God mat har ni njutit av i alla fall. Med teknikens hjälp kan man umgås på andra sätt.

Kram och god tisdag!

Ami sa...

Absolut blev det en annorlunda påsk! Men det är tur att man kan ha kontakt med varandra ändå!
Kram

Guldkryckan sa...

Teknik kommer väl till användning i dessa tider, ett uppsving för den marknaden helt klart just nu.

Fint med laxen där, oftast blir det ju godare när man gör det själv konstigt nog, smaskens :)

Tillönskar dig en fin eftermiddag nu.

Paula sa...

Snålvattnet rinner. De gånger jag rimmat eller gravat själv har det blivit jättegott, men när man bor ensam köper man ju inte större mängd så det blir inte av. Men snart är vi ju många i familjen igen, barnbarnet var så ledsen över att den enda påskmaten hon verkligen gillar, gravad lax, det fick hon inte äta då hon är gravid!
Kram