fredag 10 april 2020

Spring spring spring

 Full fart hela natten med en ny stackars bm.student! Hann äta en banan på hela natten. Två förlossningar, och då svar inte har kommit om de är positiva eller negativa vad gäller covid-19, så skyddade vi oss så gott det går med munskydd och visir, förutom plastförkläde och handskar förstås.
Slitsamt och omständigt. Robotarna i kulverten håller avstånd i alla fall, bilden tagen av en av dagpersonalen nu på eftermiddagen.
Sov oroligt bara 3 timmar på förmiddagen, men kunde somna om på eftermiddagen. Hann grava en laxbit som jag höll på att glömma att jag tagit ur frysen! Men påskmiddagen är inställd, vill inte ta hit ungdomarna som suttit hemma och jobbat en månad nu, då jag är en stor smittorisk som jobbar på sjukhuset där vi har viruset nära oss, där var också svaret på Orsakullans fråga idag : Långfredagen idag och påsken är speciell i år på grund av Corona. Kommer ni äta påskmiddag tillsammans med någon?

  Men gravar ändå en bit lax till oss två här hemma, första gången jag provar på det!
Nu dags för natt nr 2.....hoppas den blir lugnare!

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Ja, verkligen! Hoppas nästa natt blir lugnare!
Håller tummarna för det!
Laxbiten blir säkert hur god som helst.

Allt gott!

znogge sa...

Det kommer vi inte.Vi fikar utomhus eftersom Husse ingår i en tydlig riskgrupp. Förvisso är han pensionär men jag som minglar med många kan ta hem smittan. Jag hoppas att det kommer ett förlag om att även jag får stanna hemma. Det känns inte försvarbart som d det är nu.

Kram och ha en bra arbetsnatt.

Geddfish ♥ sa...

Det är mycket konstiga tider nu. Man hyllar vården. Ja, ni är fantastiska, men det är på er egen bekostnad att riskera att bli smittade, inte alls motiverat att jobba, nej fyyy. Man ska inte behöva vara rädd att gå till jobbet.

Varm och helande kram!

Ditte sa...

Ni är tappra! Verkligen! Önskar dig en lugnare natt. Nej, jag tror nog det är klokt att ännu inte träffas inomhus. Smittorisken är ju stor. Och ska man ses är det nog lite mer riskfritt att göra det utomhus.
Och visst blir det en annorlunda och speciell påsk i år. Helt klart.
Kram

Paula sa...

Tänker mycket på er i dessa dagar! Ni är ju ovärderliga! Hoppas allt detta blåst förbi när det är dags för mitt nästa barnbarnsbarn att komma till världen i september. All pepp till dig, må du orka och hålla dig frisk. Påsk-kram från pörtet

BP sa...

Bilden som personen från dagpersonalen tog är faktiskt riktigt rolig. Ser ut som om ni fick besök från utomjordingar.
Ja, ni är fantastiska! Ni utsätter er ju dagligen för otroliga hälsorisker själva. Ändå är ni lojala och går till jobbet. Å ni får inte ens dubbla löner. Ja, pengar spelar ju i och för sig mindre roll i sammanhanget, för om ni änglar smittas - vad hjälper pengar då...

Klokt att avblåsa påskmiddagen. Onödigt att utsätta sönerna för onödiga risker.

Å den stora laxbiten lär nog räcka några dagar för dig och din man:-)

Hoppas du får en lugnare natt nu!

Ama de casa sa...

Gillar bilden på robotarna :-D
En hektisk natt gör i och för sig att tiden går fortare... Men fy vad jobbigt för er nu när läget är som det är. All eloge och stora applåder till er alla!

Bra att ställa in påskmiddagen, ni får ta igen den när det här eländet är över. Anders brukar också grava lax, men det har han inte "hunnit" med nu i påsk. Eller sanningen är väl snarare att vi glömde bort det mitt i alla annat :-)

Hoppas laxen blev till belåtenhet!

Guldkryckan sa...

Knepigt läge för er, hujeda mej, en banan bara? Inte optimalt minst sagt.
Nog bäst att ställa in allt denna påsk, beundrar er verkligen i ert arbete.

Hoppas er lax blev god, här håller vi oss till rökt sådan denna påsk.

Hoppas denna natt blev lite lugnare.

Ha det fint.