söndag 26 april 2020

Söndagspromenad och skyltsöndag

 Till frukost idag så bakade jag bröd på stora vita bönor, tyvärr så var bakpulvret väldigt gammalt insåg jag....
 ...men det blev goda bönbröd i alla fall!

 Och brunchen intogs på balkongen.
Så småningom bestämde vi oss för en promenad in till stan via Hagaparken.
 Gick Sveavägen upp förbi Rådmansgatan. Huset bakom är Handelshögskolan.
 Just idag så hittade jag detta foto i gruppen "Gamla Stockholm" på facebook. Här byggs tunnelbanan året är nånstans mellan 1945-55. Till vänster syns Handelshögskolan, och i mitten syns Stockholms stadsbibliotek.
 Här är dagens bild av stadsbiblioteket. Visst är det fascinerande hur de byggde tunnelbanan och sedan la tillbaka delar av åsen vid Stadsbiblioteket.
 Vi hamnade vid Kungsträdgården igen, där körsbärsträden nu blommat över. Men solen sken och...
 ...den var njutbart med en öl efter vår promenad från Solna.
 Så småningom blev vi hungriga och gick vidare till TGIF där det inte var mycket folk, så i lugn och ro åt vi middag där. Jag tog en ceasarsallad med kyckling och bacon, vitlöksbröd till. Mums!
 Vi gick tillbaka till Sveavägen och tog den nya busslinjen hem igen.
 En ljuvlig kvällssol får avsluta denna sköna eftermiddag.
BP:s roliga skyltsöndag fortsätter och jag hänger på....

 Minns ni dessa p-automater?
Mera tunnelbana. Detta foto är visst från året 1964, då stationen "Globen" på Hagsätralinjen fortfarande hette Isstadion. ( det var där vi var igår och sonen tittade på en lägenhet)

Orsakullan undrar idag : Har du varit på någon uteservering ännu?
Lustigt, just idag var vi på en uteservering, och det är inte första gången för i år!  

8 kommentarer:

BP sa...

Det här skulle jag kalla för världens mest nostalgiska och charmigaste Skyltsöndag. Stort tack för den du:-)
Absolut älskar bilderna från då och nu:-) Å man känner ju igen sig, eller hur!? Jättebra dokumenterat av dig! Å de gamla parkeringsautomaterna levde ju ett bra tag in på 1980-talet, eller minns jag fel där?!
Gissar att du och din man inte har spenderat så mycket tid tillsammans på hemmaplan som ni gör nu. Inget ont (corona) som inte har nåt gott med sig.

Tusen tack för ett kanooooon bidrag till Skyltsöndag och länken:-)

Geddfish ♥ sa...

Kul att se bilder från er stadsvandring och nostalgikort, det gillar jag!
Det jag tycker är mest roligt med gamla kort, är ju dem från min barndom och då är det Vårgårda som gäller. Jag är med i en grupp där också på FB. Får mycket trevligt till mig.

Den med navelsträngen och trådlöst, var så himla bra ;)

Må så gott, kram!

Ditte sa...

Vilken skön promenad!Jättefina bilder. Roligt att se det gamla och det nya. Och fint att ta en paus både i Kungsan och på TGF.
Stockholm har ju så mycket fint att erbjuda och man ser mycket med helt andra ögon när man går. Har varit på visning av stadsbiblioteket och det var väldigt intressant. Då berättade de också som åsen som lades tillbaka. Buss 57 är "vår buss". Ja, just nu åker vi ju inte kommunalt, annat än med båt, men den går hem till oss. Förut gick den härifrån och till KS vid Solna kyrkogård men de har ju ändrat sträckningen.
Jadå, jag minns de gamla p-automatrena. Ett minne blott. Fint att dessa gamla bilder finns kvar. Historia idag men jag har upplevt tiden. Minns när globen hette Isstadion och det var ju Johanneshov.
Vad gäller uteserveringar har vi varit på flera men bara på dem där det är glest mellan borden. Och jag tycker nog det är det på de flesta.
Tack för en jättefin och lite nostalgisk Skyltsöndag.
Kram

Znogge sa...

Vilken härlig skyltsöndag och en lika härlig promenad med goda stopp. Precis som en söndag ska vara!

Kram

Anki sa...

En annorlunda och trevlig skyltning hos dig! Roligt med bilderna före/ efter ... och det där bönbrödet ser spännande ut!
Ha en fin måndag!
Kram

Ama de casa sa...

Vilken härlig långpromenad och vad kul med jämförelsen mellan då och nu :-)

Nu kanske vi får gå ut lite "redan" på lördag och det finns förslag på att restauranger, affärer och frisörer ska få öppna under maj. Håller tummarna för det!

Visst minns jag dom där p-automaterna! Här är en bild på P-Anders:

https://amacasa.files.wordpress.com/2019/04/6-21.jpg

:-D

Ha en fin dag!

Paula sa...

Oh, p-automaterna! Så vackra! Mycket var om inte bättre så vackrare förr! Vilken underbar söndag ni fick! Men hur ambitiös är inte du som jobbar så hårt, motionerar som en galning och så får du för dig att baka eget frukostbröd när du är ledig? Jag är mållös!
Vackraste skylten satt på ölflaskan!
Kram från pörtet

Susanne Granholm Carter sa...

Vilken härlig promenad! En sån där härlig dag som andas livskvalitet <3 Och frukostbröden ser riktigt smarriga ut. Smarriga och vackra :)
Hoppas du kan fortsätta att njuta av våren innan jobbet kallar igen. Dock ser det inte ut att bli lika fint väder som vi haft men man kan ju hitta på annat. Ha det gott! Kram