måndag 20 april 2020

Glad måndag

 Ser att mitt jobb har skaffat ett instagramkonto, idag låg denna bild ute, en bild på vårt "visirträd". Natten gick fort, jag med bm.student och uska hann med två fina (men lite svettiga) förlossningar.
 En glad måndag (som Carita håller i )  är det alltid när jag vakar av efter tre nattpass. Passade på att gå en promenad i kvällsljuset, och blir så glad av att se svanen som ligger och ruvar, och ingen häger i närheten som jag tror tyvärr har tagit äggen tidigare år för svanen, för några svanungar ses aldrig i Brunnsviken. I år hoppas jag igen på att få se svanungar!
Ljuset, värmen och knopparna...våren är verkligen inte så dum! Ska njuta en stund av ledighet och detta, men redan på onsdag ska det jobbas igen.

Orsakullan undrar idag : På semestern så bor du helst på, hotell, husvagn/husbil, stuga, tält eller stannar hemma.
Hotell och sommarstugan föredrar jag , älskar att resa, men njuter också av lugnet i stugan.

8 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Ja, nu är det en årstid som vi kan njuta av att det knoppas och grönskar. Många äro de förmiddagar som jag tillbringat i solen på balkongen nu. Ibland under en filt, men ändå.
Overkligt att vården jobbar med visir!
Ha en skön ledighet, kram!

BP sa...

Vilka läckra visir! Bara färgen gör ju att man bli glad! Jättekul med ett sådant visirträd:-)
Har faktiskt aldrig sett svanungar, så jag hoppas att du kan visa mig när äggen väl kläckts. Sedan visste jag inte att hägrar tar för sig av svanägg. Såååå mycket man lär sig.

Jag föredrar också hotell eller rättare sagt lägenhet på resor.

Ditte sa...

Kul med ert visirträd. Och glädjande att ni har ett. En självklarhet kan man tycka men jag vet ju att man av snålhet inte vill ge sjukvårdspersonal det som verkligen är nödvändigt. Kul att jobbet har skaffat Instagram.
Roligt att det blev två fina förlossningar.
Skönt nu med en ledig kväll och tisdag och fint med en promenad idag i det sköna vårvädret. Hoppas nu att svanen få behålla sina ägg. Men jag vet att hägrarna gärna tar det de kan.
Önskar dig en fin tisdag och vädret ser ju lovande ut.
Kram

Anki sa...

Snygg färg på visiren! en härlig tid nu för sköna promenader. Hoppas det blir svanungar i år ... men jag tror inte hägern är skyldig. Svanhonan lämnar i stort sett inte boet under den dryga månad hon ruvar - och med tanke på skillnaden i storlek skulle en häger aldrig våga ge sig på svanens ägg.
önskar dig en solig och fin ledig tisdag!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Ett vårligt vackert visirträd! Med tanke på varför visir måste användas så är det förstås ingen uppbygglig syn men ändå så är det det. Bra att ni kan skydda er på bästa sätt. Och den gröna färgen piggar onekligen upp. Så skönt att du har några dagar ledigt och kan njuta av våren i din omgivning.
Tack för trevlig Glad måndag!
Önskar dig en glad tisdag! <3

Ama de casa sa...

När jag såg visirträdet tänkte jag först på "Vi Som Inte Röker" och fattade inte kopplingen riktgit. Haha! För tidigt på morgonen, tror jag :-D

Nuförtiden är det hotellcamping som gäller för mig. Alternativt en kryssningshytt ;-)

Ha en skön ledig dag! Såg att vädret skulle bli strålande hos er :-)

Mias Mix sa...

Våren är verkligen underbar, inger så mycket hopp. Håller tummarna för svan-bebisar. Rolig omväxling mot "dina" vanliga bebisar. Tufft för er nu i coronatider. Alla inom vården gör ett fantastiskt jobb. Det måste bli så mycket mer "verkligt" för er med coronatester, visir mm. Och tältet precis utanför fönstret. Jag isolerar mig så gott det går. Har ju inget jobb längre. Handlar ca var tredje vecka. Blir mest promenader och städning. Och dötid framför datorn. Lite läsning också.
Kul att du fick träffa sonen häromdagen! Och härligt att få vårfint på balkongen. Det gäller att försöka njuta av det man kan. Må så gott!

Paula sa...

Men vad säger du, är hägern en äggtjuv, så fräckt! Så härliga soliga foton från en vacker stad!