fredag 24 april 2020

Så var det fredag...


Kul att dagpersonalen tänker på oss också, kaffebröd och frukostbröd väntade på oss när vi kom igår kväll. Trevligt! Bjuder gör olika konditorier m.fl.

Vi testar alla patienter som läggs in hos oss för covid-19, men svaren dröjer flera timmar. Om patienten inte visar några symtom behöver vi inte skydda oss eller patienten mer än vanligt, men vi får såklart skydda oss om vi vill. Så gör jag och många med mig, trots att det känns lite dumt att komma in med munskydd och visir på rummet ,men man kan visa sig först i dörröppningen och berätta att man kommer att sätta på sig skydd. Häromnatten hade vi hand om en patient med värkar utan några symtom alls på covid-19, vi skyddade oss i alla fall, och vid 05 tiden fick vi veta att svaret var positivt. Det här viruset är väldigt lurigt kan man säga!
Konstigt är att alla sjukhus här i stan inte testar alla patienter som kommer in, men vi och vårt "syster"sjukhus Huddinge gör så i alla fall.
Nu har jag jobbat klart för ett tag, lite långledigt känns mycket bra just nu.

Orsakullan undrade igår och idag : Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Alltid Arla lättyoghurt, mitt livselexir på morgonen ( med frukt och musli)

Något jag äter ofta är…hehe...Arlas lättyoghurt! ..och mycket ägg och banan.


8 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Till Nattugglorna, gulligt!
Det är många nu som tänker på alla som jobbar i vården, härligt, ni behöver all cred på alla de vis. Vilka prövningar! Otäckt, det där med att vara frisk smittbärare!

Njut och ta hand om dig, kram!

znogge sa...

Känn dg inte dum utan skydda dig! Man måste vara rädd om sig själv och självklart ska skyddsutrustning användas i avvaktan på testsvar.


Kram

Ditte sa...

Verkligen trevligt med lite extra gott när nattpersonalen kommer för att jobba.
Tror det är bra att ni tar på er utrustningen för det där med smittspridningen kan vara lurigt. Och det blev ni ju varse...Bättre att ta det lite mer säkra framför det osäkra.
Man kan ju tycka att det även från patientsäkerhetsaspekt borde testas på alla sjukhusen. Undrar varför så inte sker.
Förstår att det känns bra med lite långledighet och visst hoppas vi på fina dagar.
Kram

BP sa...

Så gulligt att dagpersonalen tänker på dig och dina ugglakollegor:-) Minst lika gulligt är att "förnödenheterna" kommer från olika konditorier. Stor eloge där.

Visst är detta coronavirus skrämmande! Du kan bära på det utan minsta lilla symptom och smitt andra utan att ens veta om det. Så bra och klokt av er att ni tar det säkra före det osäkra och skyddar er. Ett måste tycker jag.

Så skönt att du nu slipper se ut som en astronaut under långledigheten och att du kan glömma corona för ett tag.

NJUT säger jag bara!

Anki sa...

Härligt att även nattpersonalen får lite gott till fikat - och fint att konditorier m.fl. tänker på er.
Klart ni ska skydda er ... tycker du gör helt rätt!
Ha nu en fin ledighet!
Kram

Ama de casa sa...

Vad bra att ni också får ta del av godsakerna :-)

Klart att det är rätt att skydda sig! Det är ju en trygghet för både personal och patienter.

Ta nu och njut av långledigheten! Hoppas finvädret fortsätter :-)

Guldkryckan sa...

Såklart ni ska skydda er innan ni vet...borde vara obligatoriskt kan ju en sjukvårdsamatör som mig tänka.
Ruggigt att en del tycker att det inte behövs något skydd om inte patienter visar symtom, precis som våra elever på skolan, vi vet ju inte.

Aldrig fel med lite extra gott under ett arbetspass...så ska det vara...jämt ;)


Ha de gött :)

Susanne Granholm Carter sa...

Alltid lika trevligt när dom kommer ihåg oss på natten. Många gånger känner man sig lite bortglömd men vården är öppen 24/7 och alla är lika viktiga så det är märkligt att man liksom inte riktigt "är med" alla gånger. Men som sagt!! Det känns alltid roligt och tacksamt när man får det där lilla extra. Ja visst är det lurigt det där viruset. Otäckt när man upptäcker att det finns många som testar positivt men inte har symtom. Våra äldre blir inte heller testade om dom inte har tydliga symtom och då är dom ändå i riskgruppen. Hoppas du kan njuta extra mycket av din långledighet. Kram