lördag 4 april 2020

Vårpromenad

 Efter en lång sovmorgon (för mej) och brunch på en solig balkong , så var det dags för en promenad in till stan.  Solen sken delvis, och här vid Vanadisbadet på Sveavägen så var det vackert blått i backen av alla scillor.
...och visst blommade det i Kungsträdgården-

Lite kyligt var det , men det blev ett litet pit-stop utomhus innan vi gick vidare.

 Det brukar vara mer folk en lördag i Kungsan när körsbärsträden blommar.
...men inte denna lördag i april.


 Tog vägen genom sergelgatan hemåt igen.
Ganska tomt även på Hötorget

Lite vårblommor igen vid Adolf Fredriks kyrka...

Tog sen bussen vid Sveavägen hem. Superhungriga var vi, och gjorde smaskiga pizzor av libabrödet och lite rester, som gustafskorv och getost (för mej) och hittade även riven mozzarella i frysen. De smakade väldigt bra efter den långpromenaden!

Orsakullan undrar idag Odlar du något i år?
Nej, jag har inga gröna fingrar så det blir ingen sådd här som vanligt. 

9 kommentarer:

BP sa...

Vilken ljuvlig promenad och sååååå fint med körsbärsblomningen i Kungsträdgården och en vinare/öl på det. Det gör dock nästan ont att se hur folktomt det är på gator och torg som en vanlig lördag kokar av liv. Speciellt trapporna i Kungsan, där det annars är fullt med folk. Undrar hur handlarna på Hötorget klarar sig...

Libabröd har jag aldrig hört talas om. Det måste jag googla.

Nej, vi odlar ingenting heller. Vi gjorde det en enda gång för länge sedan - tomater och potatis i stora krukor. Den enda fördelen där var att inte en geting kom in på balkongen, de hatar nämligen lukten av tomatplantor.

Anki sa...

En härlig promenad med fantastisk blomning! Så folktomt så t.o.m. jag som inte gillar att trängas skulle känna mig hemma :)
Pizza ... mums!
Ha en fin söndag!
Kram

Ama de casa sa...

Vilken härlig promenad! Träden är sååå fina när dom blommar där i Kungsan :-) Men det var nästan kusligt ödsligt i stan...

Minns när jag var liten och åkte och hälsade på pappa i Stockholm. Dom blåa gräsmattorna var oerhört fascinerande, så såg det inte ut i Skellefteå :-)

Ha en härlig dag!

Guldkryckan sa...

Libabröd funkar för mig, fast frugan är mer skeptisk till detta goda bröd.

Ja det är ju tomt på gator och torg i dessa tider, även jag som är allmänt osocial tycker det är lite trist men fint att det blommar där iallafall, alltid en tröst i all bedrövelse.

Pizza är en perfekt avslutning på en promenad...gott gott.

Ha det bäst nu.

tanthuset.blogg.se sa...

Vilken vårfeeling jag får :) Här ligger snön kvar, solen gör sitt bästa för att tina den men oj vad segt det går :D
Hoppas solen skiner på dig, den här söndagen <3

Ditte sa...

Vilken skön promenad!Men visst är det nu ganska tomt i stan. Tror många rör sig i mer "lantliga" omgivningar. Här längs kajerna och stränderna vid Årstaviken verkar Stockholms invånare vara samlade.
Skönt att sitta ner en stund även om vinden var kylig och vackra träd att se hade ni.
Perfekt med buss hem. Tyvärr är vi (70+) avrådda från kommunala transporter så det blir många steg.
Så väldigt gott ut med pizzan.
Önskar dig en fin söndag.
Kram

Znogge sa...

Vilken härlig långpromenad som ni kom ut på. Kungsträdgården brukar mara knökfull av människor vid den här tiden men inget är ju som det brukar. Så gott med små pizzor. Här blev det en kycklingrätt med pasta.

Kram och god söndag!

Geddfish ♥ sa...

Skön promenad och vackra bilder.
Jo, jag lagade också typ soppa på en spik, eller man tager vad man haver, idag. Kunde inte bestämma mig för något vettigt.
Kram!

Paula sa...

Tack för vackra blommande Stockholmsvyer. Fotot där två tjejer sitter och tittar mot körsbärsallen är helt underbar, vilken stämning. Den skulle du skicka till minnen.se ! Där samlar man foton från den period vi lever i nu! För en bild säger mer än tusen ord!