torsdag 23 april 2020

Tragiskt

Idag så fick vi veta att en sjuksköterska har avlidit efter att ha blivit smittad av corona. Hon jobbade med covid-19 smittade patienter på Huddinge sjukhus. Jag vet vem det är, hon jobbade hos oss för länge sedan som undersköterska innan hon pluggade vidare till sjuksköterska. Så sorgligt och tragiskt. Känns alltid mer jobbigt när man vet vem personen är.
Natten på jobbet var lugn, men inte vad gäller covid-19....

Orsakullan får vänta med sina utmaningar till i morgon. Nu ska jag snart tillbaka till jobbet.

10 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Tänkte på dig när jag såg nyheterna, jag beklagar verkligen denna sorg det måste vara för er.
Det är ruggigt när det kommer nära...vet inte vad jag kan skriva mer...det är hemskt.

Ha det fint trots allt.

Geddfish ♥ sa...

Jag tänkte också direkt på dig, när jag fick höra om sjuksköterskan. Alltså tänkte på er runtomkring och att du säkert visste vem hon var. Så ung och ja, så tragiskt, hon gav sitt liv för Covid-19. Hemska virus. Järngrepp.

Önskar dig en lugn natt och att ni är rädda om er.
Varm kram

BP sa...

Det där eländiga viruset kryper närmare och närmare. Å visst känns det ännu mera "realistiskt" när någon dör som man känner eller bara vet vem det är. Så sorgligt!
Hoppas du får en lugn natt till, och det önskar jag även alla på IVA...

Znogge sa...

På något vis blir det mer påtagligt när man får ett namn på personen och ännu mer när det är någon som man känner. Det är verkligen en tuff tillvaro som ni befinner i. Därför förvånar det mig så olika besked som kommit när det gäller kläder visir och annat. Självklart ska alla ha adekvat skyddsutrustning.

Hoppas det blir en dräglig natt.

Kram

Paula sa...

Mina tankar gick också till dig, o fy så förfärligt att du dessutom haft en personlig relation till personen ifråga. Det gör allt mycket värre. I Dalarna är det stora samtalsämnet avsaknaden av skydd inom hemtjänsten som lett till dödsfall och många sjukdomsfall i borlänge.
Jag har börjat tänka mycket på mina barnbarn som ska bli föräldrar i höst. Jag börjar inse att det är långt ifrån säkert att läget har återgått till det normala då. Nästa vecka ska Paulina på ultraljud och hon får inte ha någon följeslagare med utan måste göra det ensam. Så tråkigt.
Styrkekram i ditt viktiga värv!

Ditte sa...

Väldigt tragiskt. Finns inga ord för detta. Och vet man vem det är/känner så är det ju än mer kännbart.
Men det värsta är ju att man inte vet var smittan finns. Känns som om den finns överallt. Men jobbar man med Covid 19 patienter är ju risken väldigt stor att det är där smittan finns.
Önskar dig en lugn jobbnatt.
Kram

Äventyret framtiden sa...

Smärtsamt tragiskt är det. Ord finns inte.
Var rädd om dig Susjos.
Styrkekram!

Ama de casa sa...

Ja usch och fy vad hemskt! Och visst blir det ännu värre och närmare när man känner eller vet vem det är som drabbats.

Ta det så försiktigt som det bara går!
Kram

Freedomtravel sa...

Detta är så hemskt! Jag vet inte om hon blivit smittad på jobbet, men så kanske det är? Så fruktansvärt hemskt att någon ska behöva riskera sitt liv på jobbet. Detta är så, så hemskt. Och tråkigt att höra att det var en person du kände. Sorgligt!

Susanne Granholm Carter sa...

Ja det är verkligen fruktansvärt. Svårt att finna ord. Det kommer så nära. Var rädd om dig <3