fredag 4 mars 2022

Fem en fredag

Idag var det dags att bli fin om fötterna , så det blev en tur till MoS, som har laddat för Melodifestivalveckorna som är kvar, i morgon är det dags för semifinalerna i Friends Arena. Röda mattan var utlagd för oss besökare på MoS.


Mycket kul för kanske framför allt barnen...
 
Jag gick vidare till salongen som jag bokat Spa-pedikyr på och fick en rejäl omgång för mina fötter, såå skönt. Efter att fötterna fått sitt var det dags att hälsa på syster och se till att hon fick en fungerande mobiltelefon igen. Det har varit en intensiv vecka på alla sätt, ser snart fram emot att få njuta av lite skidåkning i Järvsö igen!

Elisamatildas "Fem en fredag" idag, temat är : Ordspråk

1. När sa du senast ”borta bra, men hemma bäst?”

Nja, vet inte om jag säger det så ofta, gillar ju att vara" borta", allra helst i sol och värme när det är november här hemma!

2. När senast upplevde du ”delad glädje är dubbel glädje”?

Att få bjuda och dela den italienska buffén med de närmaste nära och kära som vi gjorde förra fredagen, det är verkligen dubbel glädje!

3. Vad har ”gömts i snö, och kommer upp i tö”?

Tyvärr ser man en del munskydd titta fram under snön...

4. När talade du senast om trollen?

Kan ha varit  min hörselpedagog som kuratorn nämnde igår, och redan idag fick jag ett sms om en ny tid hos henne! Ibland går det snabbt!

5. Ingen kan allt, men alla kan något – vad kan du?

Är ganska bra på att bistå vid förlossningar, kan bero på att jag jobbat som barnmorska ett antal år!

Orsakullan undrar idag : 4 . Just nu i media…

...det fruktansvärda som händer i Ukraina...

14 kommentarer:

BP sa...

Alltså tjejen - vi är ju totalt synkade den här veckan. På alla frågor. Kanske inte lika svar, men definitivt samma "anda". Det måste väl ändå vara ett storstadsfenomen att man ser munskydd i snöhögarna... Å vi är inte bra på samma sak, men definitivt på det vi har jobbat med och älskar, eller hur!?
Även ettan har vi svarat lika på.
Skoj att se att vi är väldigt lika, även om vi har olika intressen.

Perfekt med en skidresa till Järvsö igen. Den traditionen är helt underbar och är hur gammal...?

Så MoS har laddat upp för semin med ballongerna. Hur kul som helst. Det lär ju komma massvis med folk till Friends och det kan ju MoS casha in på. Hoppas verkligen de gör det efter två magra pandemiår.

PS. Bästisen Yvonne berättade idag att hennes syster känner sig aningen tveksam till att gå på genrepet av finalen med henne. Corona du vet. Biljetterna finns ju, men systern är inte så sugen. Så Yvonne har redan raggat systerdottern som ska gå dit med henne. DS.

Ditte sa...

Skönt med SPA pedikyr inför Järvsö. Och helt klart i övrigt också. Dags för mig också att boka tid för detta.Alltför länge sedan senast.
Så fint och festligt man gjort i MoS och med röda mattan utrullad och många ballonger.
Ja, en intensiv vecka har du verkligen haft så lite avkoppling nu med skidåkning och miljöombyte verkar komma väldigt lägligt.
Kul att läsa dina svar på ordspråksfrågorna. Och sol och värme i november tackar jag också ja till. Förstår att det verkligen var dubbel glädje över att de de dina hemma och inte minst att lilla Samuel var med.
Perfekt troll som meddelade dig en ny tid hos hörselpedagogen.
Kan tänka mig att du är den bästa barnmorskan som finns.
Varm kram

Paula Merio sa...

Oh jag känner också behov av pedikyr, men nu när jag har flyttat får jag leta efter någon ny. Bistå vid förlossningar! Ja det är du nog en fena på! Kraaam

Mrs Calloway sa...

munskydd, ja. det verkar ibland som om folk sliter dem av sig och kastar dem var som helst. en bra barnmorska som mamman kam samarbeta med gör all skillnad i världen. jag har haft en av var sort. hoppas att du får en fin och solig helg!

Hanneles bokparadis sa...

Själv har jag aldrig varit på solsemester, och har fina fötter... dotter har skött mina ibland... Sonen hjälpte sin fru på KK under en lång förlossning med akupunktur, han är fysioterapeut... såna saker kan jag inte alls, men ska vara snart barnvakt åt en blivande storasyster, när vårt 6:e barnbarn föds ❤️

Ama de casa sa...

Härligt med en skidresa igen, en rolig tradition :-)

"Borta bra, men hemma är inte så tokigt det heller" är vad jag brukar säga. Och det är ju en himla tur att man har ett "hemma" där man också trivs :-D

Ha en finfin Schlagerkväll!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Här ser jag faktiskt inga munskydd slängda. Jag såg inga i Skövde heller. Knappt heller någon hundbajs, fastän jag skrev det.
Förstår att du haft och har det intensivt nu med alla olika besök i vården.
Men fotvård, där ligger jag efter. Har fått lite hjälp av ena dottern. Men måste beställa tid, känner jag.
Ha det jättefint, kram!

Znogge sa...

Så skönt att få fötterna vidgjorda och det skulle jag behöva. Du är verkligen hjälpsam när det gäller din syster och är säkert en stor trygghet för henne.
Ja, i kväll är det dags. Jag vet vilka jag hoppas går vidare och tvärtom.

Kram och god lördag!

Jossus Travelpics sa...

Vad skönt med pedikyr. Mina fötter hade också behövt bli omhändertagna.
November är verkligen en trist månad att vara i Sverige. Men en solig sommardag kan jag ändå känna att hemma är bäst.

Violen sa...

Förstår att det var delad glädje vid den italienska buffen förra fredagen! Den såg verkligen god ut!
Munskydd är visst vinterns nyhet på skräpfronten. Har inte sett så jättemånga men det är ett oskick att kasta dem utomhus.
Jag ville också bli barnmorska men det fanns bara en plats och vi var två som vile ha den, Jag förlorade alltså men har haft en massa olika uppgifter inom sjukvården.
Ha det gott!

Kina sa...

Instämmer i alla dina svar. Jag gillar också att vara borta, men tycker det är skööönt när man kommer hem också. Och det där med att umgås med nära och kära det är verkligen delad glädje! När det gäller munskydden, så ser man ett och annat på marken här, men färre och färre använder ju munskydd nu, så det avtar det också. Ibland blir det riktigt märkliga sammanträffanden, som att man går och tänker på någon, också ringer de just då! När det gäller att kunna saker så tror jag att vi alla kan saker, men har svårt för att säga det själva! Man ska ju inte tro.....
Ha en trevlig fortsättning på helgen!

petra sa...

Så härligt att få fötterna fina , så tjusigt det gjort det på Mos måste ta mig dit snart så längesedan nu , har ju dessutom en dotter som arbetar där , kram

femfemman sa...

Skulle också behöva fotomvårdnad. Blir bara inte av att beställa. Har bara varit en enda gång... och tyckte att jag gick lite ovett för fötterna. Inte kul att gå tillbaka då!
Undrar vad MoS är... är ju lantis

Bokdamen sa...

Jag har gjort medicinsk fotvård, inte så skön i början, hade lite ont därför besök dit. Men det kändes bra mot slutet av alla besök som blev. Vara bra på förlossningar är en stor grej!! Ha en fortsatt skön söndag!