tisdag 29 mars 2022

Selfie nr 13


 Idag träffade jag inte många på min promenad i Hagaparken...ömsom sol ömsom hagel/snö, inte så mysigt väder...

Jag går istället över till Aina som på sin blogg Klimakteriehäxan som fortsätter med den härliga ordflätan, där veckans selfie gäller repriser! Som vanligt ska sista bokstaven i fråga 1 inleda nästa svar i fråga 2 osv!

1. Alltid till frukost: Icas GranolA (med fikon och hasselnötter)

2. Omläst bok: "Alla tiders LottA" av Merri Vik. Älskade alla Lotta-böckerna när jag var barn och läste säkert om dem.3. Flerårigt plagg: Anar att det är min koftA som jag bär på här hemma dag som kväll...

4. TV-program: "Allt för SverigE"- gillar Anders Lundin och alla amerikaner som kommer hit och letar upp sin släkt.

5. Reser ofta med: Egen biL ( eller pendeltåget om man ska in till stan)

6. Barnslig favorit: "Lotta på BråkmakargataN" eller "Lilla Anna och långa farbrorn"

7. I filmens värld: NeesoN med förnamnet Liam. Duktig skådis (med rötter från nordirland) med en ljuvlig röst och trevlig att vila ögonen på)


8. Museum att återbesöka: NationalmuseuM

9. Kläder jag köpt två av: Mina byxor från MQ med märket : STOCKH LM, tror jag har 4 par nu!


10. Frukt jag aldrig får nog av: MandarineR eller clementiner egentligen....

11. Kollar på nätet: Roliga skyltaR till temat "skyltsöndag"

12. Ord jag längtar efter att få höra igen: " Ryska trupper backar från Ukraina"

Orsakullan undrar idag : 

  1. Hur tar du dig fram på vägarna?
  2. Går, cyklar eller kör bil. Eller tar pendeltåget.

9 kommentarer:

BP sa...

Vilken bra selfie! Roligt att du också gillar märket STOCKH LM, det gör jag också. Kan lugnt säga att vår smak vad gäller kläder är ungefär samma:-) Ja, dina svar från 8 till 12 kunde ha varit mina.
Liam Neeson har jag (inte helt otippat) inte hört talas om, men jag håller med dig - han ser väldigt bra ut;-)

Ama de casa sa...

Snyggt flätad selfie igen! Trodde först att du hade glömt O-et i byxorna, men det ska tydligen så det ska vara. Ooops! Så modemedveten är tydligen jag ;-)

Neeson är både duktig skådis och tåls att titta på :-D

"Kofta på" gäller även här fortfarande. Har kollat på bilder bakåt i tiden för mars månad, och då har det sett helt annorlunda ut vädermässigt...
Kram

znogge sa...

Jag älskade också Lotta-böckerna och har dem alla. Har dessutom läst dem många många gånger och alltid med lika stor behållning.'

Jag hör gärna samma ord kan jag säga!

Kram och god kväll!

femfemman sa...

Alla tycks vi bära på samma önskan. ❤
Smart att köpa byxor av samma märke, när man trivs med dem.
Clementiner är gott!
Ha det fint ! Kram

Paula Merio sa...

Jag håller till fullo med om Liam Neeson, en riktig karl! Och Allt för Sverige håller stilen, även årets upplaga var jättebra!Tror däremot inte att jag läste Lotta-böckerna, konstigt för jag slukade ju böcker redan då. (kan ha berott på att jag ofta satt i husarrest...)ler
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jag har köpt många plagg av märket STOCKH LM i mina dar, de har passat mig.
Allt om Sverige har jag också följt.
Förstår att din lyssnarbok blir som en robot, men säkert SÅ bra för ditt Ci. Jag fick ju detta Legimus pga mitt synfel men uppläsarna är lite tråkigare än de som man betalar för och som är skådespelare.
Trevlig kväll, kram!

Ditte sa...

Kul att läsa din selfie. Hittar flera likheter här med mig. Inte minst byxor från STOCKH LM, Nationalmuseum,Lotta bödckerna (både lilla lotta och stora) Ja, annat också. Men om svaren blir så. Nja. Gjorde klar min selfie ikväll så den kommer i morgon.

Vad gäller att ta sig fram så blir det som du. Fast jag har ingen bil, men dottern kör mig om det behövs. Cykel och utbudet i Stockholm av kommunala färdmedel fungerar ju så bra.

Ha det bra!
kram!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, du snodde deg elegant ut av vanskelighetene på denne utfordringen! Jeg hadde jo Schindlers liste i Filmens värd. Ellers kan vi dele mange av svarene. Ha fine dager framover ;:OD)

Kina sa...

Allt för Sverige är kul att titta på. Har okända släktingar i USA, så jag hoppas på att dom ska dyka upp i programmet! 😲 Liam Neeson är en favoritskådis, och bra ser han också ut, helt klart. Och svaret på fråga 12 är vi helt överens om, många av oss. Ha det gott!