torsdag 3 mars 2022

Glad torsdag

Idag är det den internationella världshörseldagen, det firade jag genom ännu ett besök hos hörselimplantat-teamet på Huddinge sjh. 
Först fick jag träffa kuratorn igen, där blev det lite information om lånet som jag får av denna processor, och vad hemförsäkringen täcker mm. I hennes rum fanns en hel del barnteckningar, tänk så många barn det är som fått ci-implantat!
Sen hände nåt roligt när jag satt i väntrummet och väntade på att komma in till min ingenjör. Jag hör musik i korridoren, sen kommer dessa två nynnande och spelande på väg förbi oss och stannar vid vårt väntrum där vi, ett gäng patienter sitter tysta och väntar. Tjejen frågar om vi känner till texten ,för de kommer inte ihåg den, ingen säger något, så jag börjar sjunga den : " I came from Alabama, with my banjo on my knee"...och sen refrängen "Oh Susanna, oh don´t you cry for me".... hon blev så glad! 

Som ni ser är det sjukhusclowner som ser till att barnen på sjukhuset får lite roligt. Det lustiga är att häromdagen när jag lät TV:n vara på efter TV4 morgon-TV ,så kom en repris av "Talang", som jag aldrig sett, och döm om min förvåning när ett gäng clowner ställde sig på scenen och hade en fantastisk föreställning i sjukhusmiljö, och framför mej står nu två av dem! Så nu passade jag på att tacka dem för vad de gör för barnen ,och för den fina show de uppträdde med på "Talang", de blev så glada!

Glad blev jag också, för min ingenjör fixade ihop min nya hörapparat med ci-implantatet, hon hade inte konfigurerat det ännu på datorn, och det visste ju inte audionomen om igår, därför gick det inte att parkoppla dem igår! Nu får hjärnan jobba ännu mer med ljudbilden, så får vi se hur detta ska gå, men ingenjören visade mej hur stora framsteg jag gör på så kort tid, så det känns ju bra. Ingen tråktorsdag här idag alltså!

Orsakullan undrar idag:

 3.Fössta tossdan i Mass. Vad vet du om denna dag?   Enligt wikipedia är det en hyllning till den småländska dialekten, och har blivit en inofficiell status som Smålands nationaldag, firas gärna med marsipantårta.

 

6 kommentarer:

Ditte sa...

Verkligen en viktig dag att uppmärksamma. Funderade just på hur ditt besök på Huddinge avlöpt. Fantastiskt med dessa implantat. Och fint att så många barn fått det.
Kul med sång och musik och vilken lycka att du kunde texten till sången.
Och än roligare att du sett två av "Talang clownerna" och nu på Huddinge. Kan tänka mig att de uppskattade att du kände igen dem.
Så roligt att ni implantatet är konfigurerat med din nya hörapparat.
Kämpigt nu för hjärnan att få jobba än mer. Fint också att ljudingenjören noterade dina framsteg på kort tid. Bra jobbat av dig.
Varm kram

BP sa...

Börjar bakifrån. Precis som du fick jag googla denna dag;-) Din och min allmänbildning är nog begränsad till 1. Sång och ESC i ditt fall, och 2. Fotboll och sport i mitt - hahaha:-)

Clowner och tomtar har jag väldigt svårt för. Jag bara avskyr dom för att vara ärlig. De är skrämmande, båda två.

MEN självklart fick du tillfälle att briljera där. Fattas bara!!! Du är ju min "låtexpert":-)

Så kul att höra att "ihopkopplingen" var framgångsrik och att du fick lite mera hjärnjympa idag och några veckor framöver.

Det kommer att bli såååååå bra för dig. KRAM!

Znogge sa...

Så skönt att du får så god hjälp när det gäller ditt inplantat. Bra att du kunde och vågade sjunga med. Jag hade varken gjort det ena eller det andra :D

Önskar en fin fredag!

Kram

Ama de casa sa...

Kul att du kunde hjälpa clownerna med sången - den låten kommer även jag ihåg från skoltiden då vi dansade till den på gympan :-)

Härligt att du har fått kontakt mellan hörgrejerna nu! Hoppas framstegen fortsätter med stora steg :-)

Jag hade en kollega från Småland så jag kände till det där med fössta tossdan i mass. Hon påpekade alltid att smålänningar inte kunde uttala den där bokstaven mellan q och s och jag måste säga att hon hade rätt ;-) Sen har du ett litet fel där, man ska inte äta maRsipantårta - man ska äta maSsipantårta :-D

Kram

Ami sa...

Så roligt att du kunde hjälpa clownerna med sången och att du även kände igen dem.
Och det bästa av allt att det går framåt med implantatet.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Vad underbart att det går så fint framåt med ditt ci-inplantat! Grattis!
Kände igen den ena clownen. Hon finns med i MODs historier och där kallades hon Jutan av en pojke som inte kunde säga bokstaven R. Helt underbar människa.
https://merorgandonation.se/personligaberattelser/att-arbeta-med-organdonation-och-transplantation
Du känner igen henne på kortet.

Kram!