lördag 5 mars 2022

Semifinal i Melodifestivalen

Så var det dags för semifinal i Melodifestivalen, den hette förut Andra Chansen. Nytt för i år är att det är två semifinaler, fyra stycken möter varandra och två går vidare till final. ( om jag har fattat rätt?) Första semifinalen möter Anna Bergendahl, Alvaro Estrella, Tone Sekelius och Danne Stråhed varandra. De två jag vill ska gå vidare är Anna och Alvaro, men det finns risk för att Tone tar den andra finalplatsen före Alvaro? 

 I den andra semifinalen hoppas jag att Lisa Miskovsky går vidare tillsammans med Cazzi Opeia, men rockbandet Lillasyster ligger tätt efter i popularitet....

Snart vet vi vilka som går till final!

Orsakullan undrar idag :

 5.Tack men nej tack!

...vinterbad till exempel, det hoppar jag över!


8 kommentarer:

femfemman sa...

Har inte samma koll som du, men ska förstås kolla.
Gillar Miskovsky bäst. Tror nog att hon går vidare.
Alltid bra lördagsunderhållning, melodifestivalen... Snart är det slut... Då får det väl bli film istället...
Ha det fint!

Ditte sa...

Tittar just nu och gillade i första omgången de som du gjorde. Men Tove vann nog hos mig. Tycker att Anna B har en bra röst men melodin påminner en del om den hon tävlade med i ESC för några år sedan.
I andra omgången nu gillar jag Lisa Miskovsky. Men även Lilla Syster. Kul att se vad det blir. Jodå, vi är med.
Önskar dig en fin mellokväll.
Gillar ju "Arvingarna".
Kram

BP sa...

Ja, finalerna var ju upplagda för Bergendahl och Alvaro. Men se, det gick inte. Som du föreslog som alternativ gick Bergendahl vidare dock inte med Alvaro utan med Tone. Mitt val hade varit Alvaro och Tone. Bergendahl är inte riktigt mitt "stuk".

Andra semifinalen var en katastrof. Okej, den där Theoz är söt, men sjunga kan han då inte. Cazzi Opeia hade kvällens ballaste outfit - om man nu väljer låt efter outfit vill säga. Att inte Lillasyster gick vidare var en skandal enligt mig. Förstår att deras "söt-faktor" inte var lika stor som pojkens, men ändå. Nej, usch. Får väl instämma i det man alltid säger efter mello-tävlingar: "Fel låt vann", respektive gick vidare;-)

BP sa...

Svar: Japp, jag blev lika besviken som du som du ser i min tidigare kommentar. Men det roliga är att vi velat ha olika artister till finalen. Undantag: Alvaro, där var vi helt överens;-)

Freedomtravel sa...

Igår kollade vi på semifinalen, och efteråt kollade vi in finalisterna från de tidigare avsnitten. Min absoluta favorit är Cazzi Opeia! Även Cornelia Jakobs gillade vi.

Ama de casa sa...

Haha! Det är kul att BP har blivit så engagerad i Schlagern :-D Jag ska snabbspola senare idag (passar bra eftersom det ändå regnar här), men först ska jag åka skidor klart. Vasaloppet, alltså :-)

Ha en fin dag!

znogge sa...

Fel låtar gick vidare är min spontana kommentar men nu är det som det är. Personligen tycker jag det värsta är att Lisa Miskovsky inte gick vidare med tanke på spekulationerna om fel vid röstningen...

Önska dig en fin söndag!

Geddfish ♥ sa...

Nu var jag inte hemma och kollade och kanske inte hade kollat ändå, jag vet inte. Tycker det är så mycket tjafs om ogiltigheter och fusk, tar lite udden av det hela.
Nåväl, solen skiner även idag, varm kram!