fredag 11 mars 2022

Fem en fredag

Sedär, äntligen ett vårtecken som jag såg på min joggingtur idag! Hurra!

 Hiss-selfie efter en mycket tung joggingrunda!

Elisamatildas "fem en fredag" har idag temat : Trängsel

1. Finns det någon trängsel du undviker?

Ja, behöver man inte åka kollektivt mitt i rusningstrafiken så låter jag bli. Arbetar ju inte dagtid, så det brukar inte vara några problem.

2. Vilken var den senaste större folksamling du deltog i?

I november när vi kom fram till flygplatsen på Gran Canaria, en otrolig stor folksamling som samlades på en och samma plats,  alla ville in i landet...där stod vi och svettades med munskydd länge och väl....

3. Har pandemin medfört någon ändrad vana hur du hanterar trängsel?

Ja, i butikerna så väntar jag till det lättar med folk om det är trängsel vid något specifikt.

4. Vad är det längsta du stått i kö?

Det jag minns nu var just på flygplatsen på Gran Canaria där vi till sist hamnade i kön för att visa upp våra hälsointyg för att komma in i landet, tog sina 1- 2 timmar...men minns också den långa kön att komma in till USA på Newarks flygplats en gång i tiden, jösses som vi fick vänta!

5. Var trängs du mest?

Verkar som det är på flygplatser, haha!

Orsakullan undrar idag : 

  1. I sommar vill jag att…
  2. ...min hörsel är ännu bättre! Vill gärna ha en solig och fin sommar också.


12 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

promenerade 14 km förra söndag i varm solsken, inte så långt så ofta, halvmil räcker till vardags, jo, flygplatser är köplatser, med det var för ett par år senast... ha en bra helg!

BP sa...

Det har sina fördelar att jobba natt och dessutom att bo nära arbetsplatsen. Du slipper ju åka kommunalt. För att trängas på en buss/tåg/tunnelbana är inte roligt. Minns det alltför väl från när jag fortfarande jobbade.
Å visst är det nästan "inbyggt" nuförtiden att hålla avstånd. Det är ju bara man själv som kan ombesörja den saken, ingen annan...

Ditte sa...

Intressant att läsa dina svar. Skulle ha svarat liknande.
Trängsel vill man ju undvika och har för egen del aldrig gillat att trängas. Som du skriver är det ibland trångt på flygplatser . Sedan många år tar vi "fast track" när vi ska iväg och det känns bra. Sen har det ju varit trångt ibland under pandemin när man ankommer till flygplatser eftersom intyg och annat ska visas. Vi brukar boka plats långt fram och brukar vara först på plats och då blir det ju ingen trängsel för vår del.
Jag rör mig ju en del i Stockholm men undviker rusningstrafik och kan ju promenera mycket; både bort och hem.
Önskar dig en fin kväll.
kram

znogge sa...

Välkommen hem!
Även om pandemin förmodligen avklingar så undviker jag trängsel. Gillar helt enkelt inte att trängas i vanliga fall heller men numera sitter det i ryggmärgen!

Kram och god fredagskväll!

Anni sa...

Så otroligt skönt du ser ut att ha haft i skidbacken (och efteråt). Härligt att slippa köa i alla fall på vissa resmål ;-)
Kram <3

Janerik Sundh sa...

Jobba natt, när det gäller att åka kommunalt så är det nog ungefär som att åka kommunalt som pensionär. Det är ganska lätt att åka när det är lågtrafik.
Det där med att undvika trängsel när man handlar. I början på pandemin så handlade vi strax efter öppningsdags dvs strax efter 7 på fredagarna. Efter ett tag upptäckte vi att det var mindre folk kl 8, sedan upptäckte vi att halv nio var ännu bättre.
Å andra sidan tyckte jag det var suveränt att handla före frukosten, jag köpte nybakt bröd och Choco croissant. Men att stiga upp lite senare vann.
Ha en skön helg!

Bokdamen sa...

Intressant att läsa dina svar. Jobba natt kan säkert ha fördelar när det gäller att åla kommunalt. Jag åker kommunalt dagtid, inte så lång sträcka vilket är skönt. Trevlig helg!

Anki sa...

Välkommen hem igen!
Härligt vårtecken!
Kram

Ama de casa sa...

Trängsel har aldrig varit kul och nu är det ju ännu värre att hamna i en sån. Jag undviker risken och har undvikit både parader och karnevalerna här i år.

Det är skönt att äga sin egen tid så man kan undvika rusningstider.

Ha en finfin dag!
Kram

Paula Merio sa...

Du ser ju oförskämt fräsch ut efter en joggingtur, bara så du vet, LER!
Ja flygplatser frekventerar jag sällan numera så där slipper jag trängas. Kanske får jag trängas på färjan i maj, men är inte särskilt orolig.
Tack för vårblommorna, här får jag allt vänta en stund till..
Kram

femfemman sa...

Trängsel. Nej, tack. Men ibland behöver man trängas...speciellt blir det så när en lantis åker till storstäders turistställen.
Ditt kaminen fick mig att tänka på timslånga kö för att checka in på ett flyg från teneriffa för ett antalbår sedan. Tror att planet fick vänta en bra stund för att alla skulle komma med.

Kina sa...

Tror absolut att vi blivit mer uppmärksamma på hur nära vi står andra (rent fysiskt). Väntar hellre än ställer mig i köer. Sedan har det väl alltid varit så att på flygplatser står man i kö både för att komma in och ut, för att hämta bagage, och jag vet inte allt som man köar för. Men ibland kan man tycka att det är värt det. Ha det gott!