fredag 18 mars 2022

Fem en fredag

Måste ju visa mitt nattduksbord som nu blivit lite som ett "disko" på nätterna, rött ljus på den lilla torklådan för mitt ci, och batterier som laddas vid sidan om!
Fredag och lite blomsterfägring!

Elisamatilda kör vidare med "fem en fredag" som idag är lite blandat....

1. Hur har din vecka varit?

Man kan tro att veckorna går långsamt nu när jag är sjukskriven, men icke, det går fort fram. Besök hos en ny doktor och förlängd sjukskrivning så jag och min hjärna får träna ordentligt med mitt nya CI-implantat inför att börja jobba igen. En härlig lunchdate med en gammal vän och kollega, och så en date hos vårt barnbarn, en toppenvecka med andra ord! Tillägg: Var faktiskt in till jobbet på tisdagskvällen också och lämnade lite läkarkvitton och hälsade på mina kollegor, de jag kände igen, det kommer hela tiden nya ansikten...besöket kändes i alla fall bra!

2. Har du upplevt något nytt i veckan?

Ja, att Ulriksdals värdshus bytt namn till Restaurang Emmer och fått en stilfull renovering, men Emmer tar paus ibland och Ulriksdal kommer att ha kvar julbord och påskfirande verkar det som, läs mer här om nya Emmer.

3. Vilket problem fick du lösa i veckan?

Tyckte jag var fiffig som erbjöd mej att ta med grekisk take-away hem till Samuel och hans föräldrar igår, så de inte behövde bry sig om middagen! Det blev så tacksamma.

4. Vad har du haft för mål med veckan?

Att träna med mitt CI....genom att läsa/lyssna på böcker, har inte prioriterat det så mycket, men veckan är inte slut ännu!

5. Kommer helgen bli bättre?

Jamen just det, se mitt svar på fråga 4. Hoppas på fint väder också, och kanske jag ska prova igen att lyssna på talböcker eller sommarprat när jag är ute och går, kanske det börjar funka bättre nu?

Orsakullan undrar : 

  1. Vilken religion kan du mest om?
  2. Det må väl vara kristendomen....


 

15 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

En bra vecka för dig!😀
Bra att träna med talböckerna, men ibland vill man undvika måsten också.
Tack och lov för taket away ibland.
Kram 🤗

Hanneles bokparadis sa...

Full fart ser jag, även på natten… trevligt att träffas. Svärdotter har fortfarande kryckor, hittar på olika färdig mat att ta med till henne, trevligt för mig också, ha en bra dag.

femfemman sa...

Fin vecka med mycket aktivitet. Ett barnbarn som förgyller tillvaron! Så tacksamt att komma med mat till lilla familjen!
Ha det fint!

znogge sa...

Det var en häftig belysning där.
Vilken bra och varierad vecka du har haft. Kan tänka mig att den medtagna maten blev mycket uppskattad.
Så skönt att du blev sjukskriven längre så att du hinner vänja dig eller hur jag ska säga.
Önskar en fin fredagskväll!

Kram

Kina sa...

Träning gäller ju i alla lägen, vilken kroppsdel det än gäller. Lite synd att Ulriksdals Värdshus byter namn. Det ska bara heta så! Så skönt för småbarnsföräldrarn att bli servade med mat. Det brukar vara fullt upp ändå första halvåret! Ha det gott! Kram!

BP sa...

Gillar ditt disko-nattduksbord - hahaha!
Har aldrig lyssnat på audioböcker och inte läst e-böcker heller för den delen. Ingår audioböcker in din rehab, eller?!
Det var absolut smart att våldgästa Samuel och hans föräldrar. Du kan göra en vana av det, speciellt nu när du fortfarande är sjukskriven.
Å japp, jag har också önskat mig fint väder till helgen. Vi har ju blivit så himla bortskämda de senaste veckorna med idel sol och blå himmel.

Herr Nilssons Fru sa...

Skönt att du ska börja jobba igen o hoppas din CI-implantat funkar bra.
Kul att träffa gamla vänner och kollegor. Men byter man personal så ofta inom förlossningen? Ja vi hoppas på mycket sol och varmt i helgen, även om jag inte får vara så mycket i solen så är de gott när den är där uppe och strålar.
Kramiz

Paula Merio sa...

Det var snällt av dig att ta med hämtmat till lilla familjen! Jag ska till min lilla familj imorgon, take-away blir det inte, vi handlar tillsammans och sen har jag lovat laga enchilladas. Du tränar flitigt med både kropp och knopp så det kommer att bli kanonbra.
Trevlig helg och kram från pörtet

Mrs Calloway sa...

det blir säkert jättebra med ditt implantat. min svägerska är lycklig över sitt. radoföljetongen har korta avsnitt om du vill lyssna. och där finns flera titlar att välja på på SR Play. så omtänksamt av dig att ta med grekisk hämtmat till Samuel och hans päron. hoppas att du får en fin helg med sol och läsning

Janerik Sundh sa...

Snyggt nattduksbord! Grekisk take-away, det är också mat i min smak. Första gången vi åkte till Grekland så gillade jag inte tzatziki, idag är det en stor favorit som jag, nja oftast är det hustrun, ibland fixar till hemma också.
Jag har svårt att lyssna på ljudböcker, det är så himla avslappande så jag brukar somna.
Du som är så intresserad av musik, hur fungerar det med CI-implantatet?
Ha en härlig helg!

Bokdamen sa...

Fint av dig att ta med mat. Ljudböcker lyssnar jag mycket på, det är praktiskt då en kan göra det på promenader eller när en diskar eller annat som är lite tråkigt. Trevlig helg!

Ditte sa...

Färgglatt på nattduksbordet och absolut lite discostämning.
Och färgglatt även med vackra tulpaner.
Fint att läsa en sammanfattning av din vecka. En bra vecka och du har ju fullt upp.
Toppen att du kom på att besöka Samuel med föräldrar och ta med mat. Förstår att det var uppskattat.
Visst hoppas vi på fint väder i helgen. Och det ser lovande ut.
Önskar också att det ska bli lättare för dig att lyssna på böcker. Men ett litet steg i taget kan göra mycket.
Stor kram

Ama de casa sa...

Ett diskobord passar ju utmärkt till dig :-)

Vilken braig vecka du har haft! Här har det varit småtråkigt på grund av fulvädret, men den har gått snabbt ändå. Tiden galopperar verkligen fram med stormsteg nuförtiden!

Ha en fortsatt fin helg!
Kram

Violen sa...

När tiden går fort är det skönt att se tillbaka p en bra vecka! Jag blir glad över att bara se ditt nattduksbord. Så coolt!
Trevlig helg!

Guldkryckan sa...

Det tar ju lite tid förstår jag att komma tillrätta med implantatet.
Fint att besöket där var bra.
Hoppas ditt väder idag är till belåtenhet, ganska ok här.

Ha det bäst.