måndag 21 mars 2022

Selfie nr 12


 Vilka soliga dagar vi har! Ut på en joggingtur idag i det sköna vädret, sen lite sol på balkongen.

Aina på bloggen Klimakteriehäxan kör vidare med sin selfie, där man använder sista bokstaven i svaret på nästa fråga...häng på vet ja!

1. Mitt yrke:  Barnmorska

2. Brädspel: Alfape

3. Bästa köksprylen: Tesi( den kan användas att sikta florsocker med också t.ex! )

4. Bil: Lexu( vore ju kul att ha!)

5. Älsklingsmöbel: Soffan ( helt klart, den sitter jag i varje dag/kväll och bloggar, ser på TV, läser och sover!)

6. Öl: Newcastle Brown Al( har ett roligt minne från när vi under vår roadtrip i Kalifornien hälsade på våra vänner i Vista, och vi skulle köpa öl till kvällens middag, vi hittade inte Newcastle Brown Ale som min svenska väns amerikanska man ville ha, så vi köpte något liknande, men se,det dög inte....så min vän fick ge sig ut för att köpa den rätta ölen till honom, Newcastle skulle det vara, häpp! 

7. Tidning jag läser: Expressen ( oops...fast det stämmer inte riktigt, jag läser Aftonbladet på min mobil)

8. Favorit i garderoben: Något från MQ Marqet

9. Basvara: Te ( fast jag är en kaffedrickare så har man i alla fall te hemma i skafferiet, gott när man har ont i halsen, och då vill jag gärna ha honung i. ) 

10. Radiofavorit: Eftermiddag i P4 Stockholm ( fast ärligt talat lyssnar jag inte på radion pga min nedsatta hörsel...)

11. Material: Mocka ( läderkvalité där köttsidan är utåt, slipad för att få sammetsliknande yta...så nu vet ni det. Har inget mockaplagg...tror jag!)

12. Underskattad matvara: Abborre ( som många tycker har så mycket ben, men fileás den rätt så är det inga problem, och anses av många vara en delikatess!) 

Sedär, det blev en selfie idag med, efter att ha klurat lite!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Jag är glad att fått uppleva…
  2. ...bättre hörsel på "äldre dar", det är verkligen en makalös manick jag fått inopererad!

14 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

visst får en anstränga sig en del för att hitta svar till Selfien! härligt med solen som verkligen inbjuder till uteliv. Alfapet är kul. en Lexus vore inte fel. får väl bli nästa bil😷

femfemman sa...

Härligt att "manicken" funkar.
Te dricker jag varje morgon... fast på påse.
Har haft flera mockajackor under åren. Gillar inte läder, men micka är ju mjukt ! Numera köps inget som har varit djurhud.
P4 står på ständigt i huset. Sjuhärad är vår lokala radiostation.
Abborre. Mums! Längesedan det bjöds!
Ha det gott! Kram//Anna-Lena

Susie på Stjärnarve... sa...

Härligt att du här bättre! Min gubbe som hört dåligt i 30-40 år och inte gillar hörapparater, har nu börjat höra så dåligt att han gått med på att läkaren han var hos idag fick skicka en remiss till sjukan i Visby. Hoppas nu bara att han får hörselapparater han kan använda.
Innan han opererade örongångarna för 10 år sen (som var smala som tändstickor) så fick han hörapparater, sen opererade han öronen och fick så utvidgade gångar att han inte kunde använda dom. Sen dess har han dessutom vägrat..... Kan förmodligen bero på att det inte är han som lider av dålig hörsel, han är ju van, utan jag eftersom han missförstår, missar och ofta gissar vad jag säger. Inte kul.....
KRAM/Susie

Klimakteriehäxan sa...

Så fantastiskt att du hör bättre!
Jag anmäler mig till gruppen "vi som älskar abborrfilé" - möts vi där??? Mocka är underbart, har haft ett och annat plagg genom åren, tyvärr fläckkänsligt.
Den där ölsorten har jag förstås aldrig hört talas om, än mindre smakat.
Bra klurat, tack för din selfie!

Klimakteriehäxan sa...

PS Alfapet är en riktig favorit, nu Wordfeud i telefonen.

BP sa...

Javisst är Stockholmsvädret helt underbart just nu:-) Kan inte minnas en så solig mars någonsin.
Lexus skulle jag inte tacka nej till heller. Det skulle jag dock göra till en Tesla. Skrattade gott åt storyn om ölen - hahaha! Är förvånad att just den ölen säljs i USA. Den ölen måste ju smaka som himmelriket om man är vad vid Budweiser;-)
Sedan läser jag också Aftonbladet och älskar MQ, nu MQ Marqet. Där är alla märken samlade och där hittar man alltid nåt som passar ens smak.

Mocka är ju kult! Var inne på 1970-talet om jag inte minns fel. Hade ett par gula(!!!) mockabyxor. Fråga mig inte varför;-)

Älskar Abborre om någon annan filear den. Jag skulle aldrig lyckas med det...

Ditte sa...

Vilken fin "selfie".
Och visst är det och har varit helt fantastiskt väder. Bara att njuta. Blir extra glad när jag läser att du hör bättre. Och bättre blir det. Heja!
Känner igen mig i en del av dina svar även om det inte stämmer med bokstäverna hos mig.
Alfapet, P4, MQ Market, Expresssen och Aftombladet digitalt men DN eller Svenska Dagbladet i pappersupplaga. Soffan gillar jag också.
Vad gäller abbborren så lämnar jag denna "nåldyna" därhän. Är nog allergisk...
Varm kram

Anki sa...

Kul som alltid att ta del av din selfie! Abborre gillas skarpt ... mums!
Är så glad för din skull att det funkar allt bättre med hörseln!
Ha en fin tisdag!
Kram

Ama de casa sa...

Härligt att den makalösa manicken levererar!

Vi köpte en Lexus LS400 1994 och hade kvar den tills vi flyttade till Spanien 2006. En helt fantastisk bil! Fast jag älskar vår lilla Toyota Corolla också som vi köpte för att få med mer packning vid flytten. I och för sig var Lexusen större, men lastutrymmet var tämligen uselt. Dom hade satsat mer på komfort inne i bilen :-)

Snyggt flätad selfie!
Kram
PS: Nu är det jag som är avis på ert väder. Avis, men inte missunnsam :-)

Geddfish ♥ sa...

Trevlig selfie-fläta!
Den där manicken måste vara helt UNDERBAR för dig och bättre oh bättre blir den ju.
Solig kram!

Paula Merio sa...

Öl som Öl bara den är våt säger jag! Självklart har man favoriter men sådär petig är ju löjligt att vara! Lexus, den fanns i någons svar här, själv har jag aldrig ens suttit i en. Tesil har jag faktiskt, men jag dricker aldrig te. Den tar så liten plats så den får hänga med ändå. MQ Marqet är det samma som gamla MQ? Den minns jag från Stockholmsåren...fin affär. Abborre behöver du inte bjuda mig på, jag vet hur många ben det är i den, jag har räknat! Dottern fiskade abborrar som barn och man var så illa tvungen att äta dem...
Nu ska jag sätta mig i min gamla 60-talssoffa, absolut ingen hänga-i-soffa men hård och bra för ryggen! Robinson har ju börjat så nu kollar jag varje kväll...
Kramen

Gunnel sa...

Alfapet gillar jag med. Abborre har jag bar smakat en gång och det var fruktansvärt mycket ben i den biten jag fick, så jag tänkte knappast på hur det smakade. Var mest uppmärksam på att inte svälja några ben.

Kina sa...

Abborre är så jäkla gott, och speciellt när syrran lagar till den. Att lyssna på radion är ingen favorit för mig heller. Då måste jag verkligen sätta mig ner och verkligen lyssna, annars hör jag inte. Skvalradion kan väl stå på då och då, men jag gillar faktiskt tystnaden.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det skal ikke være lett dette her, tydeligvis, men vi får ta det som en hjernetrim. Det holder de små grå gående... Abbor har jeg aldri smakt. Kanskje jeg skal veldige det fra menyen når det dukker opp! Ha fin søndag ;:OD)