torsdag 17 mars 2022

Ingen tråktorsdag

Nej, ingen tråktorsdag idag. Fina vårblommor på balkongen lyser upp, solen skiner....
 
...så äntligen, en lunchdate med min kära kollega och vän sen barnmorskeutbildningen som vi började 1998! Jag hade bokat bord på Ulriksdals värdshus, som numera heter Restaurang Emmer. Vi åt en himmelsk god fjällröding : Ugnsbakad rödingfilé flädersmörsås, rostad grönkålscrème, inlagd mangold och rostad spetskål samt granskott.

Det bästa var dock att få träffa min kollega och få njuta av varandras sällskap!

Dagen var inte slut sen, nej ikväll bjöd jag och maken hem oss till vårt barnbarn och hans föräldrar, vi köpte med oss middag från den lokala grekiska kolgrillen och fick ett par trevliga timmar med Samuel och hans föräldrar. En bättre torsdag helt enkelt!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Saint Patrick’s day. Dricker du grön öl idag?
  2. Nej, jag är ju inte irländare så...

6 kommentarer:

znogge sa...

Mycket bättre än så här kan väl knappast en dag bli :D Maten lät dessutom fantastisk.

Kram och god kväll!

Ditte sa...

Nej, tråkiga dagar slipper vi gärna. Tyvärr kommer de ändå. Men inte idag.
Vilken härlig och god lunchdate. Aha, nytt namn här på värdshuset. Lite otippat.
Och så roligt att senare i dag träffa ert fina barnbarn. Jodå, trevligt givetvis att träffa föräldrarna också.
Absolut en bättre torsdag.
Varm kram

KajsaLisa sa...

Va !!!!!!! hittade du ingen tråkig detalj ens. Du ser ut att haft det trevligt i alla fall. Jag har testat grön öl, riktigt gott.

BP sa...

Nej, det var verkligen ingen Tråktorsdag, långt därifrån skulle jag säga.
Så kul att träffa vännen från barnmorskeutbildningen och äta lunch på Ulriksdals Värdshus. Men varför i hela fridens namn har restaurangen bytt namn till Emmer. Suck! Ungefär lika larvigt som att döpa om Globen till Avicii Arena. Alltså ingenting emot Avicii, men vi som "växt upp" med Ulriksdals Värdshus och Globen lär ju aldrig anamma de nya namnen. Ja, inte jag i alla fall;-) Hoppas bara att maten kommer hålla samma höga kvalitet som under värdshusets tid.

Att "våldgästa" Samuel och föräldrarna - genialiskt ju. Å maten som den Grekiska Kolgrillen gör är ju toppen. Tyvärr slängde vår Grekiska Kolgrill i Täby in handduken i början av pandemin. Så jag saknar stället där vi var stammisar...

Svar: Robson Green - älskar den killen i alla serier som han har spelat och som jag sett. Det är bara himla synd att han är så kort. Men man kan ju inte få allt här i livet;-) Han liknar faktiskt din man, fast han är ju lång:-)))))

femfemman sa...

Härlig dag! Det mesta av det bästa.
Grön öl? Finns det!
Grönt vin var lite inne ett tag. Testade... Inget märkvärdigt med det!
Ha en fin fredag!//Anna-Lena

Ama de casa sa...

Härligt med en otråkig tråktorsdag! Jag antar att Ulriksdals värdshus kommer att fortsätta gå under det namnet i folkmun, precis som vissa restauranger här fortsätter att omtalas med dom gamla namnen :-)

Grön öl har jag druckit några gånger. Karamellfärgad... :-D

Kram
sv: Nu är ökenbilderna i inlägget vettiga igen. Ordnade till sig när jag hämtade originalbilderna och la in istället för att länka till bilder i WP-arkivet. WP har gjort nåt... För det funkade med dom länkade bilderna igår på dan. Suck.