tisdag 1 mars 2022

Första mars, en vecka sedan inkoppling av CI-implantatet.


 Välkommen mars månad , du är efterlängtad!

Klockan sju i morse står jag beredd att åka till Huddinge igen för ljudjustering av mitt CI-implantat. Det har nu gått en vecka ( och en dag) efter inkoppling.

Ingenjören visade mej min röntgen-bild som är tagen dagen efter operationen. Ser ni ungefär i mitten av bilden den lilla cirkeln av pärlband? Det är de 16 elektroderna som ligger i min öronsnäcka (cochlea) som  skickar nervimpulserna vidare till hörselnerven. Imponerande!
Sen fick jag träffa en audionom som kollade min taluppfattning , först med enbart Ci-örat. Jag fick höra ord som jag skulle upprepa, och vad jag förstod hade jag 52% taluppfattning efter en vecka, vilket var bra. Sen fick jag även använda även det andra örat där jag har hörapparat, och då var taluppfattningen 82%, inte så tokigt!
Men min (dyra) hörapparat är inte kompatibel med CI-implantatet, så det ska provas ut en annan hörapparat på Rosenlunds hörselrehabilitering, där väntetiderna är 3 månader, men så säger denna audionom som även jobbar på Rosenlunds sjukhus, att hon har ett återbud i morgon bitti och undrar om jag kan komma, såklart jag kan! Så i morgon bitti blir det en tur till Rosenlunds sjukhus!
På vägen ut från Huddinge sjukhus idag gick jag förbi en butik med ortopediska hjälpmedel och joggingskor...och jag behöver absolut nya skor för min hallux valgus knöl, så nu kom jag hem med nya joggingskor också! En bra dag helt enkelt.

Orsakullan undrar idag : 
  1. Fettisdagen eller semmeldagen. Kär dag har många namn. Vad använder du?    Nja, vet inte jag, troligen fettisdagen! Men nån semla blir det inte idag...har ju ätit en massa semlor redan som min man ideligen kommer hem med!


8 kommentarer:

Znogge sa...

Så skönt att det går på rätt håll och att du går god hjälp.
Visst heter det fettisdagen och inget annat.

Kram och god kväll!

Ditte sa...

Så skönt att besöket kändes bra. Och likaså det du skriver om. Positivt! Och himla tur att du ska till Rosenlund redan i morgon. Lycka! Så viktigt att alla delar i ditt implantat hamnar rätt.
Håller tummarna inför morgondagen.
Kram

LillaSyster sa...

Vilken tur du hade med återbudstiden, bara att ställa in det som du kanske hade planerat från början, skönt att slippa vänta i 3 månader.

BP sa...

Det låter ju helt fantastiskt! 52% på ena örat och hela 82% på det andra är ju suveränt! Tekniken är verkligen helt otroligt. Tänk dig att vara hörselskadad för sisådär 50 år sedan...
Vilken otrolig tur att du fick en återbudstid redan till imorgon. Synd bara att din relativt nya och dyra hörapparat inte verkar funka. Hoppas att Försäkringskassan betalar för den nya;-)

Bra med ett par nya skor till dig! Då och då behöver man en klapp på axeln och vara omtänksam mot sig själv. Å det har du varit idag:-)

Lycka till imorgon! Å hur f*n kan man se så snygg och pigg ut på morgonen som du visar i första bilden... En gåta för mig;-)

femfemman sa...

Pigg kl 7! Oj! Vid den tiden är det inte läge för några selfies för min del.
Vilka hjälpmedel det finns!
Bra skor, det är en nödvändighet för väl använda fötter.
Önskar dej en fin dag! //Anna-Lena

Ama de casa sa...

Stort GRATTIS till det braiga testresultatet och dina framsteg! Grattis också till att det fanns en återbudstid till idag - det kommer att bli jättebra det här :-)
Snygg selfie också!

Fettisdagen heter det, men jag tar hellre nåt annat än en semla :-)
Kram

Annika sa...

IBLAND ska det till lite tur :-D
Grattis!! Verkligen så bra att du får komma dit redan idag!!
OCH dina framsteg. Underbart!!
Ny skor och allt också Superbra tisdag!!
Jag säger fettisdagen. Har hört vissa som uttalar det fettis-dagen, urk! Jag uttalar det fet-tisdagen.
:-D
Kramar!

Paula Merio sa...

Att grejer inte är kompatibla det verkar gälla det mesta i världen. Speciellt prylar förstås, men även inom andra områden, hihi
Kan du sälja din gamla hörapparat på tradera kanske?
Grattis till nya snygga och bekväma skor! Jag längtar mig sjuk tills jag kan kliva ur mina icebugs för den här säsongen, men ännu är vi långt ifrån där...
Kram