måndag 28 mars 2022

Glad måndag


 Visst är det en glad måndag, Caritas tema, då isen har smält på Brunnsviken, och himlen är blå! Dock blåste det rejält på dagens joggingrunda, som tur var så hade jag inte motvind hela vägen. På eftermiddagen lyssnade jag på min talbok som jag håller på med, försöker låta bli att läsa texten samtidigt, för jag hör ju vad som sägs, dock somnade jag istället!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Min första cykel…
  2. ...minns jag så väl, jag skulle fylla 8 år och det var den sommaren jag lärde mej cykla. Mina föräldrar hade fått tag på en begagnad laxrosa cykel som jag övade mej på grusvägarna i Bjursås, strax utanför Falun där vi hyrt en sommarstuga det året. Känslan när jag jag kunde cykla själv var fantastisk! 

4 kommentarer:

BP sa...

Såååååå fint det var hos dig! Inte alls lika fint hos mig. Många fler moln, men solen vann... och blåsten.

Det är ju det - har man nåt som "surrar" i öronen, speciellt en text som är läst på ett kanske aningen monotont sätt så somnar man. Det är du INTE ensam om kan jag säga.
Ingår lyssnandet på talböcker i din rehab, eller är det du själv som "tvingar" dig att lyssna för att kolla om hörseln har förbättrats.

Så fint berättat om din första cykel:-)

femfemman sa...

Min första cykel var röd. Cyklade de nästan fyra km till skolan, fast jag inte fyllt sju då jag började ettan. Lite för kort väg för att få skolskjuts året om... men jag hade som tur var!, skolskjuts vintertid.
Talböcker... inte min grej... trots normal hörsel.
Mindre blåsigt idag.. Ha det gott! Kram

Ama de casa sa...

Härligt med finväder och att du hör ljudboken! Fast den kanske inte är så bra eftersom du somnar... ;-)

Jag minns också min första cykel och hur pappa sprang efter och höll i pakethållaren när jag skulle lära mig cykla. Kan väl ha varit max 6 år eftersom vi fortfarande bodde i Byske :-)

Rämmengården sa...

Min första cyckel var grön. Fin bild.