söndag 6 mars 2022

Skyltsöndag och Järvsöresa


 Nja, min tippning inför semifinalerna gick inte så bra, två rätt av fyra. Men nu vet vi startfältet inför finalen nästa lördag. Blev mest besviken på att inte Lisa gick till final igår.

Nu pågår packning inför Järvsöresan, om en stund blir jag hämtad av tjejerna , det ska bli spännande att se, eller jag menar höra....om mitt robotöra är till det bättre. I bilen har det varit nästan omöjligt att höra något tidigare. Nu med mitt CI-implantat så ska det packas med en hel del, batteriladdare, torklådan, batterier till min nya hörapparat för det andra örat....ja, listan kan göras lång, men det ska nog få plats!
BP:s härliga skyltsöndag idag, och som vanligt blir det från nätet. 
Där hittar man mycket tokigt.....

Ooops!

Orsakullan undrar idag : 

6. Ett brutalt avslut...

...blev det visst för en del som startade i Vasaloppet idag och redan vid start bröt staven!

9 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Frugan blev besviken på att Lisa inte gick vidare, hon sa någonting om "bolibompa" om en som gick vidare, förstod inte riktigt vad hon menade men det kanske var en bra låt det också förstås.

(Jag såg på tv-serier istället) ;)

Vasaloppet följde frugan här på morgonen, undrar om de håller på ännu kanske?
Klockan är 12:04, jag får kolla detta.

Ha det fint och lycka till med resanznogge sa...

Jag blev verkligen besviken över att Lisa inte gick vidare men nu är det som det är. Gillar Guldkryckans fugas analys av det hela måste jag säga :D

Så trevligt med en tur till Järvsö. Hoppas ni får det riktigt bra och att hörselbiten fungerar som den ska. Bra väder som i dag vore inte fel heller kan jag tänka mig :D

Kram och god söndag!

Jossus Travelpics sa...

Vilken rolig kontaktannons. Undrar om någon svarade på den.
Som svar på din fråga i min blogg angående sköldpaddsungarna: Anledningen till att äggen samlats ihop är för att öka ungarnas chanser att överleva och ta sig till havet.
Det är endast från vissa ställen på ön man flyttar äggen, ställen där man bedömt att det är för riskabelt för ungarna att klara sig på egen hand.
Varför dom från denna samlingsplats inte får ta sig själva till havet kan jag bara spekulera i. Kanske ligger samlingsplatsen längre bort från havet än bon brukar göra? Och att det därmed skulle bli för jobbigt för ungarna.
Men tror den huvudsakliga anledningen är att det blir för svårt för volontärer att hålla ordning på alla svarta ungar i halvmörker/mörker. Speciellt som hotellen ligger ganska nära och deras ljus förvirrar sköldpaddorna.
Inte lätt att få med alla ungar samtidigt som man ser till att ingen människa går för nära eller en lös, nyfiken hund kommer.

Men några meter från havet släpptes ungarna ut så dom fick ta sig den sista biten själva.

Ditte sa...

Tittade och tyckte att Lisa M skulle haft en plats. Och hade inte SVT schabblat med rösterna så hade hon säkert varit direkt i final. Bra jobbat ändå med dina gissningar. Svårt var det. Men att denne T skulle gå vidare. Nä....
Så skönt att du kommer iväg till Järvsö Gläds så med dig. Hoppas att ditt "öra" ska hänga med bra.
Skrattade gott åt att herr Putin kan omkomma i en olycka. Önska kan man och det behöver inte vara en olycka. Inte alls.
Kontaktannonsen var med humor.
Lingon 100 meter ner. Tja, bra om de då kanske är giftfria. Eller?
Såg också starten av Vasaloppet men en bruten stav, minst, blev det även på 5- milen i Holmenkollen.
Önskar dig nu fina dagar. Och är så avis!
Varm kram

BP sa...

Ja, deltävlingen igår hag jag ju redan kommenterat igår. Yvonne och jag diskuterade resultatet idag och var hel överens - fel låtar gick vidare. Hon och hennes syster ska på semifinalens genrep på fredag på Friends.

Och i skyltväg har du som alltid lyckats alldeles förträffligt. Kontaktannonsen är en absolut höjdare. Perfekt reklam för en körskola - NOT;-)

Hoppas ni har en toppen resa till Järvsö och kan njuta av soliga och varma dagar i backarna. Det ska bli intressant att höra hur det gick med ditt implantat och den nya hörapparaten. Åt andra sidan ska du ju åka skidor inte lyssna;-)

Tusen tack för dina skyltar och länken:-)

Freedomtravel sa...

Jag gillar Lisa egentligen. Blev lite besviken på hennes låt dock. Det var så mycket fokus på det som hände bakom henne (filmen och dansarna kring tågstationen - snyggt!) så jag helt tappade koncentrationen på låten och liksom inte uppfattade den alls. Brukar gilla henne annars!

Paula Merio sa...

Ojoj, ja stackars vasaloppsåkare som fick plockepinn direkt, så himla trist! Där har man laddat ett helt år och så är det över på ett par minuter!Är det redan ett år sedan senaste resan till Järvsö? Ha en jättekul vistelse med tjejerna! Kram

Ama de casa sa...

Din röda resväska liknar min väldigt mycket, men min brukar stå vid dörren och inte ligga på sängen ;-) Hoppas bilresan gick bra och att du kunde höra mer av vad som sas!

Snyggt skyltat igen! Den där körskolan verkar väl inte vara den bästa här i världen... ;-)

Ha nu en skön dag i backarna - förhoppningsvis i sol!
Kram

Anki sa...

Bra skyltat!
Önskar dig en fin resa till Järvsö!
Kram