fredag 3 februari 2023

Fem en fredag

Väskan är snart packad, boan är med, snart mot Göteborg och årets första deltävling i Melodifestivalen!

Men tänker hinna med att svara på Elisamatildas fem en fredag-frågor som idag har temat : Godnatt!

1. Vad håller dig uppe om kvällen?

Är ju tyvärr piggast om kvällarna, då vill man inte lägga sig.

2. Hur fungerar du på dålig sömn?

Bedrövligt, får ingenting gjort och måste sova en stund på eftermiddagen.

3. När sover du som bäst?

Efter ett nattpass på jobbet så finns det inget bättre än att krypa ner i sängen och känna hur tröttheten kommer, sover oftast väldigt gott på dagarna mellan nattpassen.

4. Vilket är den mest konstiga plats du sovit på?

I solstolen, i bilen (passagerarsidan) och på flyget..

5. Vad drömmer du mest om?

Att jag är kissnödig och letar efter en toalett, att jag kör bil och bromsarna funkar väldigt dåligt...och drömmer ofta om mina (numera vuxna söner) barn när de är små igen...
 

16 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

har slutat att vara kvällspigg... sover gärna på morgon med, en lite tupplur på eftermiddag är skönt, haha, har också drömt om att inte hitta toa 🙂

LillaSyster sa...

Ha det så trevligt i Göteborg, förstår ju att du sett fram emot detta=) Själv tänker jag inte titta, men det är ju så klart något annat att vara där live!
Ps. vi hyr inte någon lägenhet utan bor på hotell i Puerto Rico =)

femfemman sa...

Konstiga drömmar har man... drömmer ofta om att behöva gå på toa, men att alla toaletter är trasiga eller då äckliga så att man inte vill använda dem. Handlar nog om att man egentligen är lite "nödig".
Ha en fin tur till Göteborg. Kram

Znogge sa...

Vilken härlig helg som väntar! Hoppas att ni får det riktigt bra i Göteborg och att vi bjuds på många bra låtar.

Den enda gången jag sovit på ett plan var när jag flög till och från Brasilien. För lång resa för att orka hålla sig vaken helt enkelt.

Trevlig fredag och god resa!

Kram

Familjenoe sa...

Mycket igenkänning, när väckarklockan ringer på morgonen tänker jag alltid att ikväll ska jag lägga mig tidigare men sen på kvällen har jag helt förträngt den känslan och vill bara vara uppe :)
Trevlig helg!

Bokdamen sa...

Konstiga drömmar kan en verkligen ha, minns inte mina så ofta men de jag minns är en mix av saker. Låter som du sover hyfsat bra med nattjobb? har en bekant som jobbat natt funkade inte med sömnen för hen men en annan jag känner funkar det bra för, så det är förstås olika som det mesta:) Ha det så trevligt!

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas du får riktigt kul i Göteborg!

Violen sa...

Jag drömmer också ibland att jag springer runt och letar efter en toalett men inte hittar någon. Då blir det mer och mer virrigt
Ha det jättebra i Göteborg!

Annika sa...

Toadrömmen känner jag så väl igen. Man är så kissnödig i drömmen, ibland hittar man en toa och man kanske kissar men man är iaf lika nödig. TUR att vi inte kissar i sängen då, haha. Jag vet ju att somliga gör det när de drömmer såna drömmar. För man väl vaknar är det bara att gå och kissa på riktigt, HAHA.

ÅÅÅÅ ha en jättekul och glammig mellohelg nu!!
Kram!!

Guldkryckan sa...

Visst sover man gott efter ett nattpass, tomt i huset och bara katter minns jag, jösses va jag sov. :)

Ha en fin kväll nu.

Paula sa...

Va kul, glitterklänningen har blivit packad! Är riktigt avis på ditt stora intresse, önskar jag hade någonting jag vurmade för...
Ha så kul, och sov så lite som möjligt, det hinner du med när du blir gammal
Kram

Mrs Calloway sa...

jag vill också vara uppe på kvällen. fungerar bäst då. men jag vaknar lie tidigare när det är ljusare på morgonen. och jag har jättesvårt att sova på dagen. drömmar kan vara hur konstiga som helst. jag letar alltid efter något borttappat. en återkommande dröm är att jag är i en främmande storstad där jag går vilse varje dag på väg hem eller på väg till skola eller arbete. en väldigt realistisk dröm.😱 på hoppas att du får en jättetrevlig helg i Göteborg

Ditte sa...

Vad roligt med Göteborg. Önskar er verkligen en härligt rolig helg.
Varm kram

BP sa...

Packat och klart :-) Gissar att du kommit fram och packat upp nu när jag skriver kommentaren.
Du är ju precis som jag en renodlad kvällsmänniska. Men då har du ju nästan alltid jobbat natt, vilket jag aldrig har gjort...
Å dina olika sovplatser tycker jag är ett dugg konstiga - hahaha:-)
Att du drömmer om dina söner när de var små tror jag beror på Samuel. Han har kanske triggat ditt minne. Däremot att drömma efter en toalett när du är kissnödig - bäst att inte engagera den omstridde psykologen Freud, eller vad tycker du;-)
Ha en härlig festnatt i Göteborg nu!

Janerik Sundh sa...

Hoppas du får en härlig Göteborgsvistelse och att du hittar en toalett...
En gång har jag försökt somna på flyget hem från Grekland, vi åkte vid midnatt så det skulle väl fungera, pyttsan det satt två damer raden framför och tjattrade högt hela tiden. Tror flyget landade på Landvetter vid halv tre-tiden på natten så jag var en rätt trött chaufför hem till Växjö.

Kina sa...

Hoppas du har haft en riktigt härlig Mello-kväll! Det är så kul med din Mello-entusiasm! Själv är jag ju inte ett dugg intresserad. Tycker tvärt om att det är jättejobbigt med alla dessa deltävlingar. Tidigare när det bara VAR EN tävling, så tittade jag alltid. Må bästa låt vinna!!