fredag 10 februari 2023

Fem en fredag


 Näe, någon lugn natt på jobbet blev det inte,  dåligt med sömn idag och strax dags för natt nr 2. Piggar upp mej med denna bild från lilla familjen i Mexico, möjligt att någon bild redan varit ute på bloggen, men roliga frukter som blir roliga figurer kan man inte få för mycket av?

Elisamatilda kör på med "Fem en fredag" som idag har temat : Tiden går...

1. Vad gjorde du för 10 år sen?

Tittade tillbaka i bloggen, och ser att vi var i Karlstad på "Andra chansen"  i mars 2013....( titta i marginalen så ser ni att vi träffade bl.a Peter Jöback då)

https://susjos.blogspot.com/2013/03/i-karlstad-blev-vi-alla-vinnare.html

2. Vad är ett minne för fem år sen?


Det blir Mello-tema denna fredag, haha! I februari 2018 var vi i Malmö på en deltävling....

3. Vad har du gjort om tre år?

Förhoppningsvis gått i pension och blivit tidsmiljonär! 

4. Vad går fortast, veckan eller helgen?

Jag jobbar ju både helger och vardagar, så för mej är det väldigt olika beroende på hur jag jobbar.

5. Hur mycket ledig tid har du om dagarna?

Jag jobbar ju natt och är alltid ledig på dagarna, mellan nattpassen så sover jag på dagarna, och är jag ledig så sover jag också en hel del på förmiddagarna pga sömnstörningar. Men en pigg ledig dag så njuter jag av ledigheten hela dagen ...som dock går alldeles för fort, oftast är det dock  på kvällen jag piggnar till!

Orsakullans fråga idag : 

  1. 10. Med en … i handen.
  2. Tänker på ordspråket :
  3.  Bättre en fågel i handen än tio i skogen
  4. Ta det lilla som är säkert istället för att sträva efter mer och därmed riskera att sluta tomhänt.15 kommentarer:

Paula sa...

Tidsmiljonär är inte illa att vara, helst skulle jag kombinera det med pengar också, men man väl inte få allt. Kul att alla dina år ser likadana ut just denna tidpunkt, Mello för hela slanten. Jag gjorde ett tappert försök förra veckan, bara för att jag inte hade några planer...men, gav upp efter två bidrag. Det är inte min grej. Funderar på om inte allt runtomkring liksom är huvudgrejen och låtarna är lite grädde på moset? I så fall förstår jag det hela bättre, för dig är det en lång tradition, när började den egentligen?
Helgkram från pörtet!

Kina sa...

Det är så kul med ditt intensiva Mello-intresse! Ser du alltid finalen? Ja, har man tur så kan man kanske bli miljonär på något annat än tid också när man blir pensionär. Fast då kanske man måste ta en lott eller så?! De gör ju inte jag! Ha det bra i helgen!

BP sa...

Kul att det blev ett mello-inlägg till temat. Det ligger ju liksom rätt i tiden om man säger så;-)
Om man jobbar natt som du så blir man ju automatiskt en kvällsmänniska. Men visst kan det kännas jobbigt och "i dvala" under dagstid.
Kul också att du planerar gå i pension "tidigt", dvs. före 65 och absolut före nya pensionsåldern 67. Har man ett jobb som du så är man nog rätt "sliten" betydligt tidigare än man är som kontorsråtta som jag var.
Önskar dig åtminstone en dräglig natt den här gången.

Hanneles bokparadis sa...

Roligt för dig resa landet runt! (Äldste sonen var i Mexiko men han vågade inte köpa nån döskalle till sin mor... den skulle passat bar i Shakespeare-hyllan)
Bra motto att försöka vara nöjd

znogge sa...

Tidsmiljonär är fantastiskt även om det inte klirrar i kassan. Sedan kan inte alla värden mätas i pengar vilket jag har blivit så medveten om. Har man så att man klarar sig och lite marginal på det så är det bara så gott. Att kunna göra vad man vill när orken finns för vem vet när man får en tegelsten i huvudet.

Kram och god kväll!

Violen sa...

Vilka häftiga figurer! Kräver säkert en hel del övning att få till.
Tidsmiljonär, ett nytt uttryck för mig. Låter väldigt positivt i mina öron. Hoppas du får en bra natt med lagom mycket att göra!

LillaSyster sa...

Tidsmiljonär låter trevligt, jag har ett tag kvar.....
Mycket mello hos dig genom åren- men helt rätt att göra det man gillar! Trevlig helg @

femfemman sa...

Ja; du är en riktig mellotjej! Undrar hur många av er sort som det finns. Läge förcen dokumentär om er "familj"! Tycker jag . Kram

Ditte sa...

Kämpigt med en sådan natt och sedan dåligt med sömn. Men piggt med en bild från lilla familjen i Mexico.
Kul att läsa dina svar. Och roligt att ni var i Karlstad 2013 och i samband med "Mellon".
Och fina minnen från era "mello" upplevelser är det.
Kram

BP sa...

Me again: Glömde ju helt och hållet att kommentera dessa ljuvliga fruktskulpturer. De är de bästa och mest avancerade kreationer jag sett. Trodde det var mest i Thailand man skapade sådana. Ja, kanske är det anställda från Thailand som jobbar på hotellet i Mexico...

Äventyret framtiden sa...

Så fint utskurna melonerna är, fantastiska konstverk!
Att vara tidsmiljonär är fint, det räcker bra med pensionen och tiden är ens egen i rätt så stor omfattning. Ibland måste man förstås anpassa sig till andra också ;).

dianasdrömmar sa...

Tidsmiljonär vill jag också bli framöver :)

Janerik Sundh sa...

Jag trodde när jag pensionerade mig att jag skulle få så gott om tid. Men det blir sällan så, de flesta pensionärer jag känner fattar inte hur de hade tid att jobba.
Men jag jobbar nog lite långsammare nu, äter frukost mycket längre nu. Det är rätt skönt att vara pensionär, jag har möjlighet att göra det jag vill, det är färre måsten än det var när jag jobbade.
Ha en skön helg!

Guldkryckan sa...


Ser fram emot pensionen här med, bäst att vinna på lotto först annars blir det snålt ;)

Jerry Williams var det första jag köpte på kassett, ja, mamma köpte åt mig, Jerry williams, Noice och Sex Pistols, jerry var ju bara bäst.

Ha en underbar lördagskväll. :)

Mrs Calloway sa...

Mexico verkar så spännande. lite skrämmande också. tur att du kan sova om dagarna. tror inte att pensioneringen betyder att en blir tidspensionär. alla pensionärer har så bråttom. tiden räcker inte till. men att läsa morgontidningen länge och inte behöva passa tider hela tiden måste ju ses som en vinst