fredag 17 februari 2023

Fem en fredag

Nej, inget vidare väder att promenera i idag, lerigt var det också, och så började det regna. Men ut kom jag på en promenad i alla fall, behövligt med lite frisk luft inför nattjobbet.

Mina inköp i Nusnäs igår, förutom servetter med dalahästar på ,så köpte jag en mjuk dalahäst till Samuel, och en på hjul. Till mig själv så blev det den fina gråa dalahästen Gabriel, som är en dopgåva till Prins Gabriel, som är Hertig av Dalarna.
Har nog visat min största dalahäst förut, älskar den! Från fot till öra 43cm hög, den lilla gråa är 16cm. Jodå, ska fota min samling också..kommer på bild så småningom.

Över till Elisamatildas "Fem en fredag" som idag har temat : positivitet!

1. Vad har du gjort för dig själv i veckan?

Ett dygn på Åkerblads Hotell i Tällberg, och jo, min man fick följa med! Utomhusbad i uppvärmd pool, tre rätters middag och jacuzzibad!

2. Vad gör du för att må bra?

Hur trött jag än är så blir jag alltid på bra humör efter mina jympa/IW pass på F&S!

3. Hur livar du upp en tråkig dag?

Kanske en middag på restaurang?

4. Vad skrattar du för tillfället åt?

Härliga videosnuttar på instagram : "Sveriges roligaste barn" och Sveriges roligaste videor".

5. Hur kan idag bli en riktigt bra dag?

Nåja, den något regniga promenaden på lerig väg var ändå skön...och får träffa trevliga kollegor på jobbet i natt.


Orsakullan undrar : 

  1. 15. Mitt i prick...
  2. ..blev det verkligen med vår roadtrip till Tällberg i veckan!
  3. 16. Fast dra ända in i…
  4. ...Hälsingland!  Min mamma kom från detta ljuvliga landskap,  känner ni igen Tore Skogmans låt "Dra ända in i Hälsingland"?

Nåja, han platsar nog inte in på veckans deltävling i Melodifestivalen ? Dags för deltävling 3 i morgon, jag har lyssnat en kort snutt på låtarna och tippat....

Gillar Paul Reys låt, fast har förstått att de norska (!) tvillingarna är favoriter, tillsammans med Nordman. Jag gillar dansbandslåten med Casanovas, men det vete tusan om de går vidare...kanske jag ändrar tippningen innan morgondagen?

 

13 kommentarer:

Annika sa...

Så himla mysigt dygn i fina Tällberg. Härligt för dig!! och er bägge.
Precis som du älskar jag ffa Sveriges roligaste barn, jag tycker det är sååå fint och roligt konto. Brukar spara det till fredagar och beta av veckans videos där.

Sen, vilka fin fin fina dalahästar Samuel får. Jättefina och väldigt speciella. GILLAR!
Gillar din gråa också.
Ja fota din samling!

En trevlig mellohelg önskar jag dig!!
Kramar

Hanneles bokparadis sa...

Det blev promenad i regnkläder, tog draMaten till mataffären, låten känner jag igen.

Paula sa...

Men så kul, du är så duktig att hitta på saker som förgyller vardagen! Och dalahästarna är så fina, kul att Samuel också fick en! Helgkram från pörtet

znogge sa...

Så fina dalahästarna är och vilka bra presenter till Samuel. Jag är säker på att de blir väldigt uppskattade. Den gråa är också fin tycker jag. När jag var barn hade jag flera dalahästar men tyckte inte om dem så vid en flytt hämnade alla i soporna. Det kan jag säga att jag verkligen ångrar!

Kram och god fredag!

BP sa...

Om någon lyckas göra även den gråaste dagen till en färgglad upplevelse så är det du! Du är makalös duktig på att göra fritiden/lediga dagar till en fest tillsammans med din man, sönerna eller kompisar. Fortsätt med det.
Kul med två dalahästar till Samuel. Den med hjul tror jag nog att han kommer älska. Den stora Dalahästen är riktigt rolig. Den kan man inte missa hemma hos dig;-)
Förutom Nordman känner jag inte igen en endaste deltagare. Nordman borde ju gå hem bland 65-plussarna - kanske;-)

LillaSyster sa...

Vi har också en mjuk Dalahäst köpte den då stora Trollungen var liten. Så den är minst 12 år gammal gissar att hon var i ett par år då jag införskaffade den. OJ vad tiden går.....
Vilket praktexemplar till Dalahäst du har =)
Ha en fin kväll även om du ska jobba.

Guldkryckan sa...

Utomhusbalja ska jag ha om vi köper hus igen, utsikt mot havet ska jag också ha, en liten framtidstro jag har, man vet ju aldrig. ;)

Gympapass är ju uppiggande förstår jag, något måste det ju vara som får er att göra det, roligt är det ju också förstås.

Ha nu en superb afton. :)

Anonym sa...

Påminner mej om den amerikanska släktingen som hade två "Dalarnahorses" av största storlek. Stod båda vid brasan i Washingtonhuset. Fattar bara inte hur man fick med sej på flyget... Hade ju räckt med lite mindre storlek. Men häftigt var det//!Anna-Lena

Ditte sa...

Så roligt med din samling av dalahästar. Vore roligt att se om du samlar ihop dem. Gillade den lilla grå. Känns som en ny variant i färg.
Himla trist väder och skönt att komma in igen.
Roligt att läsa dina svar. Och ni fick ju ett fint dygn i Tällberg. Och visst ska en unna sig- Och just att göra npgot en blir extra glad av varje dag piggar ju upp-
Ja, "Mello" i morgon- Brukar titta de sista 30 minutrarna.
Önskar dig en ok jobbnatt.
Kram

Mrs Calloway sa...

så är det ju att jympan piggar upp. om en bara orkar släpa sig iväg, vill säga. det låter som ett trevligt dygn på Åkersblads hotell. den lilla dalahästen är för söt. trevlig helg!

Anna i Portugal sa...

En promenad brukar göra en tråkig dag till en skön dag. likaså ett restaurangbesök, om det är god mat vill säga :) Trevlig lördag!

Äventyret framtiden sa...

Dalahästen på hjul skulle jag kunna ha också men jag förstår att det är lilleman som får den. Härligt att det finns Dalahästmjukisar också.
Att jympan piggar upp är så självklart men sen var det just det där att komma sig iväg. Du gör det som ledare. Smart att vara ledare ibland.
Ha en fin lördag! Kram

Kina sa...

Vilket mysigt dygn i Tällberg. Du är lite av en livsnjutare! Och du är också bra på att hålla igång genom jympa och promenader. Själv börjar jag ofta på saker men det sinar ofta ut i ingenting. Ja, gymmet 2 dagar per vecka har jag ju faktiskt hållit fast vid i många år, men...Ha en fin fortsättning på helgen!