lördag 11 februari 2023

Melodifestivalen deltävling 2


 Denna dag för ett antal år sedan..glömmer det inte, som tur var min man  ledig den dagen, så jag kunde helt enkelt gå den lilla biten hem och informera honom om läget med min bil, så gick jag till sängen och la mej och sov, haha!  I morse tog jag bilen hem från jobbet utan snö i sikte, och efter en lugnare natt än i går!

Ikväll är jag ledig och kan följa Melodifestivalens deltävling nr 2 på TV:n då det här gänget uppträder. Melodifestivalen har jag följt sen jag var barn, men när jag själv fick barn så blev det en liten lucka där på 90-talet då jag kanske inte följde med så aktivt. Jag och min schlagerkompis har åkt runt i Sverige på en deltävling sedan 2006, inte dåligt va! Första ESC vi var på var i Malmö 2013, efter att Loreen vunnit i Baku året innan!

Har ändrat min tippning efter att ha sett 30 sek från varje deltagare på scenen, Panetoz går nog vidare istället för country-gruppen Tennessee Tears...snart vet vi!6 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Ja, ikväll är det dags igen, vi får väl se om vi ser hela men det lutar nog åt att vi gör det iallafall. ;)
Snö kan ju vara ett elände men det är ju vackert att titta på trots allt, helst inifrån köksfönstret med en kaffe.

Ha en fin kväll framför Mello.

femfemman sa...

Tycker att Ujes låt är då fin. Har ju bara hört början av den .Nyfiken på hur den ska sluta. Ukrainska flickan sjunger ju superbra! Kul att hon kan röstas vidare på prestation och inte på ursprung. Kram

BP sa...

Den här gången "tjuvlyssnade" jag inte. Yvonne tyckte det var fusk - hahaha:-) Tycker det är härligt att du är en lika inbiten Mello:are och ESC:are som jag är fotbollsentusiast. Som du säger - sedan barnsben. Det sitter uppenbarligen i:-)
Kul att du är ledig så att du kan se avsnittet live.

Sedan var det aningen taskigt att låta maken ta hand om bilen där - hahaha:-) Å här ligger snön faktiskt kvar sedan igår kväll/natt. Trodde den skulle regna bort runt midnatt, men istället frös det på och det är faktiskt litet vitt ute... plus minusgrader så...

Ditte sa...

Vilket minne med bilen! Och fint att du fick hjälp av maken. Skönt att du nu fick en lugnare natt.
Vad gäller kvällens föreställning får den vara på i bakgrunden. Men ingen låt eller artist jag gillar så där. Men Panetox är det ju fart på.
Ja, du och väninnan har ju verkligen varit flitiga med era bedök runt om i landet.
Ha en trevlig kväll.
Kram

BP sa...

Me again: Vad var det jag sa - Maria Sur var klar som vinnare redan innan hon öppnade munnen. Men konstigt nog tycker jag att hon var bäst. Theoz är visserligen söt, men... Panetoz med sin schlagerdänga var riktigt roliga. Bra koreografi också. Country-duon var inte mycket country om du frågar mig, men de var bättre än de som inte gick vidare om man säger så.
Brunselius eller vad han nu hette var bedrövligt, men det orange köket skulle jag inte tacka nej till;-)

Anna i Portugal sa...

Det är ju bra jag följer sig så jag en förstår det är melodifestival just nu :) Jag har ingen koll alls.. hahaha. Hoppas din tippning går in!