måndag 2 juli 2018

Djurlivet på Rhodos


Vilken match det blev igår mellan Kroatien-Danmark, såå trist att Danmark blev utslaget, såhär glada var vi innan matchen var slut å jag lånade makens läsglasögon!


Lika glada var vi inte när vi sent omsider skulle sova igår kväll och upptäcker en c:a 4 cm lång kackerlacka på väggen!!! Ingen av oss  är så förtjusta i dessa insekter... allra helst inte i den storleken! Vi blev klarvakna och nu började operation ”få ut kackerlackan/döda den”. Först försökte maken slå ihjäl den med en sko, då ramlade den ner på golvet och kilade snabbt iväg mot garderoberna! Kom den in där, eller vart tog den vägen?!! Vi letade och letade, petade nu runt i garderoben med en stekspade. Hittade ingen kackerlacka. Så får vi syn på den på väggen igen! Den kilade kvickt iväg på väggen mot ytterdörren... vi hade nästan panik... den var så äcklig !!!  Maken får till sist ner den på golvet med stekspaden och slår ihjäl den, då är klockan halv två på natten och vi hade hållt på i 40 minuter med att få tag i denna kackerlacka! Puh !!
Ett sötare djur som finns här på området är en kattunge, fick en bild på den i morse. Nu har det blivit varmare här på Rhodos, över +30 grader idag. Kände i morse på min joggingtur att det var mycket varmare , och varmare ska det bli...
Vi njuter vidare...mest i skuggan faktiskt. Underbar lunchutsikt idag. Valde restaurangens grekiska buffé ikväll och blev proppmätta! Kvällens utsikt är bedårande vackert. Som sagt, en varm kväll avslutades ovanligt tidigt med en svalkande ouzo (retsina har vi båda lite svårt för) innan vi gick hem till vårt svala rum för att se färdigt matchen mellan Belgien och Japan!


6 kommentarer:

BP sa...

Drömbilder från semesterparadiset såklart! Kan inte låta bli att skratta åt er jakt på kackerlackan. Känner igen det "problemet" från både Turkiet, Gran Canaria och Florida. Nu är jag ju hysteriskt lagd vad gäller kryp. Så jag minns mycket väl mitt gallskrik med säkerhetsvakter som följd i Turkiet. Vi fick byta rum på nolltid.

PS. Är lika ledsen över Japans förlust som jag var igår över Danmarks sorti. Men måste ändå beundra Belgiens återhämtning efter 0-2. Vilka lyckade byten av den belgiska förbundskaptenen. DS.

Steve sa...

Ljuvliga dagar ni har. Visst är kattungar söta, men i Grekland brukar det vara väl många hemlösa katter som stryker omkring. Dom har det nog rätt kämpigt.

Se där, en stekspade kan ha många användningsområden.

Härligt att avsluta kvällen med en svalkande ouzo.

Nu är det bara 11 timmar kvar till avspark.

Ama de casa sa...

Sååå härligt! Minus kackerlackan då... Dom är inte roliga. Har nog sett två eller tre här inne på alla dom år vi varit här (dom flyger ju dom rackarna, fast en kom i hissen ;-) ).
I garaget brukar vi dock se dom med jämna mellanrum, oftast med benen i vädret.

Ikväll gäller det - HEJA SVERIGE!!! Idag räcker nog inte en sån där kindmålning - måla hela fejjan vettja! :-D
Ha en toppendag!

Ami sa...

Åh, kackerlackor är verkligen äckliga :( Vi avskyr dem också, både Patrik och jag. Riktiga monster!
Annars ser det ut som ni har det toppen :)
Kram

Ditte sa...

Rekommenderar att ni frågar efter kackerlacksspray på hotellet. Men sätt också i proppar i handfaten. De trycker si upp varsom och vill nu ha vatten i värmen. DEssutom kan de flyga så de kan komma in via terrassen även om man bor en bit upp.
TRist att Damnmark åkte ut på straff. Känns ju med straffar som ett lotteri. Vad gäller belgien had ede ju mer ork kvar. Japanerna såg helt slut ut. Och om ett par timmar gäller det.
Förstår att ni njuter av allt. Fortsätt med det. Och maten! Så gott!
Är det er terrass med solsängen och mot poolen?

Kram!

dianasdrömmar sa...

Härligt ni har det kram