torsdag 5 juli 2018

Sista dagen på Rhodos

 +28 grader i morse kl 08 när jag gav mig ut på en joggingrunda på hotellområdet, valde ändå (trots värmen) att gå ut och springa istället för gymmet, det är ju sista gången. Smakade underbart med frukost sen!  Det blev en lugn dag vid poolen denna sista dag. Lunch vid poolbaren och njöt av utsikten. Hann läsa ut Elena Ferrantes bok nr tre i ” Neapel- kvartetten”. Hängde på vattenjympan för sista gången, och njöt på vår lilla terass mot kvällningen . Bestämde oss att gå till vår favvorestaurang denna sista kväll, och jag njöt av dagens grillade fisk som var seabass, supergott!
Alla människor här runtomkring har varit så vänliga, scooteruthyrarna vinkade när vi gick förbi ikväll. En servitris på en av barerna hoppades hon jobbade ikväll så hon kunde få säga hejdå till oss ( vi orkade dock inte gå dit ikväll)  Var in på butiken för att köpa med oss lite vin till Sverige ( hittade ett billigt och ganska gott rödvin) jag berättade då att vi åker hem i morgon , hon undrade vilken tid vi skulle åka?! På morgonen svarade jag, då önskade hon oss en trevlig resa, för hon börjar inte jobba förrän kl 14 i morgon, och hon hoppades att vi skulle ses igen! ( jag som varit in i den butiken kanske max 5 gånger under dessa veckor.)
Som sagt trevliga människor och ett fantastiskt hotell (förutom kackerlackan!)  i morgon har vi bokat en ”golfbil” som hämtar våra resväskor till receptionen, där sker incheckningen av resväskorna och vi får våra boardingcards, så smidigt att slippa stå i kö och checka in på flygplatsen! Två veckor har gått fort, men det ska bli skönt att komma hem och fortsätta semestern lite till...5 kommentarer:

BP sa...

Seabass - dregel, dregel:-) Bilderna - dregel, dregel!
Har precis samma erfarenhet som du av greker och även cyprioter. Så trevliga och personliga. Deras attityd känns betydligt mera "äkta" än den i Turkiet eller Marocko till exempel. Även i Spanien känner jag mera av den "äkta varan".
Men sedan så är ju du och din man (liksom vi;-) ) trevliga (minst sagt) människor som man inte glömmer i första hand;-)

Önskar er en bra hemresa. Här väntar Greklandväder enligt prognosen och så klart de första kvartsfinalerna imorgon:-)

Ama de casa sa...

Så härligt ni har haft det och att alla är så vänliga och glada gör ju inte saken sämre :-)

Ha en fin hemresa idag, och hoppas att sommarvärmen fortsätter även i Sverige!

znogge sa...

Så härligt ni har haft det och att personalen och andra som man möter är vänliga gör inte det hela sämre. Personalen på vårt hotell var korrekt men ganska så oengagerad tyckte jag nog. Men eftersom jag varit i Parga tidigare var det inte speciellt mycket vi behövde fråga om.

Kram och ha en bra hemresa!

Ami sa...

Vilken härlig semester ni har haft. Och visst är det extra trevligt när människorna runt omkring är vänliga :)
Välkomna hem igen!
Kram

Steve sa...

Det har varit jätteroligt att följa er underbara semester. När du skriver om alla vänliga människor så får jag en längtan tillbaka till mitt älskade Grekland.
Det blir inte flera resor för mig, men jag har många härliga minnen att plocka fram när längtan blir alltför intensiv. Att jag sedan har bloggkompisar att följa är en bonus som tillkommit med åren. Tack för det!