tisdag 17 juli 2018

Värmen fortsätter...

Klockan 12 idag visade den pollen-dammiga termometern att det var +37 grader i solen, och inne närmade det sig 32 grader... det var inte så väldans svårt att locka med maken till badet, det går helt enkelt inte att vara inne!
  
Vi hamnade på Tenöbadet i Vaxholm, och jösses så behagligt det var vid vattnet, och i skuggan, trots 32 grader i luften. Jag badade i det 24-gradiga vattnet, helt ljuvligt!



Vi hade köpt med oss sallad till lunch som smakade bra på stranden. Makens sista lediga dag , i morgon börjar han jobba igen.




Grillad kyckling och sallad intogs på kvällen på balkongen.

...och jag vill inte gå in, nu är det lite svalare ute, det gillar både Maja och jag. Inomhus är det lite varmare tyvärr! Vi har haft golvfläktar,som vi inte fick med oss vid flytten till lägenheten, och nej, det blev inga inköp idag heller, fortsätter denna värme så måste jag få tag på en fläkt...för det är nästan olidligt att vara inomhus nu!

6 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Å du som jag som bara ÄLSKAR värme! Ungefär såhär såg det ut hos oss också - på termometern alltså. Å vad gäller maten valde vi precis som ni färdigmat i form a olika sallader.
Kan lugnt säga att det här underbara vädret har liksom ändrat livstillvaron en aning. Man anpassar sig liksom med tiderna för både mat och sömn om man säger så.

Tycker aningen synd om din man som börjar jobba igen imorgon. 32 grader å reparera flygplan utan A/C - stackars M säger jag bara...

Steve sa...

En härlig semesterdag. Kvällarna blir en befrielse i dessa dagar. Jag förstår att Maja och du stannar ute på balkongen så länge det bara går.

Ama de casa sa...

Visst är det jobbigt när det blir FÖR varmt! Det går liksom inte att komma undan... Jag är sååå glad för våra fläktar och AC.

Ser att nån där vid bordskanten på näst sista bilden ser vääääldigt sugen ut :-D

znogge sa...

Själv tycker jag det är surt att vädret är sämre men det beror väl på att vi har både en fläkt och en liten AC ;-) Hoppas du får tag på en fläkt men det lär visst vara omöjligt i huvudstadsområdet. Läste att två fläktar till och med blivit stulna...

God onsdagsmorgon!

Ami sa...

Visst är det underbart med värme. Men man måste kunna få lite svalka också, så jag förstår att du saknar dina fläktar!
Kram

Ditte sa...

Skönt med ett besök på Tenöbadet! Och visst är det varmt inomhus. Hoppas du fått tag i en fläkt. DEn hjälper i alla fall till en del.
Jag är hemma nu efter jobbresan men även längs höga kusten var det varmt, närmare +30 där också- Men vid havet svalkade det.
Kvällarna är ljuvliga men dagarna kunde gärna hålla sig vid +25.
kram och trelvig kväll.