onsdag 26 februari 2020

En bra onsdag

 Det blev mer semlor igår, när vi kom till jobbet så fanns detta till oss!!!
Måste visa hur vår nåltavla ser ut nuförtiden på förlossningen. Borta är rosa och blå nålar, nu föds det "bara" guldklimpar!  TV står tvillingar.  Natten på jobbet blev inte alls lika hektisk som förra natten, snarare tvärtom, helt otroligt så olika det kan vara, och tacksamma är vi!
Dagen bjöd på god sömn, svettigt IW-pass med många motionärer, och så härliga skratt tittandes på "Reenés brygga" på TV4 och min gamla idol Siw Malmkvist!!!

Orsakullan undrar denna dag om : En smärta jag aldrig glömmer…
Hm, man kan tro att det är värkarna man hade när man födde barn, men minnet har sett till att man faktiskt glömmer bort det mesta av den smärtan, men jag minns att när jag åkte upp i säng till BB från förlossningen efter att ha fått mitt första barn så sa jag aldrig mer går jag igenom detta, för det var det värsta jag varit med om!  Men två år senare var det dags igen, men då såg jag till att prova lite smärtlindring, haha!

6 kommentarer:

BP sa...

Vilket välkomnande till avdelningen med semlor. En väldigt trevlig gest, som ni är såååå värda.

Det är ju kul med guldklimpar, men det var roligare med rosa och blå nålar. Ja inte att jag gillar rosa för tjejer och blå för killar, men ändå. Man kunde ju taget orange och gula nålar istället, för det är ju roligt att se antalet tjejer/killar - tycker jag alltså.

Såg några minuter av Renées brygga och såg Granen. Åsså såg jag Siw Malmkvist i några sekunder. Hon är fantastiskt välbevarad måste jag säga.

Tänk att du som barnmorska inte tog smärtstillande när du födde första sonen - hahaha;-)

Anki sa...

Härligt med välkomnande semlor på jobbet!
Jag hade två lätta förlossningar - eller så har jag förträngt att det gjorde ont :)
Såg också Rennées brygga - Siw Malmqvist är verkligen "still going strong"!
Ha en bra dag!
Kram

Ama de casa sa...

Jag tycker också att det var roligare när man såg hur många killar respektive tjejer det fötts. Känns lite som tavlan anammat det där med "hen"... Finns det förresten en enda dag nånsin som är helt tom på nålar? Skulle inte tro det :-)

Tittade inte på Renée igår, men kommer att göra det nån kväll. Tack för att det finns webb-TV nuförtiden! Förr om åren var man ju tvungen att komma ihåg att programmera videon om det var nåt man ville se i efterhand. Och helst programmera den rätt också ;-)

Susanne Granholm Carter sa...

Vi fick också semlor på jobbet. Det känns lyxigt. På kommunen fick man så gott som ingenting. Fast det berodde nog mer på vilken chef man hade än på arbetsgivaren.
Det är väl tur att vi har både lugnare och mer hektiska nätter. Vi skulle nog inte orka att ständigt ha kaos och fy attan så trist det skulle vara om det alltid var lugnt. Jösses vad jag skulle bli rastlös och uttråkad. Sen finns det gränser för vad man pallar med... både för en själv och för att inte riskera patientsäkerheten...
Jag har jobbhelg framför mig och hoppas på en sån där perfekt lagom helg :)
Kram

tanthuset.blogg.se sa...

Siwan, hon är ju bara för härlig den lilla människan :D och nu ska hon vara med i Let's dance också!
Vad snällt att ni fick semlor på jobbet! Sannerligen inte illa :)
Guldklimpar, vad fint att ni har bytt ut de blå och rosa nålarna men oj så många bebisar det har kommit! Underbart, fast jobbigt förstås....
Ha det fortsatt gott nu <3

Ditte sa...

Trevligt med semlor på jobbet! Och fint att det blev en lugnare natt. Jaha, nu är det bara guldklimpar som gäller. Går säkert bra det också. Och TV för tvillingar går det ju att begripa.
Vad roligt att många kom på ditt IW pass och jag förstår dem-
Ja, Renés brygga med "Siwan" hade jag tänkt se men missade. Får se det senare på play.

Kram och om du jobbar önskar jag dig en "lagom" natt.