fredag 28 februari 2020

Fem en fredag

Tog aldrig någon bild på huset som vi gick förbi idag på vår promenad i solen jag och min man så denna bild är tagen från nätet, men vi hajade till när vi såg en man med TV-kamera, och min man upplyste då om att här på Gustav III:s Boulevard 40 ligger  ECDC, dvs European Centre for Disease Prevention and Control, där man bl.a analyserar och tolkar data från EU-länderna om 52 smittsamma sjukdomar med hjälp av övervakningsdatabasen Tessy- läste jag mej till via google! Jag förstår att de är i hetluften nu när Corona-viruset är på allas läppar.

 Vi gick vidare i februarisolen, och som ni ser, snön har kommit till stan, det är i alla fall lite vitt på marken.
Tog en bild vid "min" brygga också, fast bada har jag ingen lust med!

Fem en fredag är Elsamatildas fredagskul idag undrar hon:

1.När var senast du gjorde ett avslut?
Hm, avslut kan ju betyda mycket. Det jag kommer på nu är när man är på jobbet, klockan är sju på morgonen och man får strax rapportera över sina patienter som man också säger "hejdå" till och man får gå hem och sova, njutbart efter drygt 10 timmar på jobbet, och det gjorde jag senast i onsdags morse.

2. Vilken film/tv-serie tycker du slutat på bästa sätt?
Oj, finns ju många, den jag först kommer på är en klassiker och en favoritfilm : Dirty Dancing!

3. Vad är något du vill säga tack och hej till?
 Vintern, men först ska jag åka lite skidor i Järvsö, sen kan våren få komma!

4. Hur avslutar du helst en lång vecka?

Oftast slutar mina långa pass efter natthelg. Så på måndag efter att ha sovit så väntar mitt jympapass på kvällen, efter det är jag nöjd och trött och njuter av god mat och dryck.

5. Vad kommer du aldrig göra igen?
Troligen kommer jag inte att prova på parasailing igen, som jag och kompisen Y provade på Korfu, just på hennes födelsedag. Det var häftigt, och jag kan inte fatta att vi vågade prova såhär i efterhand, men kanske ouzon hjälpte till! 

Imorgon åker vi till Eskilstuna, hur går det då i Andra Chansen?

 Så här hoppas jag det går, att duetten med Simon och Ellen går vidare, den är så fin! Å att Drängarna tar sig till final!

Men, jag har tippat så här, rapparen är favorit tyvärr mot Simon & Ellen i duell 1, och likaså Mendez i duell 4.
Roligt i Eskilstuna är att vi får se en hel hög av gamla schlagerartister , eller vad sägs om Lill Lindfors, Måns Zelmerlöw, Tomas Ledin, Björn Skifs, Alcazar....och minsann ska jag få se Siw Malmkvist live i morgon, tillsammans med Ann-Louise Hanson och Towa Carson!


10 kommentarer:

BP sa...

Det är bra att åtminstone din man vet vem som ni bor granne med;-) Måste kännas aningen kusligt att ha Corona-viruset så nära inpå...
Den här vintern har känts riktigt konstig, då det aldrig blev någon riktig vinter. Det var faktiskt riktigt varmt på vår inte inglasade balkong under de få soliga dagarna i februari. Japp, solen värmde.
Parasailing skulle jag inte våga testa, men som du säger ouzon gjorde säkert sitt till. Det är ungefär som när man åkte nedför svarta pister i alperna efter ett antal glühwein. Nåt jag inte skulle göra nu;-)

Så kul att du får se Hall of Fame med alla gamla artister i Eskilstuna imorgon. Ska sätta på tvn, och med lite tur får jag kanske en skymt av dig.
NJUT!!!!

Anonym sa...

Kul med mello live vi är på plats nästa vecka :)kram

Ama de casa sa...

Tack för lite info - precis som alla delfinaler i år så har jag även nollkoll på andra chansen förutom det faktum att du ska vara med där :-D

Kul med alla gamla härliga schlagerartister! Det bådar gott inför kvällen - ha det toppenbra! :-)

Geddfish ♥ sa...

Läste dina fem svar och kom nu på vilken film som jag skulle ha skrivit. Naturligtvis Dirty dancing, som du skrev. Helt underbar film med gott slut!

Så det blir Eskilstuna för er idag. Har just undrat vad ni valde. Jag har ingen aning längre om låtar och artister med just ikväll kommer ju gamla godingar.
Trevlig skottdag, kram!

Guldkryckan sa...

Brukar väl allt som oftast vid uppvaknandet på morgonen vardagar se fram emot "avslutet" av arbetsdagen.
Min första tanke är då "ska bli skönt att komma hem"...haha...ja för sjutton ;)

Vi fick faktiskt lite snö här i veckan med följande snöbollskrig i korridorerna på skolan.
Först vanliga snöbollar som sen övergick till "en famn snö" för ändamålet...tur man inte är lokalvårdare säger jag bara.

Men nu är den mesta snön borta, ja, lite ligger där ju, får se om det försvinner eller kommer mer.

Ha det underbart nu.

Znogge sa...

Tack för dina tips! I kväll vet vi hur det går :D Hur som helst så verkar det vara bra artister så ni får säkert en härlig kväll.

Kram

Paula sa...

Du gör många avslut genom att du jobbar så annorlunda tider och inte alltid har möjlighet att avsluta förlossningar som är på G. Mycket speciellt verkligen. Så det blir lite skidåkning, skoj! Vi har ingen natursnö men backarna är igång o enligt vad jag hört ska en nedfart till öppna imorgon. Snö väntas imorgon, men jag är rädd för att det blir mest blask och det kan jag leva utan. Ha en kul kväll med Andra chansen, kul att så många schlagerrävar är på plats! Kram

tanthuset.blogg.se sa...

Jag ska sitta klistrad framför tv:n och verkligen spana efter dig :D Det blir spännande att se hur det går!
Så hoppas jag att du får bra skidväder sen när du åker till fina Järvsö :)
Ha det så gott i Eskilstuna!

Ditte sa...

Vilken fin promenad ni fick!Och härligt väder. Och en intressant upptäckt blev det ju också med ECDC. Kan tänka mig att de har bråda tider just nu.
Intressant att läsa dina tankar om avslut. Känner igen mig i en del-
Ska titta efter dig på tv i kväll från Eskilstuna. Tittar på "Andra chansen" i Vemdalen med de mina. Ser mest fram emot alla "gamla artister" som håller än.
Ha det allra bäst!
Kram

midtlivskrise sa...

Savner våren jeg også, eller aller helst sommeren! Har nesten bare regnet her hos oss siden august. Parasailing har jeg også forsøkt, to ganger. Gjør det gjerne igjen! Det var en heftig opplevelse, men utrolig spennende. Fin søndag til deg.