tisdag 25 februari 2020

Fettisdag

Håller ni med?


Min man är tokig i semlor och har ätit flera semlor redan. Idag ville jag också gärna ha en semla, och bad min lediga man att köpa dem på Thelins, och se vad jag hittade i kylskåpet när jag vaknade efter en hektisk natt på jobbet!

Det blev en mycket god frukost, för visst gillar jag semlor!

Det är inte skyltsöndag idag, men tyckte att denna skylt passar så bra just idag, vad är ni för typ av semmelätare? Jag tycker nog att en vanlig semla är det bästa!

En stökig natt på jobbet, och sovit dåligt idag så semlan satt som en smäck när jag vaknade. Inte blev jag mindre glad av att min man köpt sushi till mig som jag just ätit, så nu är jag laddad för natten.

Orsakullan har nu fått svar på dagens fråga: Semmeldagen idag, blir det en semla till dig?
Svar : Ja!

7 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

JA, semla idag, både igår kväll och idag! Mums och även mums med sushi, din man vet, han!
Jag har varit dålig med bloggen, men jag har jobbat! Med MOD!
Trevlig kväll, kram!

Mia Halvarsson sa...

Visst gillar jag också semlor men med måtta :D Skylten med alla olika semlor är inget för Edvard Blom, jag såg honom på tv idag där han berättade semlans historia, riktigt intressant men han var INTE imponerad av alla semmelsorter det finns numera :D Förresten, surströmmingssemlan saknas där på skylten ;) Ha det så fint :D

Znogge sa...

Jag var väldigt pigg på att smaka en chokladsemla men det var så lång kö att jag avstod men en annan dag så... Fast självklart heter det fastlagsbulle ;-)

Kram

BP sa...

Hahaha! Den skylten var ju klockren:-) Måste säga att jag idag avvek för första gången från att hålla i tradition. Köpte nämligen en bautastor wienerbrödsemla som min man och jag delade på. Måste säga att den var förvånansvärt god, faktiskt godare än den "äkta" varan, då den saknade kardemumma som jag inte är så förtjust i. Dessutom innehöll den förvånansvärt lite mandelmassa som jag inte gillar så värst heller. Massvis med vispgrädde som jag älskar. Min man var inte hälften så förtjust i semlan som jag kan jag säga.

Hoppas nu att du får en mindre hektiskt natt och att din man skämmer bort dig lika mycket imorgon!

Anki sa...

Jag inte bara åt semlor ... jag gjorde egna. Bakade semlebullar i måndags - ganska små, för då kan bullarna ätas som släta bullar till kaffet också :)
Hoppas du fick en hyfsat lugn natt ... och sov så gott idag!
Kram

Ama de casa sa...

Jag går nog på spagetti med köttfärssås-semlan :-) Är inte alls så förtjust i semlor... Sen kan jag tänka mig Ballerinakex-semlan också, såna är goda :-D

Han är verkligen omtänksam, din man. Tur för dig att du har honom när det är så stökigt på jobbet.

Ha en fin dag!

Ditte sa...

Så fint att du förärades en semla. För min del blir det någon enstaka per år. Och igår köpte jag en så god på Lilla Caféet på Söder . Där bakar de själva semlorna och fyller dem så den jag fick hem var verkligen ett hantverk. Väldigt god och i mellanstorleken. Ofta tycker jag de blir altför mäktiga. Men annat var det förr...
Kul att läsa om de olika varianterna. Men jag håller mig nog också till den gamla hederliga varianten.
Trist med en stökig natt och klart att det då blir svårare att koppla av och somna när du kommer hem-
Kram