onsdag 5 februari 2020

Hörhjälpmedel

 Idag var det dags för ett möte inne i stan med en audionom som hjälper till med hörhjälpmedel.
Jag har ju köpt nya hörapparater som inte är kompatibla med mitt nuvarande hörhjälpmedel vid telefonsamtal, framför allt på jobbet. Men så enkelt är det inte att bara byta ut den, den kostar ju en del och då måste man söka bidrag från försäkringskassan, så än dröjer det innan jag får den i min hand.

Jag får väl fortsätta med mina gamla hörapparater när jag sitter i telefonrådgivningen på jobbet, då jag kan använda mitt hörhjälpmedel med hjälp via bluetooth så hör jag samtalen direkt in i mina hörapparater, fiffigt va?


Det blir likadant med den nya hoppas jag!


Orsakullan undrar i februariutmaningen idag om: Har du börjat göra upp semesterplaner ännu?

Ja, troligen blir det tidig semester för mej i år, då jag hade sen semester förra året, så vi har helt enkelt bokat en resa till Parga i Grekland. Men hoppas också få tillfälle att njuta på landet i Roslagen under semestern. 

9 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag känner igen de där hörproblemen. När jag jobbade så hade jag hörlurar i telefonin hela tiden. Tror att tinnitus uppstod pga detta. Skaffade hörapparater efter jag slutat jobba, mest för att dämpa tinnitusen. Men sen har min hörsel försämrats. Jag har en streamer som funkar som telefonhjälpmedel och även som TV-avlyssning. Sistnämnda är toppen.

Någon kul resa vill man gärna se fram emot. Tycker jag. Jag har något på G.
Nattakram!

BP sa...

Var audionomen lika snygg som killen på broschyren (minus skägg då);-)
Då jag är totalt oteknisk så förstår jag inte riktigt hur det funkar eller rättare sagt vad det är.
Men om du behöver "grejen" på jobbet så borde ju din arbetsgivare subventionera köpet tycker jag. Det brukade min arbetsgivare göra, men det är klart, det gick ju aningen bättre frö det företaget än NKS.
Kul att du redan bokat en resa till Grekland. Det kallar jag för framförhållning:-)

Mia Halvarsson sa...

Tänk vad utvecklingen går framåt när det gäller hjälpmedel! Jag fattar absolut ingenting för jag är nog den mest otekniska människan i landet! Huvudsaken att det funkar för dig :) Grekland låter härligt, ja Roslagen också :)
Ha en fin dag nu :)

Anki sa...

Det verkar som en djungel detta med olika hörapparater och olika tillbehör... och det verkar krångligt för en gammal oteknisk tant som jag.
Även om det dröjer lite till semestern, så är det ändå något trevligt att se fram emot :)
Kram

Ditte sa...

Hoppas de behandlar ditt ärende snabbt så du kan få tillgång till det nya hörhjälpmedlet inom kort.Fint att utvecklingen går framåt. Men kan tänka mig att det där tekniska tar ett tag att sätta sig in i.
Vad trevligt med en bokad tur till Parga. Och lika bra att vara ute i god tid för att få det man "vill ha".
Kram

Ama de casa sa...

Synd att dom inte är kompatibla, men jag tycker att det borde gå fortare att få en fungerande grunka då du behöver en sån i ditt viktiga jobb. Precis som BP tycker jag att din arbetsgivare borde subventionera inköpet!

Vad roligt att resan till Parga redan är bokad! Har aldrig varit där, men sett hos Znogge hur vackert det är :-) Blir säkert toppenbra!

Ami sa...

Hoppas det går snabbt så du kan få hjälp av dina nya hörapparater!
Härligt med en resa inbokad!

Znogge sa...

Tänk ändå så mycket tekniken har gått framåt när det gäller hörselhjälpmedel. Synd bara att det inte kan går lite snabbare och utan ansökan men regler är regler.

Parga är ett säkert kort så jag hoppas att ni blir lika nöjda som vi har varit.

Kram

Morgan sa...

Det där med hörapparater är en djungel men fantastisk teknik.