torsdag 6 februari 2020

Teamträning igen

 Idag var det dags för teamträning igen, årets första. Denna termin ägnar vi oss åt sugklocka och sätesförlossningar. Allt tål att upprepas! Bilden har inget med just våra teamträningar att göra, men är tagen på vårt KTC´=Kliniskt Tränings Centrum, där alla yrkesgrupper kan träna praktiskt.


På facebook kom det upp minnen från när vi var i Luleå på en deltävling i Melodifestivalen och vi träffade Swingfly. I år är det 15:nde året som vi, jag och schlagerväninnan, åker runt till en deltävling i landet, det är hur kul som helst!


Just ja, höll på att glömma Orsakullans februariutmaning, dagens fråga: Vilken är den senaste boken du läste?
Det var den bok som vi i bokcirkeln läste : "Allt jag fått lära mig" av Tara Westover.

"På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. På somrarna hjälper hon sin mamma att koka örter och på vintrarna arbetar hon i sin pappas skrotverkstad. När hon får ett stålrör genom benet, eller när hennes storebrors ben börjar brinna, åker familjen inte till sjukhuset, hennes mamma behandlar såren med örtomslag. Familjen är mormoner och survivalists – de lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy, Martin Luther King."

Vi tyckte alla att den var läsvärd och helt otroligt att man kan leva på detta viset, Tara är född 1986, men man kan tro att detta har hänt för mycket länge sedan.

7 kommentarer:

BP sa...

Då fick du ingen sovmorgon idag då. Bra att du förtydligade att objekten på bilden inte hade nåt med just din teamträning att göra, börja nämligen undra. Torson i mitten ser ut som en fallen staty;-)

Helt underbart att du och väninnan har hållit på i hela 15 år med att åka på deltävlingar och inte minst till finalerna av ESC. Ni satsar väl på minst 15 år till, eller hur!

Znogge sa...

Vilken härlig tradition du och väninnan har skapat så varför ändra på ett vinnande koncept :D

Den boken fick jag i julklapp och visst var den bra. Skrämmande vad sekter kan ställa till det när det gäller den personliga friheten...

Kram

Mia Halvarsson sa...

Men vilken härlig tradition ni har skapat, du och väninnan! Det måste ju vara jätteroligt att se olika delar av Sverige på det viset :)
Kunskap är aldrig fel! Fler borde få uppdatera sig i sina respektive yrken... det är nog så viktigt!
Boken verkar himla intressant, den lägger jag till min läslista, så det tackar jag för.
Ha en fin dag nu, kram på're

Ama de casa sa...

Teamträning igen... Ofta, tycker jag, men det är kanske tiden som går fortare än man tror :-)
Kul att ni har hållit igång med Schlagerresorna i 15 år!
Imorgon är det dags för deltävling 2 och jag har inte sett den första ännu... Får se om jag kan hitta den nånstans :-)

Vilket livsöde! Stackars tjej...

Ditte sa...

Så bra med teamträningen! Och att fylla på kunskapsdepåerna/repetera och öva är alltid bra.
Den här "Swingfly" minns jag inte alls, men jag minns att ni brukar besöka någon av "melloarenorna" i dessa tider. Förstår att allt runt omkring kanske än roligare.
Boken har jag läst och tyckte om den och det gjorde ju ni i läsecirkeln också. Och man får sig flera tankeställare.
Kram och trevlig fredag.

Geddfish ♥ sa...

Den boken du nämner borde jag läsa, men jag har lite att beta av innan. Mina böcker som jag nämnde, ja, du skrev något i kommentar om vad ni funderar på för nytt. "Tatueraren..." har jag läst och den är verkligen känslosam och gripande, den kunde jag knappt lägga ifrån mig.

Kul att du och schlagerväninnan har detta gemensamt med att åka runt!
Fredagskram!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Jag tycker såna där "provdockor" eller övningsdockor är lite läskiga ;). De ser liksom väldigt levande ut trots att det är uppenbart att de är en docka. Har sett bilder på de ni tränar med genom bäcken och de ser ju faktiskt om ännu läskigare ut med bara en mage och snippa.

När jag läste till USKA 2006-2007 så fick vi öva på att sätta kateter på en docka, samt ta blodprov i någon låtsas arm. Undrar om jag kan det idag, är många år sedan :) .