fredag 7 februari 2020

Jobbhelg igen

 Idag var det dags att få  den nya porslinskronan hos tandläkaren,det kändes lite,men nån bedövning ville jag inte ha, var bortdomnad i ansiktet så länge sist hon bedövade! Betalat har jag redan gjort, så det var ju skönt.
Nu har jag lyssnat igenom det lilla man får höra och se av veckans bidrag i mellodeltävling 2. Thorsten Flincks låt hör man med hans röst, men det kommer ju att bli Jan Johansen som sjunger den i morgon. Som vanligt lite svårt att tippa. Men jag tror absolut att Anna Bergendahl går direkt till final, sen gillade jag Linda Bengtzings glada schlager, men går hon till final? Kaske det istället blir "Dotter" eller Paul Rey?
Tyvärr är det min jobbhelg, men får väl åka in lite tidigare till jobbet för att i alla fall få se bidragen innan jag börjar jobba i morgon kväll.

Orsakullan undrar i februariutmaningen : Det här stressar mig.

Ja, tyvärr är det ju så att mitt jobb stressar mej. Flytten till NKS har varit turbulent, och vi har väl inte landat riktigt ännu till en bra arbetssituation för oss alla. Vi har fler nätter där vi går på knäna känns det som, och det saknas både platser och personal för att kunna jobba tillfredsställande.  Tyvärr ser det ut så på de flesta andra kliniker också i stan, så att flytta på sig är inget alternativ.

8 kommentarer:

BP sa...

Är som du! Undviker sprutor. Hatar att ha en avdomnad mun i sju timmar. Å har man en "hyfsad" smärttröskel, så kan man lika gärna välja bort bedövningen.

Läste någonstans att Thorsten Flinck kanske ändå får sjunga... Av det andra artisterna känner jag bara igen Jan Johansen, som väl har varit med i Mello förut, eller?! Linda Bengtzing känner jag också igen.

Förstår helt och hållet att du känner dig stressad på ditt jobb. Visst är det en liknande situation hos de andra sjukhusen, men NKS tycker jag nog slår det mesta. Tyvärr ligger SÖS på en inte hedervärd andra plats...

Om du börjar med jobbhelgen ikväll så önskar jag dig en natt där du inte behöver gå på knäna.

Mia Halvarsson sa...

Skönt att det gått bra hos tandläkaren! Å det värsta var ju redan klart...betalningen! :)
Nu blir det spännande att se hur det går med din tippning! Som vanligt har jag inte hört ett enda bidrag :D men du är ju för 17 proffs!!
Säger bara lycka till på jobbet, måtte det bli nån ordning på allt snart, hela vårdcirkusen är ju helt galen! Kram på dig!

Ama de casa sa...

Men usch och fy vilken arbetssituation du och dina kollegor har...

Tandläkaren får inte komma i närheten av min mun utan bedövning! Men bra att det inte gjorde så ont i alla fall och skönt att det var betalt :-)

Jag snabblyssnade idag på låtarna (fast minns inte ett dugg av dom). Gillade Linda och Mendez bäst tror jag.

Oj! BP har koll på Schlagern? Jag tror jag svimmar... ;-)

Hoppas du hinner se bidragen innan jobbet! Ha en fin kväll :-)

Ditte sa...

Förstår att du valde bort bedövningssprutan efter förra gången, men jag öppnar inte ens munnen hos tandis utan bedövning så jag hade inte valt bort den.
Vad gäller mellon tittar (lyssnar jag) om den inte sammanfaller med QX galan. För den tillställningen är ju lite mer fartfylld om man säger så.I mitt tycke.
Sedan tycker jag det är märkligt att Torsten Flink inte för sjunga. Han är ju inte dömd för något. Dålig stil av SVT. Undrar hur de gör med Robin Bengtsons låt som legat på You TUbe redan. Vad jag förstår är det mot reglerna även om han själv inte lagt ut den. Och sedan vet man ju inte hur det egentligen förhåller sig ...
Du brukar ju ha bra koll på hur dte ska gå. Men ingen av artisterna är några favoriter hos mig.
Hoppas du hinner se lite innan du börjar jobba.

Förstår verkligen att jobbet stressar dig. Och än mer med NKS. Och so du skriver verkar det inte bättre på andra sjukhus.

Önskar dig en lugn jobbnatt.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jag vill allt ha bedövning, jag! Tar hellre smällen med en bedövad käft i fyra timmar. Jag har min krona på vänt, går med bandage så länge. Bandaget irriterar, men det går.
Jag har noll koll på mellon. Hoppas Torsten får sjunga sin låt, för han är bra.
Otroligt skrämmande hur vården har försämrats. Jag var med dottern i svängen 1992 och det var generöst men redan 1993 var det hårt åtstramat på Sahlgrenska /Östra sjukhuset i Göteborg.
Förlossningsvården borde ha högsta prio då det inte får gå fel där, kan bli tragedier för livet.

Önskar dig en lugn natt och en varm kram!


http://kraka.moah.se sa...

Det är ju galet jobbigt på varenda Stockholmssjukhus numera.

Znogge sa...

Det är bekymmersamt när det är arbetet som stressar en för det är lite svårare att påverka. Men jag är inte förvånad för vi som arbetar inom skola, vård och omsorg för knappast mindre att göra...

Jag får väl ta och lyssna på bidragen jag med :D

Kram och god lördag!

Guldkryckan sa...

Kan man slippa bedövning så är det ju att föredra om det nu sitter i så länge...!

Har inte lyssnat in mig på bidragen men hörde om Flinck där...lite synd men som man bäddar får man ju som bekant ligga.
Hade varit spännande att se honom i sändning...man vet ju aldrig med honom.
Gillar hans låtar, bra musiker är han ju trots allt.
Såg att BP skrev att han kanske får sjunga ändå....jag hoppas.

Ha det bäst nu.