söndag 10 januari 2021

Årskrönikan fortsättning och skyltsöndag

Fortsätter med min årskrönika anno 2020. 

-Juli: den mesta tiden spenderades på landet i Norrtälje, fick besök av alla ungdomar, mysigt! Hann också med en tripp till Tällberg, och sista semesterdagen en båttur till restaurang J i stan.

-Augusti betyder att yngsta sonen fyller år, restaurangbesök i gamla stan med alla ungdomar. En ljuvlig helg i Roslagen hos vänner. Mitten av augusti så passade brorsan på att gifta sig, så då blev det ett besök till Falun igen. Sista augusti lyssnade jag på Carola i Steninge.

-September: Äldsta sonen fyllde 30 år, och det firade vi på restaurang, och vi blev med katt igen i september, Molly flyttade hem till oss.


-Oktober och jag fyller 60 år, helt galet, men sant! Hade öppet hus hemma, trots corona tider, många valde att inte komma så klart . Inställd Gran Canaria resa, istället tog vi med ungdomarna till Tällberg där vi njöt av god mat och härliga omgivningar.  Molly rymde här hemma i Solna i två nätter, men hittades oskadd!

-November...hm fick inte med någon bild, men lite roligheter blev det , ett besök på kattcafét där jag blev bjuden på allt av min kära kollega. Hela familjen träffades hos äldsta sonen på middag.

-December : Julafton i mindre skala hemma hos oss. Nyår firades på Nordic Light Hotel mitt i stan, ett stenkast från centralen.

Har alltså haft en fantastiskt år, trots att det inte blev några resor utomlands!

Orsakullan undrar idag : 10. Vad har du i koppen?  Kaffe!

Så går vi över till BP:s skyltsöndag!


Måste bara få lägga ut dessa bilder som en f.d uska hos oss visade på facebook, hon har blivit mamma igen, och det gick visst till såhär! Visst är den underbar! (det är ju en skylt där på hennes mage!)

Så lite skyltar från nätet....är det så här kanske?!
Den här skylten gillar jag! 


Hehe...
Underbar text att hitta på ett klädesplagg, haha!
Tror inte att jag kommer att gå upp så tidigt!
Kan inte låta bli att ta med denna...tragisk men ack så talande!11 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Hej Susjos!
Först god fortsättning! Nu fick jag mycket med mig, din halva årskrönika och skyltarna där bilderna med din kollega som fick barn som spratt ut blev en höjdare. )Det sa väl schwopp ser det ut som.
Hoppas allt väl med dig, ha en fin vecka.
Kram

znogge sa...

Även andra delen av ditt år blev ändå riktigt bra får man väl säga.
Sedan bjuder du dessutom på en riktigt bra skyltning denna söndag :D Bra jobbat!

Kram

BP sa...

Ja, egentligen kan du knappast klaga över 2020. Du gjorde ju sååååå mycket och lät inte pandemin hindra dig från att ha kul. Okej, Gran Canaria resan svider kanske, men Kanarieöarna är ju kvar. Tror nog att du var mera aktiv än de flesta andra ifjol. Grattis till det!!!

Älskar dina skyltar allihopa! Din uska har onekligen humor:-) Sedan skrattade jag gott åt skylten med bilkörningen. Skylten i klädesplaggen skulle kunnat sitta i en väska från Freitag, samma humor. Sista bilden säger allt och mera därtill. Så USA har skämt ut sig, eller rättare sagt deras president. Men skadan är ju skedd och jag avundas inte stackars Biden.

Har alltid gillat amerikaner för mycket, men mina sympatier har sinat under Trumpens tid. Jag menar hans anhängare är ju hur många som helt och de verkar allihopa lika galna som han. Lite skrämmande...

Men din Skyltsöndag var som vanligt toppen:-) Tusen tack för den och länken:-)

Geddfish ♥ sa...

Nä, som pensionär kommer man absolut inte att gå upp tidigare. Varför det? frågar jag mig alltid, när jag kan ligga och dra mig i goa sängen.
Ja, du har inte varit overksam och det har inte jag heller. Men du har haft dina nära och kära nära. Det har inte jag. Skillnad. Skillnad också på att jobba och ha arbetskamrater. Min yngsta saknar arbetskamrater (jobbar på gym).
Kram!

Ditte sa...

Så glad jag blir när jag läser din årskrönika. Härliga bilder och mängder av trevligheter på olika sätt. Visserligen ingen utlandsresa men men en hel del annat. Och det vill ju till att göra det bästa av den situation som råder. Minns att du blev firat i olika omgångar när du fyllde 60 och om man nollar kan man ju fira hela året så du har tid på dig.
Jätterolig bild på din uska med familj.
Kaffeprislistan gillade jag också. Humor och trevlig på samma gång.
Även den under gav mig ett gott skratt.
Texten på klädesplagget är klockren-
Vad gäller uppstigning denna tid är det inget för mig och inte har jag bil heller. Tror inte det blir så effektfullt att gå mitt i gatan. Eller? Kanske..
Kram!

Paula sa...

Uska-korten var de roligaste jag sett på länge! Vilken galen humor, helt i min smak! Det är nog många som på allvar tror att pensionärerna beter sig så som mannen i bilen, de sitter stressade i sina fina bilar och förbannar pensionärerna som måste ut o röra sig i morgonrusningen...
Det är inte så länge sen jag själv förbannade pensionärerna för att gå o handla precis i rusningstid efter jobbet då alla stressade mammor snabbt ville ha sina matvaror...numera ser man ju inte en pensionär i affären vid rusningstid, inte här i allafall. Till och med jag är mycket drillad i vilka tider det är minst köer..
Mycket skoj har du hunnit med under året, det är nog bra med en tillbakablick om man skulle få för sig att man inte gjort nåt...Motsatsen är härmed bevisad.
Kramen

Anki sa...

Vilket himla härligt inlägg! Så roligt att se fortsättningen på året som gick och på allt trevligt ni hann med!
Härlig skyltning! Skrattade gott åt den explosiva magen!
Roliga skyltar allihop!
Ha en bra start på denna nya vecka!
Kram

Ama de casa sa...

Du/ni fick ju ett väldigt bra och händelserikt år trots den inställda resan. Mycket skojsigt med nära och kära och en ny familjemedlem på det, inte illa alls :-)

Haha! Älskar dina nätskyltar, både jag och Anders skrattade högt åt den där angående frugans val. Anders fick sig nog en tankeställare på köpet :-)

Haha! Snacka om att din fd kollega har en härlig humor!

Ha det gott!

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Du har haft ett fint år, tycker det är så roligt att du är från Falun. Blir alltid extra roligt att läsa om din tid här :D. Kul också när man ser att mycket har man hängt med på. Älskar bilden där USK:an skickat er. Riktigt kul gjort :D.

Åke sa...

Det är kul med årskrönikor, delade själv upp min. Tällberg är fint, var dit några gånger på 80 talet föresten. Trevligt att du kunde fira din 60 årsdag. Min blev bara pannkaka i augusti. Ja så där får vi åka omkring som pensionärer och hindra andra stressiga bilister. Vi sköter om oss.

Annika sa...

Vad trevligt att se dina årskrönikor. Älskar sådana, tycker det är SÅ intressant att del av. Kanske speciellt det här konstiga året.
Man har gjort mkt mer än man tror.

KUL med din USKA på jobbet, haha!! GILLAR!!
Kram!